Scalp Micropigmentation

 

Έχετε διαβάσει τι είναι το SMP αλλά δεν ξέρετε αν είναι η κατάλληλη αγωγή για εσάς; Θέλετε να ενημερωθείτε για τη διαδικασία και το κόστος της δικής σας περίπτωσης;

 

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

Εγγραφή

Τι είναι το Scalp Micropigmentation

To Scalp Micropigmentation (SMP) είναι μια καινοτόμος τεχνική αποκατάστασης της αραίωσης του τριχωτού. Πρόκειται για μια προηγμένη μέθοδος δερματοστιξίας του τριχωτού με τη χρήση απόλυτα εξειδικευμένου εξοπλισμού και την εφαρμογή τεχνικών για την έγχυση ειδικών χρωστικών ουσιών ιατρικής πιστοποίησης στο τριχωτό.
Ο στόχος του SMP είναι να δημιουργήσει την εικόνα απόλυτα φυσικής πυκνότητας και κάλυψης στις περιοχές που εφαρμόζεται.
Και αυτόν τον στόχο τον καταφέρνει ιδανικά!
Υπάρχουν 3 διαφορετικές τεχνικές SMP:

 1. SMP HD™ (Hair Density): χρησιμοποιείται σε περιοχές με αραιά μαλλιά προκειμένου να δώσει την εικόνα μεγαλύτερης κάλυψης
 2. SMP SC™ (Scar Camouflage): χρησιμοποιείται σε περιοχές με ουλές χειρουργείων FUT ή FUE, ουλωτικές αλωπεκίες, τραυματισμούς, εγκαύματα ή παλαιά χειρουργεία ώστε να «εξαφανίσει» τα σημάδια εντελώς και να μπορεί ο ασθενής να κόβει τα μαλλιά του όσο κοντά θέλει!
 3. SMP SL™ (Shaved Look): χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις πολύ εκτενούς αλωπεκίας (Στάδιο 6 ή 7) και δίνει την εικόνα ότι το κεφάλι έχει πλούσια μαλλιά αλλά για λόγους styling, ο άνδρας ξυρίζει ολόκληρο το κεφάλι του.

Πιο αναλυτικά:
SMP HD™ (Hair Density) και SMP FHD™ (Female Hair Density)
H τεχνική SMP HD™ (Hair Density) γίνεται ανάμεσα σε ήδη υπάρχοντα αραιά μαλλιά και το τελικό αποτέλεσμα μετά την εφαρμογή της τεχνικής SMP HD™ είναι μια απόλυτα πυκνή και απόλυτα φυσική εικόνα των μαλλιών.
Τέτοιες περιπτώσεις που θέλουμε να επιτύχουμε αύξηση της «κάλυψης» είναι:

 • Περιστατικά ανδρών ή γυναικών που έχουν διάχυτη αραίωση αλλά δεν θέλουν να πάρουν μόνιμη φαρμακευτική αγωγή
 • Ασθενείς που έχουν κάνει ήδη Μεταμόσχευση Μαλλιών αλλά η εικόνα δεν είναι αρκετά πυκνή και είτε δεν επιθυμούν άλλη Μεταμόσχευση Μαλλιών είτε δεν μπορούν να υποβληθούν σε επιπλέον επέμβαση λόγω εξάντλησης της δότριας περιοχής
 • Περιστατικά γυναικών που έχουν διάχυτη αραίωση σε όλο το κεφάλι και δεν είναι κατάλληλες υποψήφιες για Μεταμόσχευση Μαλλιών λόγω ανεπαρκούς (αραιής) δότριας περιοχής
 • Περιστατικά ανδρών ή γυναικών που έχουν μεγάλη πυκνότητα μαλλιών (αλλά πολύ λεπτά μαλλιά) και δεν είναι κατάλληλοι για «πύκνωση» με Μεταμόσχευση Μαλλιών διότι υπάρχει κίνδυνος να προκληθούν βλάβες στα ευαίσθητα, λεπτά τριχοθυλάκια στην λήπτρια περιοχή.

H τεχνική SMP HD™ (Hair Density) δίνει ένα αποτέλεσμα μόνιμης πύκνωσης σας κάποιος να χρησιμοποίει μικροΐνες κερατίνης χωρίς όμως να χρειάζεται να ξοδεύει λεφτά κάθε μήνα, χάνει χρόνο καθημερινά στον καθρέπτη, χωρίς να ανησυχεί αν θα λερωθούν τα κλινοσκεπάσματα ή αν κάποιος του χαϊδέψει τα μαλλιά και χωρίς να φοβάται να μπει στη θάλασσα!

