Μεταμόσχευση Φρυδιών

16 Ιουλίου, 2021 Κανένα Σχόλιο Γενικά

Μεταμόσχευση φρυδιών σχεδιαγραμμα

Η μεταμόσχευση φρυδιών αναλαμβάνει να αποκαταστήσει το σχήμα, το μήκος και την πυκνότητα των φρυδιών. Αν τα μαλλιά θεωρούνται το κάδρο του προσώπου, τα φρύδια συμβάλλουν καθοριστικά στη συμμετρία του. Πλαισιώνουν τα μάτια που είναι από τα κύρια χαρακτηριστικά του προσώπου, αφού συνήθως εκείνα μας τραβούν την προσοχή, κοιτάζοντας κάποιον. Επίσης έχουν και μια σημαντική ανατομική λειτουργία, να προστατεύουν τα μάτια από τον ιδρώτα, το νερό , τη σκόνη και οτιδήποτε μπορεί να φτάσει σε αυτά και ενδεχομένως να τα ερεθίσει.

Τον καθοριστικό ρόλο που παίζουν τα φρύδια στην εμφάνιση κάποιου φαίνεται και από το ότι, ένα άτομο που έχει πολύ άτονα ή καθόλου φρύδια, μας δημιουργεί μια περίεργη αίσθηση κοιτάζοντάς το. Αυτό συμβαίνει γιατί απουσιάζει ένα σημαντικό χαρακτηριστικό – σημείο αναφοράς για τη συμμετρία του προσώπου. Για αυτό αρκετοί άνθρωποι προβαίνουν στην μεταμόσχευση φρυδιών.

Μεταμόσχευση φρυδιών και οι πιο συνηθισμένες αιτίες απώλειας τους

  • Τραυματισμός της περιοχής 
  • Συστεμική ή τοπική ασθένεια που προκάλεσε πτώση των φρυδιών
  •  Κληρονομικότητα
  • Φαρμακευτική αγωγή ή χειρουργική επέμβαση που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια των φρυδιών
  • Τριχοτιλλομανία
  • Το υπερβολικό βγάλσιμο των φρυδιών για να αλλάξει το  σχήμα τους
  • Προβλήματα θυρεοειδούς

Μεταμόσχευση φρυδιών πριν&μετά

EIK.1: Αποκατάσταση φρυδιών μετά από τραυματισμό της περιοχής

Μεταμόσχευση φρυδιών- οι κατάλληλοι υποψήφιοι

Πλέον, η σύγχρονη μεταμόσχευση φρυδιών, έχει δώσει τη δυνατότητα σε όλους να αποκαταστήσουν την εικόνα των φρυδιών τους. Μπορούν όχι μόνο να γεμίσουν τα αραιά φρύδια ή να καλύψουν σημάδια και ουλές στην περιοχή, αλλά και να αποκαταστήσουν πλήρως τα φρύδια, ακόμα και αν αυτά δεν υπάρχουν.

Μεταμόσχευση φρυδιών περιστατικό 1

EIK.2: Σε ορισμένες περιπτώσεις η επιλογή της μεταμόσχευσης φρυδιών από τον ασθενή γίνεται για να αλλάξει σχήμα, μήκος ή/και πυκνότητα 

Υπάρχει βέβαια και ένα ποσοστό – κυρίως γυναίκες που ενώ δεν έχουν κάποιο θέμα με τα φρύδια τους, καταφεύγουν στη μεταμόσχευση τριχοθυλακίων στη συγκεκριμένη περιοχή για να αλλάξουν σχήμα, μήκος ή πυκνότητα στα φρύδια τους. Και αυτό γιατί η μεταμόσχευση μαλλιών θα δώσει ένα μόνιμο, φυσικό και αισθητικά τέλειο αποτέλεσμα, σε αντίθεση με τις τεχνικές του μόνιμου μακιγιάζ ή του tattoo.

Μεταμόσχευση φρυδιών – πώς γίνεται η επέμβαση

Η μεταμόσχευση στα φρύδια είναι μια ιδιαιτέρως απαιτητική αισθητική επέμβαση που απαιτεί άψογη τεχνική, απόλυτη λεπτομέρεια, χειρουργική και «καλλιτεχνική» δεινότητα από πλευράς ιατρού. 

