metamosxeusi-mallion-anastasakis-diagnosi3Η πρόληψη της τριχόπτωσης είναι δυνατή αν ακολουθήσετε πιστά κάποιους κανόνες. Ακόμα και ΜΜ θα πρέπει να συνεχίσετε να νοιάζεστε για τα μαλλιά σας ώστε να μην συνεχιστεί η τριχόπτωση.
Το σίγουρο είναι, πως αν δεν αντιμετωπιστεί με κάποιον τρόπο η ανδρογενετική αλωπεκία (ΑΓΑ), θα συνεχίσει κανείς να χάνει μαλλιά. Είναι λάθος αυτό που πιστεύουν πολλοί πως μαλλιά χάνονται μέχρι κάποια ηλικία και μετά σταματάει η τριχόπτωση. Απλά δείτε φωτογραφίες ηθοποιών και θα δείτε πως όσοι είχαν αρχές τριχόπτωσης στα νιάτα τους, κατέληξαν με ελάχιστα μαλλιά με την πάροδο των ετών.

Αίτια τριχόπτωσης

πρόληψη τριχόπτωσης με τη βοήθεια θεραπειών
Εκτός από την ΑΓΑ, υπάρχουν και άλλα αίτια τριχόπτωσης που μπορεί κανείς να αποφύγει με μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά του:

  • Πολύ σφιχτό πιάσιμο ή δέσιμο μαλλιών μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο των τριχών αλλά και αδυνάτισμα του τριχοθυλακίου.
  • Τρέσες και extensions μπορούν επίσης να προκαλέσουν σπάσιμο των τριχών και αδυνάτισμα των ριζών.
  • Πολύ συχνό βάψιμο, περμαμαντ και συχνό πιστολάκι ή «σίδερο» στα μαλλιά μπορεί να προκαλέσει μόνιμες βλάβες στις ρίζες και στο δέρμα του τριχωτού.
  • Κάποιες ασθένειες μπορεί να σχετίζονται με τριχόπτωση, όπως αναιμία, έλλειψη σιδήρου αλλά και ασθένειες των τριχοθυλακίων. Ειδικά αν δείτε τα μαλλιά σας να φεύγουν από συγκεκριμένα σημεία μόνο, σε στρογγυλό σχήμα, πρέπει να μιλήσετε με έναν δερματολόγο.
  • Επίσης, μια βαριά ασθένεια με υψηλό πυρετό για μέρες, όπως και κάποιο έντονο ψυχολογικό shock μπορεί να προκαλέσουν έντονη τριχόπτωση, που όμως επανέρχεται από μόνη της.
  • Κάποια φάρμακα, όπως αντισυλληπτικά, αντι-υπερτασικά και κάποια νευρολογικά φάρμακα έχει παρατηρηθεί ότι αυξάνουν την τριχόπτωση. Αν παίρνετε κάποιο τέτοιο φάρμακο χρονίως, μιλήστε με τον ιατρό σας.

Πώς προλαμβάνεται η τριχόπτωση

Πρέπει να γνωρίζετε πως η αραίωση δεν γίνεται αντιληπτή από το ανθρώπινο μάτι πριν χαθεί τουλάχιστον το 50% της μάζας των μαλλιών σε μια περιοχή.
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν τη σπουδαιότητα της έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης της τριχόπωσης.
Αρχικά πρέπει να βρειτε έναν έμπειρο δερματολόγο ο οποίος θα σας δώσει μια έγκυρη διάγνωση της αιτίας της τριχόπτωσης. Ο δερματολόγος είναι ο «στρατηγός» που καταστρώνει ένα εξατομικευμένο και ρεαλιστικό πλάνο τριχογενετικής αγωγής. Όλοι όσοι ακολουθούν μια σωστά καταστρωμένη στρατηγική για την αντιμετώπιση της ΑΓΑ, σώζουν τα μαλλιά τους και καθυστερούν για πολλά χρόνια την αραίωση.

Αντιμετώπιση της τριχόπτωσης με φαρμακευτική αγωγή

Υπάρχουν 2 εγκεκριμένα φάρμακα για την αντιμετώπιση της ΑΓΑ, η ουσία Μινοξιδίλη και η ουσία Φιναστερίδη.
Η Μινοξιδίλη κυκλοφορεί σε τοπικό διάλυμα 5% και σε αφρό 5% και έχει αποδειχθεί σε δεκάδες μελέτες σε χιλιάδες ασθενείς παγκοσμίως να αναστέλλει ικανοποιητικά την τριχόπτωση στο 60% των νεώτερων σε ηλικία ασθενών και να βγάζει μαλλιά στους μισούς από αυτούς.
Η Φιναστερίδη κυκλοφορεί σε μορφή χαπιού έχει αντιανδρογονική δράση και είναι ακόμα πιο αποτελεσματική, καθότι 9 στους 10 άνδρες θα δουν αναστολή της τριχόπτωσης και οι 6 από αυτούς θα δουν και ανάπτυξη μαλλιών. Τα φάρμακα αυτά είναι εξαιρετικά ασφαλή, όπως έχει αποδειχθεί εδώ και περίπου 30 χρόνια.
Καλλυντικές αγωγές υπάρχουν όλες όμως οι αγωγές αυτές είναι σαφώς υποδεέστερες από τα φάρμακα και απλά χάνετε το χρόνο σας.
Όσον αφορά τα προϊόντα περιποίησης, σαμπουάν, βότανα, conditioner, μάσκες κτλ, μην ασχοληθείτε καν. Χάνετε χρόνο, χρήμα και κυρίως απογοητεύεστε χωρίς λόγο. Αν είναι να κάνετε κάτι, κάντε το σωστά και μην ακούτε φίλους, ειδικούς, κομμωτές, φαρμακοποιούς και διαφημιστές. Μιλήστε με τον ιατρό σας.

Ο πιο δραστικός τρόπος αντιμετώπισης της τριχόπτωσης

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι το τελευταίο όπλο για την αντιμετώπιση της ΑΓΑ. Είναι μια μέθοδος που πλέον έχει φτάσει στην τελειότητα της τεχνικής της εξέλιξης και στα κατάλληλα χέρια τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, απόλυτα φυσικά και μόνιμα.
Τα τριχοθυλάκια μεταφέρονται από την οπίσθια περιοχή μόνιμης τριχοφυΐας στις περιοχές με αραίωση, και αναπτύσσονται εκεί χωρίς ποτέ όμως να πέσουν ξανά, διότι ο γονιδιακός προγραμματισμός αυτών των γονιδίων είναι τέτοιος ώστε να μην επηρεάζονται από τις ορμόνες, όπου και αν τα τοποθετήσει κανείς.
Η ΜΕΤ απαιτεί τεχνική τελειότητα από τον ιατρό, υψηλή καλλιτεχνική αντίληψη για τον σχεδιασμό και την τοποθέτηση των μοσχευμάτων και μια έμπειρη ομάδα ατόμων που θα αναλάβουν την επέμβαση, που όμως μπορεί πραγματικά να αλλάξει την εμφάνιση του ασθενούς προς το καλύτερο.
Στη Anastasakis Hair Clinic θα σας δώσουμε την συνολική λύση που ταιριάζει στις ανάγκες σας.