SMP SL™ (Shaved Look)
Στην τεχνική SMP SL™ (Shaved Look) εφαρμόζεται το SMP σε τελείως ξυρισμένο κεφάλι, σχεδιάζοντας εξ’ ολοκλήρου όλες τις περιοχές που δεν υπάρχει τριχοφυΐα με την έγχυση χιλιάδων μικροσκοπικών κουκίδων ιατρικής ποιότητας χρωστικής κάτω από τα εξωτερικά στρώματα του τριχωτού του δέρματος. Αυτό δημιουργεί την εικόνα ότι υπάρχει τριχοφυΐα σε όλη την περιοχή και απλώς τα μαλλιά είναι φρέσκο-ξυρισμένα. Τέτοιες περιπτώσεις είναι ασθενείς που δεν είναι κατάλληλοι για Μεταμόσχευση μαλλιών λόγω μη επαρκούς δότριας (Στάδιο 6 ή 7) ή ασθενείς που είναι απογοητευμένοι από την παλιότερη Μεταμόσχευση Μαλλιών τους και θέλουν να αλλάξουν την εμφάνισή τους σε «ξυρισμένο look».
Επίσης είναι καταπληκτική λύση για άτομα με εκτενείς αλωπεκίες (alopecia areata, totalis) και σε ουλωτικές αλωπεκες.

SMP SC™ (Scar Camouflage)
H τεχνική SMP SC™ (Scar Camouflage) εφαρμόζεται για την αποκατάσταση της πυκνότητας σε περιοχές που υπάρχουν ουλές στο τριχωτό. H τεχνική SMP SC™ μπορεί να δώσει πραγματικά εξαιρετικό αποτέλεσμα και να βοηθήσει εντυπωσιακά άτομα με ουλές στο τριχωτό που φαίνονται και τους στεναχωρούν πάρα πολύ. H τεχνική SMP SC™ μπορεί να καλύψει ΠΛΗΡΩΣ όλες σχεδόν τις ουλές στην δότρια περιοχή, όσο μεγάλες και «άσχημες» και αν είναι! Το αποτέλεσμα είναι απλά εντυπωσιακό. Με την εφαρμογή της τεχνικής SMP SC™ στη δότρια περιοχή, ο ασθενή μπορεί να κόβει τα μαλλιά του όσο κοντά θέλει, χωρίς να φαίνεται απολύτως τίποτα, διότι:

 • Μπορούν να καλυφθούν ουλές κακών επεμβάσεων FUE που φαίνονται τα χιλιάδες «άσπρα σημάδια».
 • Μπορούν να καλυφθούν ουλές κακών επεμβάσεων FUE που έχει αραιώσει υπερβολικά η δότρια περιοχή.
 • Μπορούν να καλυφθούν ουλές από πολυετή χρήση πρόσθετου (περούκας) που προκαλεί Αλωπεκία Πίεσης ή Έλξης (Pressure Alopecia or Traction Alopecia)
 • Μπορούν να καλυφθούν ουλές από τραυματισμούς ή χειρουργεία στο κεφάλι (νευροχειρουργικές επεμβάσεις)

Διαφορές SMP και τατουάζ

Το SMP δεν είναι το ίδιο με το παραδοσιακό τατουάζ του τριχωτού της κεφαλής. Διαφέρει σε όλες τις παραμέτρους, δηλαδή:

 1. Τι προσπαθούμε να πετύχουμε
 2. Τεχνική εφαρμογής
 3. Είδος χρωστικής
 4. Βάθος χρωστικής
 5. Εκπαίδευση και είδος εξοπλισμού.

1. Τι Προσπαθούμε Να Πετύχουμε:

Παραδοσιακό τατουάζ
Το κλασικό tattoo αποτελεί μέσο έκφρασης καλλιτέχνη και καλλιτεχνική δημιουργία. Το κλασσικό τατουάζ έχει σκοπό να «τραβήξει το μάτι», να ξεχωρίσει!
Τεχνικές SMP
Η σωστή εφαρμογή του SMP σε αντίθεση με το τατουάζ δεν έχει σκοπό να τραβήξει τα βλέμματα και να ξεχωρίσει, αλλά να βελτιώσει την εικόνα του τριχωτού της κεφαλής ΧΩΡΙΣ να ξεχωρίζει. Ο στόχος λοιπόν είναι ο αντίθετος μεταξύ tattoo και SMP!

