Τι να προσέξετε για να επιλέξετε την καλύτερη κλινική μεταμόσχευσης μαλλιών

Η επιλογή της κλινικής μεταμόσχευσης μαλλιών δεν είναι μια εύκολη απόφαση. ‘Έχετε πάρει την απόφαση ότι ήρθε ο καιρός να κάνετε κάτι για τα μαλλιά σας και τότε είναι που αναρωτιέστε: «Που να κάνω μεταμόσχευση μαλλιών;»

Ο περισσότερος κόσμος ξεκινά την αναζήτηση του από το internet. Συνήθως όμως η έρευνα αυτή προκαλεί σύγχυση γιατί ο όγκος των πληροφοριών είναι τεράστιος και ορισμένες φορές αντιφατικός και με διαφημίσεις άκρως δελεαστικές που υπόσχονται …τα πάντα! Διαφημίσεις για νέες τεχνικές  «χωρίς τομές» «με τη νέα τεχνική ΑΒΓ» και «πρωτοποριακές» μεθόδους μεταμόσχευσης μαλλιών σε απίστευτα χαμηλές τιμές που μάλιστα έχουν και δώρο εξίσου πρωτοποριακές και ευφάνταστες  θεραπείες.

Ποιος δεν θα έμπαινε στον πειρασμό να αγοράσει  πολύ φθηνά ένα «ολοκληρωμένο πακέτο» για τα μαλλιά, ενώ μια «απλή» μεταμόσχευση μαλλιών σε έναν εξειδικευμένο ιατρό θα κόστιζε σίγουρα περισσότερο;

Αυτό όμως είναι λάθος εξ ορισμού, δεδομένου ότι η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια αισθητική χειρουργική επέμβαση. Αν είχατε να κάνετε ένα οποιοδήποτε χειρουργείο, π.χ. μια κήλη, θα επιλέγατε έναν εξειδικευμένο χειρουργό που θα σας ενέπνεε εμπιστοσύνη με τις γνώσεις του και σίγουρα όχι κάποιον που στο χώρο του κάνει μεταμοσχεύσεις μαλλιών, θεραπείες προσώπου και θεραπείες για το αδυνάτισμα!

Από τη στιγμή που η αραίωση των μαλλιών δεν είναι μια επείγουσα ιατρική κατάσταση δεν θα πρέπει να πάρετε βιαστικές αποφάσεις. Κάποια από τα βασικά στοιχεία που θα πρέπει να προσέξετε στην επιλογή της κατάλληλης κλινικής μεταμόσχευσης μαλλιών είναι:

  • Ο επαγγελματισμός
  • Ποιός είναι ο ιατρός που κάνει τις επεμβάσεις
  • Οι εκπτώσεις
Πως να επιλέξετε κλινική μεταμόσχευσης μαλλιών

Ο Επαγγελματισμός

Το γεγονός ότι κάποιος είναι επαγγελματίας ή όχι φαίνεται ακόμα και στον τρόπο που επικοινωνεί μαζί σας. Δεδομένου των δύσκολων συνθηκών, τα ραντεβού δια ζώσης είναι περιορισμένα, αλλά οι διαδικτυακές εφαρμογές επικοινωνίας διευκολύνουν την κατάσταση. Ακόμη και το πώς χρησιμοποιούνται  αυτές οι εφαρμογές στη μεταμόσχευση μαλλιών δείχνει πόσο επαγγελματίες είναι κάποιοι. Μια «κλινική», που χρησιμοποιεί μόνο κάποια εφαρμογή μηνυμάτων για την αποστολή φωτογραφιών, για την αξιολόγηση και τον προγραμματισμό της επέμβασης, που προσπαθεί να δελεάσει με την «προσφορά που ισχύει μόνο για τώρα!» και που δεν απαντά στις ερωτήσεις του ενδιαφερόμενου με απλότητα και σαφήνεια δεν αντιμετωπίζει με επαγγελματισμό τους ενδιαφερόμενους.