Μεταμόσχευση φρυδιών σχεδιασμός

EIK.3: ο σχεδιασμός πριν τη μεταμόσχευση φρυδιών είναι ένα πολύ κρίσιμο βήμα. Είναι απαραίτητο να ταιριάζει απόλυτα με το σχήμα των ματιών και τα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Ένα από τα πρώτα βήματα είναι ο σχεδιασμός των φρυδιών ώστε να ταιριάζουν απόλυτα με το σχήμα των ματιών και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προσώπου. Αυτό είναι πολύ σημαντικό όταν έχουμε να κάνουμε με την πλήρη αποκατάσταση των φρυδιών, οπού εκεί οδηγός είναι τα επιμέρους χαρακτηριστικά του προσώπου. Στην περίπτωση της μερικής αποκατάστασης, υπάρχει ως οδηγός – το υπάρχον φρύδι – που θα πρέπει να ακολουθηθεί. Σκοπός πάντως και στις δυο περιπτώσεις είναι ένα απόλυτα ταιριαστό, φυσικό και συμμετρικό αποτέλεσμα. Το σχήμα του φρυδιού που θα σχεδιάσει ο ιατρός είναι ένας συνδυασμός τέχνης και τεχνικής γνώσεις, προκειμένου το νέο φρύδι να είναι απόλυτα ταιριαστό με τα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Στην αποκατάσταση στα φρύδια χρησιμοποιούνται μονότριχες τριχοθυλακιακές μονάδες, οι οποίες εξάγονται από τη δότρια περιοχή με την τεχνική FUE. Ο ιατρός καλείται να επιλέξει τα τριχοθυλάκια εκείνα που τα χαρακτηριστικά τους ομοιάζουν με αυτά των φρυδιών για ένα φυσικό αποτέλεσμα. 

‘Επειτα ξεκινά το δυσκολότερο κομμάτι της μεταμόσχευσης φρυδιών που είναι η δημιουργία των υποδοχών στην περιοχή, καθώς και η τοποθέτηση των τριχοθυλακίων.

Μεταμόσχευση φρυδιών το πριν και το μετά

EIK.4: Η δημιουργία των υποδοχών και η τοποθέτησή τους απαιτούν μεγάλη δεξιοτεχνία από τον ιατρό και την χειρουργική ομάδα 

Οι τρίχες των φρυδιών εκτείνονται σε καμπύλη προς τη μύτη, ενώ προς το τελείωμα του φρυδιού διασταυρώνονται (όπως η ουρά του ψαριού). Αυτά τα χαρακτηριστικά θα πρέπει να τα διατηρήσουν και τα «νέα» φρύδια. Για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει ο ιατρός να αντιγράψει τη φύση όσο το δυνατόν καλύτερα.

Μεταμόσχευση φρυδιών κοντινό

EIK.5: Το φυσικό τόξο του φρυδιού, οι ελάχιστες γωνίες έκφυσης, η φορά και η κατεύθυνση των τριχοθυλακίων αλλάζουν ανάλογα με το σημείο του φρυδιού

Οι υποδοχές πρέπει να έχουν τη σωστή γωνία και βάθος ώστε τα τριχοθυλάκια που θα μεταμοσχευθούν να έχουν σωστή και φυσική φορά έκφυσης. Η τοποθέτηση είναι ακόμα πιο απαιτητική καθώς πρέπει οι γωνίες έκφυσης να είναι ελάχιστες, σχεδόν επίπεδες και παράλληλες με το δέρμα. Επίσης να ακολουθείται το φυσικό τόξο του φρυδιού. Και το πιο βασικό που θα πρέπει να έχει πάντα κατά νου ο ιατρός είναι ότι η γωνία τοποθέτησης των τριχοθυλακίων, η φορά και η κατεύθυνση είναι στοιχεία που αλλάζουν ανάλογα με το σημείο του φρυδιού. 

Μεταμόσχευση φρυδιών – μετεπεμβατική εξέλιξη

Μετά τη μεταμόσχευση φρυδιών ο χρόνος επούλωσης είναι σχετικά μικρός. Ο ασθενής, εφόσον ακολουθήσει πιστά τις μετεπεμβατικές οδηγίες που του δόθησαν, επιστρέφει κανονικά στις δραστηριότητες του σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα με τα νέα καλοσχηματισμένα φρύδια του που ταιριάζουν απόλυτα στα μοναδικά χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε εάν η μεταμόσχευση φρυδιών είναι για εσάς η κατάλληλη επιλογή και να σας παρέχουμε μια πλήρη αξιολόγηση, χωρίς καμία υποχρέωση. Στείλτε τις φωτογραφίες σας μαζί με μερικές βασικές πληροφορίες και τους στόχους σας χρησιμοποιώντας τη δωρεάν φόρμα και ο Dr. Anastasakis θα σας παρέχουμε την αξιολόγηση, συνήθως εντός 3 εργάσιμων ημερών.

Για περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

abhrs-anastasakis-greece
fellow-members-ishrs-anastasakis
ishrs-member-anastasakis
elamat-anastasakis-president
medical-beauty-awards-anastasakis-platinum
medical-beauty-awards-gold-brand-anastasakis
medical-beauty-awards-gold-anastasakis
medical-beauty-awards-silver-anastasakis
influencer-awards-influencer-doctor-anastasakis
Screenshot 2022-01-07 at 10.05.17
ishrs india 2023