2. Τεχνική εφαρμογής

Παραδοσιακό τατουάζ
Στο κλασικό tattoo χρησιμοποιούνται πολλαπλές βελόνες (5-10 βελόνες τοποθετημένες μαζί σαν σπίρτα σε κουτί) για την εισαγωγή της χρωστικής στο δέρμα και σκοπός είναι να υπάρχει πλήρης κάλυψη, δηλαδή να μην φαίνεται το δέρμα ανάμεσα στα μόρια χρωστικής! Συνεπώς χρησιμοποιούνται μεγάλες ποσότητες χρωστικής ώστε να δημιουργηθεί ένα συνεχές χρωματιστό πλέγμα κάτω από το δέρμα
Τεχνικές SMP
Στις τεχνικές SMP χρησιμοποιούμε ειδικές μονές βελόνες, με πολύ μικρή άκρη και εισάγεται ελάχιστο μελάνι στο δέρμα. Σκοπός είναι η χρωστική να είναι μόλις το 1/10 ή το 1/20 της επιφάνειας του δέρματος!

3. Είδος και χρώμα χρωστικής

Παραδοσιακό τατουάζ
Κατά κανόνα το μελάνι των κοινών τατουάζ είναι βιομηχανικό χρώμα που προορίζεται για χρήση ως μελάνι εκτυπωτή ή για τη βαφή αυτοκινήτων. Έχει διαπιστωθεί ότι οι αζωικές χρωστικές ουσίες (azo pigments), όπως η κόκκινη χρωστική PR 9, η PR 22 και η κίτρινη χρωστική 74, αποσυντίθενται σε γνωστές καρκινογόνες ουσίες με την έκθεση στο φως και την ακτινοβολία laser γεγονός που εγείρει σημαντικά ερωτηματικά για την μακροχρόνια ασφάλεια των tattoos στο τριχωτό όταν χρησιμοποιούνται κοινές χρωστικές τατουάζ.
Επίσης τα κοινά τατουάζ όπως όλοι γνωρίζουν, αλλάζουν χρώμα με την πάροδο του χρόνου.
Τεχνικές SMP
Τα μελάνια που χρησιμοποιούνται στο SMP είναι ιατρικώς πιστοποιημένα, στείρα μικροβίων και πληρούν όλες τις απατήσεις για χρήση στο ανθρώπινο σώμα. Περιέχουν 100% οργανικές χρωστικές και ανάλογα με το συνδυασμό χρώματος δέρματος και μαλλιού, επιλέγεται η κατάλληλη απόχρωση και πυκνότητα στην χρωστική. Οι συγκεκριμένες χρωστικές SMP είναι ειδικά φτιαγμένες ώστε να μην χάνουν το χρώμα τους, να μην «διασπείρονται» μέσα στο δέρμα και να μην «θολώνουν», ενώ μπορούν να δώσουνε επιτυχημένα την εντύπωση 3D effect!

4. Βάθος χρωστικής

Παραδοσιακό τατουάζ
Tο μελάνι «τοποθετείται» βαθιά στο δέρμα και τα μόρια της χρωστικής «παγιδεύονται» ανάμεσα στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος. Το βάθος που τοποθετείται η χρωστική του τατουάζ είναι 1-2mm. Όμως τα μόρια της χρωστικής αποτελούν «ξένο σώμα» για τον οργανισμό.
ahc_ PIGMENT INTRADERMAL

Eικ. 1: Γραφική αναπαράσταση της τοποθέτησης της χρωστικής του παραδοσιακού τατουάζ στο χόριο

Ο ανθρώπινος οργανισμός αντιδρά και ξεκινά μια διαδικασία απομάκρυνσης των ξένων σωματιδίων στέλνοντας κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος προκειμένου να απορροφήσουν και να απομακρύνουν τα μόρια της χρωστικής.
Τα ειδικά αυτά κύτταρα ονομάζονται μακροφάγα και «τρώνε» το μελάνι του παραδοσιακού τατουάζ για να καθαρίσουν και να μειώσουν τη «φλεγμονή» που προκαλεί η χρωστική. Βέβαια, δεν απομακρύνεται όλο το μελάνι με αυτή τη φυσική διαδικασία, αλλιώς τα τατουάζ δεν θα ήταν μόνιμα! Πολλά από αυτά τα σωματίδια της χρωστικής παραμένουν στο επίπεδο του δέρματος που βρίσκονται τα κύτταρα του δέρματος, γνωστά ως ινοβλάστες.
Καθώς οι ινοβλάστες ανανεώνονται, μέρος των σωματιδίων της χρωστικής απορροφώνται και γι’ αυτό τα παραδοσιακά τατουάζ ξεθωριάζουν με την πάροδο του χρόνου.
AHC_tattoo_after_10_years