Οι εξειδικευμένες κλινικές μεταμόσχευσης μαλλιών έχουν καθιερώσει συστήματα και πρωτόκολλα για να διασφαλίσουν ότι ακόμα και αν κάποιος δεν μπορεί να επισκεφθεί την κλινική, η ενημέρωση να είναι όσο το δυνατόν πιο έγκυρη. Οι φωτογραφίες που θα στείλουν οι ενδιαφερόμενοι, θα τραβηχτούν βάσει συγκεκριμένων οδηγιών που θα δοθούν από την κλινική, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστες. Επίσης θα συμπληρωθεί ένα ιατρικό ιστορικό, γιατί όσο περισσότερες και πιο ακριβείς πληροφορίες έχει ο ιατρός τόσο καλύτερη διάγνωση θα μπορέσει να κάνει. Τέλος, αυτό που θα πρέπει να έχετε κατά νου πριν προχωρήσετε σε μεταμόσχευση μαλλιών είναι, ότι πριν την επέμβαση θα πρέπει οπωσδήποτε να σας δει ο ιατρός που θα σας κάνει τη μεταμόσχευση μαλλιών και να σας εξετάσει από κοντά,  ώστε να έχει μια ακριβή εικόνα και να επιλέξει την καλύτερη λύση για τη δική σας περίπτωση.

Επιλογή Εξειδικευμένης Κλινικής Μεταμόσχευσης Μαλλιών

Ποιός είναι ο ιατρός που κάνει τις επεμβάσεις

Όταν κάποιος πρέπει να κάνει ένα χειρουργείο αυτό που ψάχνει είναι έναν ιατρό εξειδικευμένο για να προχωρήσει στην επέμβαση. Το ίδιο θα πρέπει να ισχύει και με την επιλογή κλινικής μεταμόσχευσης μαλλιών. Με την έκρηξη σε όλο τον κόσμο των κλινικών που λειτουργούν ως κλινικές μαζικής παραγωγής μεταμόσχευσης μαλλιών, δυστυχώς υπερισχύει το κέρδος έναντι της ευημερίας του ασθενούς και της ορθής πρακτικής της μεταμόσχευσης μαλλιών. Τα τελευταία χρόνια πολλές από αυτές τις «κλινικές» χρησιμοποιούν ως επί το πλείστον ανειδίκευτο ιατρικό προσωπικό (ή ούτε καν ιατρικό προσωπικό). Θα δείτε, μάλιστα, ότι δεν αναφέρουν πουθενά στην ιστοσελίδα τους κάποιον ιατρό, ή εάν αναφέρουν δεν έχουν πολλές πληροφορίες σχετικά με το βιογραφικό του ιατρού, την εμπειρία του ή ποιά είναι η συμμετοχή του ιατρού στη μεταμόσχευση μαλλιών. Αντ΄ αυτού αυτό που τονίζεται είναι η πληθώρα των υπηρεσιών, η πολυτέλεια του χώρου και ίσως μερικά από τα αποτελέσματα.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μην παρασύρονται οι ενδιαφερόμενοι σε αυτές της αμφιβόλου ποιότητας και ουσιαστικά  παράνομες κλινικές μεταμόσχευσης μαλλιών. Αυτό φαίνεται κι από το γεγονός ότι η Διεθνής Εταιρεία Χειρουργικής Αποκατάστασης Τριχωτού (ISHRS) σε μια προσπάθεια να ενημερώσει σχετικά με το αυξανόμενο πρόβλημα των παράνομων κλινικών που πραγματοποιούν χειρουργικές επεμβάσεις αποκατάστασης μαλλιών, έχει ξεκινήσει από το 2019 μια παγκόσμια εκστρατεία ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης του ενδιαφερόμενου κοινού. Η παγκόσμια εκστρατεία ενημέρωσης «Fight the FIGHT» (από τα ακρωνύμια των λέξεων Fraudulent, Illicit & Global Hair Transplants) που σημαίνει την καταπολέμηση της δόλιας και παράνομης πρακτικής της μεταμόσχευσης μαλλιών σε παγκόσμιο επίπεδο, ξεκίνησε από την ISHRS. Σκοπός της εκστρατείας είναι η να αντιμετωπιστεί το ανησυχητικό πρόβλημα των μη αδειοδοτημένων, μη-ιατρών που πραγματοποιούν χειρουργικές επεμβάσεις μεταμόσχευσης μαλλιών σε όλο τον κόσμο. (Δείτε όλη την ανακοίνωση της ISHRS εδώ: https://fightthefight.ishrs.org/)

Σε αντίθεση με τα παραπάνω, οι νόμιμες κλινικές έχουν πολλές πληροφορίες σχετικά με τον ιατρό που εκτελεί τις μεταμόσχευσης μαλλιών και μάλιστα το βιογραφικό του μαζί με τα αποτελέσματα των περιστατικών του (φωτογραφίες πριν-μετά) είναι το καμάρι τους και αυτά για τα οποία είναι υπερήφανοι. Θυμηθείτε ότι εάν δεν μπορείτε να βρείτε πολλές πληροφορίες σχετικά με τον ιατρό σε κάποια κλινική, ο ιατρός πιθανότατα δεν έχει καμία σχέση με τη διαδικασία της μεταμόσχευσης μαλλιών και είτε υπάρχει ως βιτρίνα, είτε ακόμα χειρότερα δεν υπάρχει καθόλου. Σε αυτή την περίπτωση θα είστε στο έλεος των μη αδειοδοτημένων τεχνιτών που είναι εντελώς ανώνυμοι και τελικά δεν ευθύνονται για το τελικό αποτέλεσμα.

Κατά την επιλογή κλινικής μεταμόσχευσης μαλλιών, λοιπόν βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ιατρός και μάλιστα ότι είναι εξειδικευμένος χειρούργος Μεταμόσχευσης Μαλλιών. Ο ιατρός που θα σας εγχειρήσει οφείλει να έχει ολοκληρώσει τουλάχιστον ιατρική ειδικότητα. Ζητήστε να δείτε την άδεια του χώρου. Αυτή θα πρέπει να είναι είτε ονομαστική αν πρόκειται για μεμονωμένο ιατρείο, είτε άδεια πολυϊατρείου εάν ο χώρος συστεγάζει πολλές ειδικότητες. Εξακριβώστε τα βήματα της επέμβασης που εκτελεί ο ιατρός και αυτά που εκτελούν οι βοηθοί. Σε καμία των περιπτώσεων δε θα πρέπει να δεχθείτε να χειρουργηθείτε από άπειρο ιατρό, όσο δελεαστική και να είναι η οικονομική προσφορά.

Μάθετε περισσότερα για την επιλογή ιατρού μεταμόσχευσης μαλλιών καθώς και ορισμένες πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε πριν πάρετε την τελική απόφαση στο Blog της σελίδας.

Υπερβολικές προσφορές στο κόστος της μεταμόσχευσης μαλλιών

Επιλογή κλινικής μεταμόσχευσης μαλλιών: Οι εκπτώσεις

Οι «κλινικές» και τα ινστιτούτα που κάνουν μεταμοσχεύσεις μαλλιών, γνωρίζοντας ότι οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι, έχουν ως βασικό κριτήριο την τιμή και θα την χρησιμοποιήσουν για να σας προσελκύσουν. Συχνά θα κάνουν λόγο για παροχή έξτρα έκπτωσης χωρίς καν να τη ζητήσετε, ή μπορεί να προσφέρουν επιπλέον κίνητρα για να σας πείσουν, όπως να προσθέσουν κάτι δωρεάν: Δωρεάν PRP, επιπλέον μοσχεύματα χωρίς χρέωση κα. Πάντα όλα αυτά ισχύουν «Μόνο για σήμερα», «αν αποφασίσετε να προγραμματίσετε τη μεταμόσχευση ΤΩΡΑ», τονίζοντας βέβαια πόσο τυχεροί είστε που κλείσατε τη συγκεκριμένη ημέρα το ραντεβού ενημέρωσης που τρέχουν αυτές οι προσφορές .