Eικ. 2: Κλασσικό τατουάζ μετά την πάροδο 10 ετών

Τεχνικές SMP
Η σημαντική διαφορά του SMP είναι πως τα μόρια χρωστικής του SMP πολύ πιο επιφανειακά, στη ανώτερη στοιβάδα του δέρματος. Το βάθος που τοποθετείται η χρωστική του SMP είναι 0,25-0,5mm βάθος, δηλαδή 2 με 4 φορές πιο επιφανειακά από το κλασσικό tattoo! Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο οργανισμός να μην θεωρεί τα μόρια της χρωστικής ως «ξένο σώμα» και να μην του επιτίθεται!
Με αυτόν τον τρόπο, το αποτέλεσμα του SMP δεν αλλάζει με τον καιρό, ούτε αλλοιώνεται!

5. Εκπαίδευση και είδος εξοπλισμού.

Μεγάλος αριθμός από επαγγελματίες και μη, όπως ανειδίκευτοι ιατροί, νοσηλευτές, «κοσμετολόγοι», αισθητικοί και μακιγιέρ εκτελούν tattooing σε περιοχές του σώματος και κυρίως στο πρόσωπο. Υπάρχει επίσης ποικιλία στους χώρους που λαμβάνουν χώρα αυτές οι διαδικασίες, στις μεθόδους τοπικής αναισθησίας, στις συνθήκες ασηψίας και φυσικά στην καλλιτεχνική δεξιότητα.
Δυστυχώς, οι περισσότεροι που ασχολούνται με το «θεραπευτικό» tattooing είναι ελλιπώς εκπαιδευμένοι και οι επιπλοκές είναι πιο συχνές από το αναμενόμενο και το «επιτρεπτό». Οι άμεσες ανεπιθύμητες ενέργειες του tattooing συνήθως προκύπτουν από ακατάλληλη τεχνική, από μη τήρηση των συνθηκών ασηψίας και από αντίδραση σε ακατάλληλες χρωστικές: ευαισθησία και ο κνησμός, αλλεργικές αντιδράσεις, εκχυμώσεις, δημιουργία εφελκίδων και οιδήματος, αναζωπύρωση του ιού του απλού έρπητα, και δευτερογενή βακτηριακή λοίμωξη. Οι κίνδυνοι για την ασφάλεια εξαιτίας της χρήσης μη αποστειρωμένων βελόνων στα τατουάζ είναι καλά τεκμηριωμένοι, αλλά δεν υπάρχουν μελέτες για την ασφάλεια του μελανιού των τατουάζ.

Ποιος είναι ειδικός για να κάνει SMP;

Αν και φαίνεται ότι ένας καλλιτέχνης τατουάζ θα μπορούσε να κάνει SMP του τριχωτού, οι επαγγελματίες του SMP συμβουλεύουν ενάντια σε αυτό. Η διαδικασία του SMP είναι εξαιρετικά περίπλοκη και εντελώς διαφορετική από το παραδοσιακό τατουάζ σε κάθε παράμετρο! Και πρέπει να θυμάται κανείς πως το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο μόνο όταν η όλη διαδικασία γίνει τέλεια!
Η επιτυχία αυτής της τεχνικής εξαρτάται από πολλές παραμέτρους πράγματα:

 • Από την χρήση του πιο σύγχρονου και συγκεκριμένου, ειδικού εξοπλισμού
 • Από την εξειδίκευση και την εμπειρία του ατόμου που κάνει την θεραπεία
 • Από τη χρήση ειδικών χρωστικών και βελόνων που χρησιμοποιούνται μόνο στο SMP

scalp_micropigmentation_doctors_devicescalp_micropigmentation_device

Eικ. 3-4: Για την επιτυχία της τεχνικής SMP απαιτείται ο πιο σύγχρονος ειδικός εξοπλισμός

Αυτά εξασφαλίζουν ότι το αποτέλεσμα του SMP θα είναι

 • Απόλυτα φυσικό, δηλαδή δεν θα ξεχωρίζει από τα φυσικά μαλλιά
 • Και μόνιμο, δηλαδή πως χρώμα της χρωστικής δεν θα εξασθενίσει ή θα αλλάξει με την πάροδο του χρόνου, πράγμα που συμβαίνει με τα παραδοσιακά τατουάζ.