Οι νόμιμες κλινικές δεν χρειάζεται να δημιουργούν οικονομικά κίνητρα για να σας δελεάσουν και μάλιστα η πρακτική της επιρροής χειρουργικών αποφάσεων μέσω οικονομικών χειρισμών κατακρίνεται σοβαρά από τους ιατρικούς συλλόγους. Μία πολύ καλή κλινική μεταμόσχευσης μαλλιών θα σας πείσει με το κύρος της, τα άριστα αποτελέσματα των ασθενών της  που ομοιάζουν της δικής σας περίπτωσης και που με χαρά θα σας παρουσιάσουν, με τις επιστημονικές απαντήσεις που θα πάρετε σε όποια απορία σας και με την εμπειρία, τις γνώσεις και την εξειδίκευση τους πάνω στη μεταμόσχευση μαλλιών.

Να θυμάστε ότι εάν υπερτονίζουν το οικονομικό κομμάτι της μεταμόσχευσης μαλλιών και  σας δίνουν προσφορές χωρίς να τις έχετε ζητήσει, θα πρέπει να σας κάνει να αναρωτιέστε, αν πράγματι ενδιαφέρονται για το δικό σας συμφέρον ή πού αλλού μπορεί να κάνουν εκπτώσεις!

Γιατί είναι σημαντική η εξειδίκευση στη μεταμόσχευση μαλλιών;

Οι περισσότερες από αυτές τις «κλινικές» ή τα ινστιτούτα που διαφημίζονται ευρέως, εκτός από μεταμόσχευση μαλλιών, παρέχουν ταυτόχρονα και άλλες αισθητικές υπηρεσίες από αποτρίχωση μέχρι αδυνάτισμα. Σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για μέρη στα οποία η μεταμόσχευση μαλλιών είναι άλλη μια παρεχόμενη υπηρεσία και ο ενδιαφερόμενος αντιμετωπίζεται σαν πελάτης – όχι ασθενής. Αυτό σημαίνει ότι η προσέγγιση συνήθως είναι και ανάλογη, άκρως πελατειακή: να εκμεταλλευτεί όσες περισσότερες «προσφορές» γίνεται σε όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Άρα η μεταμόσχευση μαλλιών δεν είναι ο στόχος, αλλά ουσιαστικά είναι το μέσον για να γίνει πελάτης.

Βασικά, δεν είναι πρόβλημα μια κλινική ή ένας γιατρός ή κάποιο ινστιτούτο να προσφέρει και άλλες υπηρεσίες. Αυτό που είναι πρόβλημα είναι ότι επειδή προσφέρονται πάρα πολλές υπηρεσίες δε δίνεται η απαραίτητη σημασία στη μεταμόσχευση μαλλιών. Γιατί στην μεταμόσχευση μαλλιών πρέπει να γίνουν όλα τέλεια για να έχετε ένα καλό αποτέλεσμα και επειδή τα τριχοθυλάκια που έχετε στην δότρια περιοχή δεν είναι άπειρα, δεν έχετε περιθώριο να χαθεί ούτε ένα και αυτό είναι κάτι το οποίο δυστυχώς γίνεται. Υπάρχουν περιστατικά στα οποία μεταμοσχεύθηκαν 1000 τριχοθυλάκια και φύτρωσαν 100, περιστατικά που έχουν ένα αφύσικο και αραιό αποτέλεσμα που δεν έχει καμία σχέση με ό,τι τους είχαν τάξει. Οπότε θέλει πάρα πολύ μεγάλη προσοχή ποιόν θα επιλέξετε, γιατί η ζημιά που μπορεί να γίνει δεν μπορεί να αποκατασταθεί πολλές φορές.