Αν πραγματικά προσέχετε το κεφάλι σας …σαν τα μάτια σας, καλό θα είναι να έχετε υπόψη σας τις βασικές διαφορές ανάμεσα στον παραδοσιακό τρόπο τατουάζ και στο SMP:

 1. Τattoo Shop/Κέντρο Αισθητικής VS Ιατρείου/Κλινικής Μεταμόσχευσης Μαλλιών: Tα πρώτα είναι αυτό ακριβώς που μας λέει το όνομα τους: χώροι αισθητικής. Οι κανονισμοί λειτουργίας σχετικά με αυτές τις εγκαταστάσεις είναι χαλαροί. Παρόλο που μπορεί να βρείτε κάποιους να παρέχουν SMP σε αυτές τις εγκαταστάσεις, το SMP πρέπει να εκτελείται σε μια καθαρή, χειρουργική αίθουσα εντός ιατρικού χώρου που διαθέτει πλήρη άδεια και συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις απόρριψης ειδών βιολογικής προέλευσης
 2. Tattoo Artist Vs Certified SMP Physician/Technician: Δεν έχουμε τίποτε εναντίον των tattoo artists, το SMP όμως δεν αποτελεί μέσο έκφρασης καλλιτέχνη ούτε καλλιτεχνική δημιουργία. Είναι μια τεχνική για την αντιμετώπιση της αραίωσης του τριχωτού.
  Το κλασσικό τατουάζ έχει σκοπό να «τραβήξει το μάτι», να ξεχωρίσει!
  Η σωστή εφαρμογή του SMP – σε αντίθεση με το τατουάζ – δεν έχει σκοπό να τραβήξει τα βλέμματα και να ξεχωρίσει, αλλά να βελτιώσει την εικόνα του τριχωτού της κεφαλής ΧΩΡΙΣ να ξεχωρίζει.
  Στην Anastasakis Hair Clinic χρησιμοποιούμε προηγμένες τεχνικές και είμαστε εκπαιδευμένοι και πιστοποιημένοι σε αυτές. Έχοντας γνώση των τεχνικών, της ποσότητας και του είδους της χρωστικής που θα χρησιμοποιήσουμε, των βελόνων και την ακριβή πυκνότητα απόθεσης σε μελάνι στο τριχωτό της κεφαλής σας, παράγουμε πάντοτε με ακρίβεια φυσικά αποτελέσματα, χωρίς κανείς να καταλάβει ότι έχει γίνει SMP!
 3. Μελάνι για Τατουάζ Vs Χρωστικής Ιατρικής Ποιότητας: Μιλώντας για μελάνια, δεν είναι όλα ίδια! Τα συνηθισμένα μελάνια τατουάζ μπορεί να γίνουν μπλε στο τριχωτό της κεφαλής με την πάροδο του χρόνου. Στην Anastasakis Hair Clinic χρησιμοποιούμε ειδικές χρωστικές ιατρικής ποιότητας, ειδικά σχεδιασμένες για χρήση στο ανθρώπινο τριχωτό της κεφαλής και έτσι αποφεύγουμε το ξεθώριασμα ή τον αποχρωματισμό.
 4. Μηχανάκια & βελόνες τατουάζ Vs Ιατρικός εξοπλισμός SMP: Ο τεχνικός εξοπλισμός και τα μηχανήματα του SMP είναι τελείως διαφορετικά από αυτόν που χρησιμοποιείται στα παραδοσιακά τατουάζ. Το βάθος, οι διάμετροι και το σχήμα των βελόνων, η ταχύτητα και πυκνότητα εναπόθεσης της ιατρικής χρωστικής είναι τελείως διαφορετικά από αυτά που χρησιμοποιούνται στα παραδοσιακά τατουάζ. Ένα συμβατικό μηχανάκι τατουάζ είναι ακατάλληλο για την εφαρμογή του SMP.

AHC_SMP SESSION

Eικ. 5: Εφαρμογή SMP από τον Dr. Κωνσταντίνο Αναστασάκη, MD, PhD στην Anastasakis Hair Clinic

Γιατί να επιλέξετε το Scalp Micropigmentation

Το Scalp Micropigmentation θα σας δώσει ένα πυκνό αποτέλεσμα άμεσα. Κανείς δεν θα παρατηρήσει ότι πρόκειται για δερματοστιξία και θα μπορείτε να επιστρέψετε στην εργασία την επόμενη κιόλας ώρα, χωρίς κανείς να μπορεί να καταλάβει το παραμικρό – το μόνο που θα έχει αλλάξει θα είναι η ανανεωμένη σας εμφάνιση! Το αποτέλεσμα είναι 100% φυσικό!
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επιλέξετε Scalp Micropigmentation ως τη λύση για την τριχόπτωση & την αραίωση των μαλλιών που προκαλεί. Οποιοσδήποτε και αν είναι όμως ο λόγος, η επιλογή ενός εξειδικευμένου και πιστοποιημένου στην τεχνική SMP ιατρού είναι σημαντική. Όπως και με οτιδήποτε άλλο που αποτελεί μόνιμη διαδικασία, θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι παίρνετε το καλύτερο πριν δεσμευθείτε.

smp-dranastassakis

Η κλινική μαλλιών Anastasakis Hair Clinic προσφέρει SMP με τα υψηλότερα δυνατά πρότυπα βασισμένα στα εξειδικευμένα σεμινάρια & live workshops της ISHRS.
H εξειδίκευση που παρέχει η ISHRS αποκλειστικά στα μέλη της, αποτελεί μέρος του προγράμματος Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης της ISHRS και είναι αναγνωρισμένη από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Διαπίστευσης για την Συνεχιζόμενη Ιατρική Εκπαίδευση (ACCME Accreditation Council for Continuing Medical Education).

Πώς γίνεται το Scalp Micropigmentation;

Για μια ολοκληρωμένη εφαρμογή SMP χρειάζονται 2-3 συνεδρίες και περιλαμβάνει τα εξής βήματα:

 1. Ιατρική εκτίμηση. Ο ιατρός θα εξετάσει την καταλληλότητα της περιοχής του τριχωτού που θα εφαρμοστεί το SMP και θα σας ενημερώσει για την τεχνική. Θα σας εξηγήσει τη διαδικασία και με ποιο τρόπο θα έχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.
 2. 1η συνεδρία. Η εμπειρία μας, μας έχει δείξει ότι για να έχετε το βέλτιστο αποτέλεσμα σε αυτή την πρώτη συνεδρία θα πρέπει να κινηθούμε συντηρητικά. Σε αυτή τη συνεδρία μπαίνουν τα θεμέλια της νέας σας εμφάνισης. Δεν υπάρχει πόνος κατά τη διάρκεια της συνεδρίας αλλά μια ελαφριά ενόχληση η οποία είναι ανεκτή. Σε αντίθεση με την τεχνική σε ένα παραδοσιακό τατουάζ, οι ακίδες που χρησιμοποιούνται για την έγχυση της χρωστικής είναι λεπτότερες και όχι απόλυτα στρογγυλές. Αυτό βοηθά ώστε να μην υπάρχει πόνος κατά τη διάρκεια της συνεδρίας αλλά και στην φυσικότητα του αποτελέσματος, μιας και τα φυσικά τριχοθυλάκια που θέλουμε να μιμηθούμε δεν έχουν απόλυτα στρογγυλό περίγραμμα.
 3. 2η συνεδρία. Σε αυτή την συνεδρία σχεδιάζονται οι λεπτομέρειες και το χρώμα γίνεται πιο σκούρο, δίνοντας ένα 3D effect & ολοκληρώνοντας το αποτέλεσμα.
 4. Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί και μια τρίτη συνεδρία, η οποία συνήθως γίνεται εφόσον ο πελάτης θέλει ένα ακόμα πιο σκούρο αποτέλεσμα.

Πώς δουλεύει

H χρωστική ιατρικής ποιότητας που χρησιμοποιείται για την κάλυψη μιας περιοχής προσεγγίζει με απόλυτη ακρίβεια το φυσικό χρώμα των μαλλιών σας. Επιπλέον, σκιάζουμε με πιο σκούρα απόχρωση από εκείνο των μαλλιών σας για να δίνει την ψευδαίσθηση μιας σκιάς και την εμφάνιση τρισδιάστατων, φυσικών μαλλιών, για 100% φυσικό αποτέλεσμα.
Οι ανάγκες κάθε ενδιαφερόμενου είναι μοναδικές και το αποτέλεσμα είναι ανάλογο των αναγκών αλλά και των προσδοκιών σας.