Μια εξειδικευμένη κλινική στη μεταμόσχευση μαλλιών δεν «πουλάει», ούτε εφαρμόζει μόνο μια τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών, αλλά γνωρίζει και εφαρμόζει όλες τις διαθέσιμες τεχνικές της σύγχρονης μεταμόσχευσης μαλλιών – FUT, FUE, Combo (συνδυασμός) FUT & FUE, BHT (Body Hair Transplant)- επιλέγοντας κάθε φορά την κατάλληλη ανάλογα με τις ξεχωριστές ανάγκες του κάθε ασθενή.  Ένα άριστο, πυκνό και φυσικό αποτέλεσμα στη μεταμόσχευση μαλλιών μπορεί να σας το δώσει μόνο ένας ιατρός ο οποίος γνωρίζει και κάνει όλες τις  τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών, κρίνοντας κάθε φορά ποια είναι εκείνη που θα σας εξασφαλίσει το επιθυμητό άριστο αποτέλεσμα.

Επίσης είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν είναι όλοι οι ενδιαφερόμενοι για  μεταμόσχευση μαλλιών κατάλληλοι υποψήφιοι. Υπάρχουν και άλλες στρατηγικές ενάντια στην τριχόπτωση και την αραίωση μαλλιών. Η εξειδικευμένη κλινική ή ο πραγματικά εξειδικευμένος ιατρός έχει όλο το γνωστικό υπόβαθρο για να σας υποδείξει τη βέλτιστη μεθοδολογία που ταιριάζει στο δικό σας πρόβλημα και στις ανάγκες σας. Να είστε σίγουροι πως η κλινική που όντως είναι εναρμονισμένη με τα απαιτούμενα πρότυπα και το προσωπικό της, θα σας καθοδηγήσουν σωστά με στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα για τη δική σας περίπτωση. Μόνο έτσι και εσείς θα αισθανθείτε σίγουροι για την απόφαση σας αλλά και η κλινική θα έχει άλλον έναν απόλυτα ευχαριστημένο ασθενή.

Η υγεία είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχετε.  Για παράδειγμα αν είχατε ένα πολύ καλό και πολύ ακριβό αυτοκίνητο μια Bugatti Veyron και χρειαζόταν μια επισκευή σαν την μεταμόσχευση μαλλιών – ας πούμε  μια αλλαγή λαδιών – θα πηγαίνατε στο βενζινάδικο που βάζουν βενζίνη, κάνουν και πλύσιμο, πουλάνε πατατάκια και τσιγάρα, παρεμπιπτόντως αλλάζουν και λάδια, ή θα την πηγαίνατε σε ένα εξειδικευμένο και αδειοδοτημένο συνεργείο; Αντιμετωπίστε την υγεία σας και τα μαλλιά σας ως κάτι πολύτιμο και επιλέξτε κάποιον ο οποίος είναι εξειδικευμένος στη μεταμόσχευση μαλλιών και έχει την εμπειρία και τη γνώση να σας προτείνει και να σας προσφέρει το καλύτερο για εσάς αποτέλεσμα.

Η επιλογή κλινικής μεταμόσχευσης μαλλιών είναι, λοιπόν, μια σημαντική απόφαση η οποία πρέπει να στηρίζεται σε τρεις βασικούς παράγοντες: τον επαγγελματισμό, τον εξειδικευμένο ιατρό και τις εκπτώσεις που ενδεχομένως σας προσφέρουν. Όπως κάθε απόφαση που αφορά την υγεία σας, θα πρέπει να λαμβάνεται με συνέπεια και προσεκτική εξέταση όλων των επιμέρους λεπτομερειών. Περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες, οι οποίες θα σας βοηθήσουν στην επιλογή μιας κλινικής μεταμόσχευσης μαλλιών που ταιριάζει στις απαιτήσεις σας.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.