Εφαρμογές του Scalp Micropigmentation

 • Επανασχεδιασμός της μπροστινής γραμμής (hairline)
  Για να έχουμε ένα εντυπωσιακό και φυσικό αποτέλεσμα που να μην φαίνεται, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η απόχρωση του μελανιού να ταιριάζει απόλυτα με το χρώμα των μαλλιών του ενδιαφερομένου. Επιπλέον είναι σαφώς προτιμότερο να προτιμήσετε μια πιο «συντηρητική» σχεδίαση της μπροστινής γραμμής, παρά μια η οποία θα φαίνεται έντονη και κατά συνέπεια αφύσικη.
 • Πύκνωση
  Άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών μπορούν χάρη στο SMP να πυκνώσουν τα ήδη υπάρχοντα μαλλιά τους και να καλύψουν την αραίωση. Στα άτομα που έχουν εκτεταμένη αραίωση, δηλαδή δεν έχουν χάσει όλα τα μαλλιά τους, αλλά αυτά έχουν είναι λεπτά και αραιά, με το SMP αποκαθιστούν την χαμένη πυκνότητα, και τα μαλλιά φαίνονται πλούσια και πυκνά, ξανά. Για να το πετύχουμε αυτό ξεκινάμε από το όριο του hairline και σταδιακά σκιάζουμε για πιο φυσικό αποτέλεσμα. Αρχικά ξεκινάμε με ήπια έγχυση της χρωστικής και σταδιακά αυξάνουμε την ένταση του χρώματος για να πετύχουμε την επιθυμητή πυκνότητα. Δημιουργούμε ένα τρισδιάστατο εφέ, δίνοντας την εικόνα μιας φυσικής σκιάς. Αυτή η τεχνική είναι μια εξαιρετική επιλογή για σας αν είχατε μια μεταμόσχευση μαλλιών αλλά δεν είχατε όμως την επιθυμητή πυκνότητα.
 • Εικόνα του ξυρισμένου κεφαλιού με πολλά μαλλιά
  Η εικόνα αυτή είναι μια εξαιρετικά δημοφιλής επιλογή τα τελευταία χρόνια. Για ένα τέτοιο αποτέλεσμα, ξεκινάμε με έναν συντηρητικό σχεδιασμό του hairline. Γι’ αυτόν τον σχεδιασμό του hairline και των κροτάφων απαιτείται ιδιαίτερη προετοιμασία. Πολύ προσεκτικά συνδυάζουμε το χρώμα και την πυκνότητα κατά τη διάρκεια αυτών της διαδικασίας για να δημιουργήσουμε την ψευδαίσθηση ενός κεφαλιού γεμάτου μαλλιά με ένα έντονο hairline που δίνει μια στιβαρή και νεανική εικόνα. Μετά από την ολοκλήρωση των συνεδριών, το αποτέλεσμα που έχουμε είναι η συνολική εικόνα του τριχωτού να φαίνεται οτι είναι ξυρισμένο αλλά έχει παντού μαλλιά
 • Scalp Micropigmentation σε γυναίκες
 • Scalp Micropigmentation σε άτομα που έχουν ήδη κάνει μεταμόσχευση μαλλιών με ορατές ουλές στη δότρια περιοχή

Γραμμικές ουλές από FUT, διάσπαρτες εκατοντάδες μικρο-ουλές από το FUE που κάνουν τη δότρια περιοχή να φαίνεται σαν «σκοροφαγωμένη», punch grafts, σμίκρυνση τριχωτού κ.α., μπορούν να διορθωθούν αποτελεσματικά με το SMP. Mε την σωστή εφαρμογή, όχι μόνο καλύπτονται τα κενά που έχουν αφήσει οι ουλές αλλά έχουμε και μια πιο πυκνή εικόνα.
Η κάλυψη των ουλών από τις μεταμοσχεύσεις μαλλιών γίνεται με 2 τρόπους. Είτε έχοντας μακριά μαλλιά που να καλύπτουν την ουλή – οπότε σε αυτή την περίπτωση θα πάμε κάτω από τα μαλλιά για να καμουφλάρουμε την ουλή – είτε ξυρίζοντας τα μαλλιά σας πάρα πολύ κοντά και χρωματίζοντας ανάμεσα από τα δικά σας μαλλιά, καμουφλάροντας έτσι εντελώς τις ουλές.

Αποτελέσματα με την τεχνική SMP Shaved Look

Αποτελέσματα με την τεχνική SMP Scar Camouflage

Αποτελέσματα με την τεχνική SMP Hair Density

Scalp Micropigmentation σε συνδυασμό με μεταμόσχευση μαλλιών

Το Scalp Micropigmentation μπορεί να συνδυαστεί άψογα με τη μεταμόσχευση μαλλιών, ειδικά για εκείνες τις περιπτώσεις που η δότρια περιοχή του ενδιαφερόμενου δεν έχει ικανοποιητική πυκνότητα και παρέχει περιορισμένο αριθμό τριχοθυλακίων. Συνδυάζοντας την παραδοσιακή αποκατάσταση των μαλλιών με την εξαιρετικά προηγμένη τεχνική ο ενδιαφερόμενος έχει διπλά οφέλη: πυκνή εικόνα και πλήρη κάλυψη.
Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, η διαδικασία της μεταμόσχευσης μαλλιών πρέπει να γίνεται σε πρώτη φάση. Εντούτοις, μπορεί να υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες το SMP θα πρέπει να προηγηθεί. Σε κάθε περίπτωση ο ιατρός που θα σας εξετάσει θα σας προτείνει το αναλυτικό πλάνο για την άριστη αποκατάσταση του τριχωτού της κεφαλής που ταιριάζει απόλυτα στις δικές σας ανάγκες.

Επιδιόρθωση παλαιότερου Scalp Micropigmentation

Είστε δυσαρεστημένοι από μια προηγούμενη θεραπεία SMP; Θα σας βοηθήσουμε να το αλλάξετε! Η ιατρική μας ομάδα έχει την εξειδίκευση να επιδιορθώσει κακά αποτελέσματα SMP από άλλες κλινικές ή καταστήματα τατουάζ. Αν έχετε κάνει SMP που δεν αισθάνεστε ότι ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας, επιτρέψτε μας να το διορθώσουμε. Θα αξιολογήσουμε την κατάστασή σας και θα σας προσφέρουμε ειλικρινείς συμβουλές και επαγγελματική ενημέρωση.

Στον χώρο της μεταμόσχευσης μαλλιών υπάρχουν δύο ιατρικά εγκεκριμένες φαρμακευτικές αγωγές που είναι γνωστές για την ασφάλεια και τα αναγνωρισμένα αποτελέσματα τους. Η πρώτη είναι η αγωγή με μινοξιδίλη η οποία παρέχεται σε μορφή διαλύματος και εφαρμόζεται τοπικά απευθείας στις περιοχές του τριχωτού με πρόβλημα αραίωσης. Δεύτερη και αρκετά πιο παρεξηγημένη είναι η φαρμακευτική μέθοδος με φιναστερίδη. Σύμφωνα με αναφορές ασθενών στο πρώτο τρίμηνο αναστέλλεται η τριχόπτωση και παρατηρείται ανάπτυξη σχετικά πιο αδύναμων τριχών. Με την πάροδο του χρόνου αυξάνεται το πάχος και ο ρυθμός ανάπτυξης της τρίχας, όπου και σταθεροποιείται εντελώς μετά από 24-36 μήνες. Τα τελευταία χρόνια γίνεται αναφορά και σε μια ακόμα νέα μέθοδος η οποία διερευνάται ως προς την δυνατότητα εφαρμογής της. Πρόκειται για την καλλιέργεια των τριχοθυλακίων μέσω της κλωνοποίησης των βλαστοκυττάρων που θα οδηγήσει σε έναν απεριόριστο αριθμό νέων τριχοθυλακίων. Ο ασθενής θα μπορούσε να αποκτήσει με αυτά τα βλαστοκύτταρα μαλλια δυνατά σε άδειες περιοχές του κεφαλιού, μόνο με την συλλογή τριχοθυλακίων από ένα μικρό κομμάτι του τριχωτού. Τέλος, όσοι δεν επιθυμούν να λάβουν μόνιμη φαρμακευτική αγωγή αλλά ούτε και να υποβληθούν σε κάποια μεταμόσχευση μαλλιών μπορούν να λάβουν την νέα μέθοδο Scalp Micropigmentation. Ο στόχος αυτής της προηγμένης τεχνικής δερματοστιξίας είναι η έγχυση χρωστικών ουσιών έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια άκρως φυσική πυκνότητα και κάλυψη των προβληματικών περιοχών. 

Έχετε διαβάσει τι είναι το SMP αλλά δεν ξέρετε αν είναι η κατάλληλη αγωγή για εσάς;

Θέλετε να ενημερωθείτε για την διαδικασία και το κόστος της δικής σας περίπτωσης;
Ενημερωθείτε σήμερα για το SMP και για άλλες μεθόδους όπως η θεραπεία τριχόπτωσης με prp από τον Dr. Κωνσταντίνο Αναστασάκη! Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και θα έλθουμε σε επαφή μαζί σας!

  Τα πεδία με αστερίσκο είναι υποχρεωτικά