Μεταμόσχευση μαλλιών με FUE και FUT – Combo

15 Ιουλίου, 2021 Κανένα Σχόλιο Γενικά

Η μεταμόσχευση μαλλιών με FUE και FUT συνδυάζει τις δύο επιστημονικά αποδεκτές χειρουργικές τεχνικές στη σύγχρονη μεταμόσχευση μαλλιών. Σύμφωνα με τους μοναδικούς επίσημους επιστημονικούς φορείς παγκοσμίως την ISHRS και την ABHRS, αυτές είναι η Follicular Unit Transplantation (FUT) και η Follicular Unit Excision (FUE). Η διαφοροποίηση των δύο αυτών τεχνικών μεταμόσχευσης μαλλιών έγκειται στον τρόπο που συλλέγονται τα τριχοθυλάκια από τη δότρια περιοχή. Στην τεχνική FUT τα τριχοθυλάκια λαμβάνονται σε μία ενιαία σειρά και μετά διαχωρίζονται σε μεμονωμένα τριχοθυλάκια με τη βοήθεια ειδικών στερεο-μικροσκοπίων.  Στην μεταμόσχευση μαλλιών FUE τα τριχοθυλάκια εξάγονται από τη δότρια περιοχή ένα-ένα.

Μεταμόσχευση μαλλιών με FUE και FUT γιατρός ασθενής

Τι να περιμένετε μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών- Anastasakis Hair Clinic

Μεταμόσχευση μαλλιών με FUE και FUT σχεδιαγραμμα

Επιπλέον η σύγχρονη μεταμόσχευση μαλλιών έχει δώσει λύση ακόμα και στις περιπτώσεις εκείνες που τα τριχοθυλάκια της ασφαλής δότριας ζώνης του τριχωτού της κεφαλής δεν επαρκούν. Με την Body Hair Transplantation (BHT) στην οποία τα τριχοθυλάκια συλλέγονται με την τεχνική FUE από άλλες περιοχές του σώματος μπορούμε να συλλέξουμε μοσχεύματα υψηλής ποιότητας  από περιοχές όπως το στήθος,  τα γένια κ.α.

Για να μπορέσει ο χειρουργός μεταμόσχευσης μαλλιών να δώσει ένα πυκνό και φυσικό αποτέλεσμα στη μεταμόσχευση μαλλιών, είναι απαραίτητο να γνωρίζει άριστα και να μπορεί να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα «όπλα» που του δίνει η σύγχρονη μεταμόσχευση μαλλιών, ακόμα και να τα συνδυάσει αν χρειαστεί ανάλογα με τις ανάγκες κάθε ασθενούς.

peristatiko metamosxeysis mallion prin, amesos meta kai 12 mines meta tin epemvasi
Φωτογραφίες του ασθενούς πριν, αμέσως μετά και 12 μήνες μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών του στην Anastasakis Hair Clinic. Τα 3500 τριχοθυλάκια τοποθετήθηκαν στις περιοχές των κροτάφων, στo hairline, στο midscalp και στην κορυφή.

Μια κλινική που κάνει μόνο μεταμόσχευση μαλλιών με FUE το κάνει πιθανώς επειδή ο ιατρός δεν μπορεί να κάνει μια μεταμόσχευση μαλλιών με FUT. Είναι σαφές ότι ένας εξειδικευμένος και ηθικός χειρουργός θα πρέπει να μπορεί να κάνει και τα δύο. Όποια κλινική και αν επιλέξετε, ελέγχετε πάντα εάν ο χειρουργός σας μπορεί να κάνει και τις δύο διαδικασίες – FUE και FUT.

Στην Anastasakis Hair Clinic, προσφέρουμε έναν μοναδικό συνδυασμό χειρουργικής επέμβασης που συνδυάζει τα καλύτερα τόσο της τεχνικής FUT όσο και της FUE. Αυτός ο συνδυασμός των τεχνικών είναι Μεταμόσχευση μαλλιών με FUE και FUT – Combo και η κλινική μας είναι μία από τις λίγες κλινικές παγκοσμίως που μπορούν να την προσφέρουν.  Μας δίνει τη δυνατότητα να παρέχουμε στον ασθενή μας μεγαλύτερο αριθμό μοσχευμάτων χωρίς να διακυβεύεται η ασφάλεια της δότριας περιοχής και χωρίς τον κίνδυνο να προκληθούν προβλήματα που παρατηρούνται από την υπερβολική συγκομιδή μοσχευμάτων σε κλινικές του εξωτερικού, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας.

Η επιλογή των συνδυασμών στη Μεταμόσχευση μαλλιών με FUE και FUT – Combo

Ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασθενούς και τα χαρακτηριστικά της δότριας περιοχής του, υπάρχουν διάφοροι τρόποι να συνδυαστούν οι τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών. Αυτός ο συνδυασμός των τεχνικών δίνει στον ιατρό τη δυνατότητα συλλογής των μοσχευμάτων που χρειάζονται για να καλυφθούν οι ανάγκες του ασθενούς.

dr anastassakis extraction fue fut combo
dr anastassakis extraction fue fut combo on patient

Στο συνδυασμό των τεχνικων FUE με FUT τα τριχοθυλάκια συλλέγονται τόσο σε ενιαία σειρά καθως και μεμονωμένα

 • FUT και FUE και/ή BHT
 • FUT μικρής έκτασης από την ινιακή περιοχή και FUE και/ή BHT
 • FUT από πλαϊνά τμήματα της ασφαλούς δότριας ζώνης και FUE και/ή BHT
 • FUT + BHT
 • FUE + BHT

Από τα παραπάνω καταλαβαίνει εύκολα κάποιος ότι η τέλεια γνώση της σύγχρονης μεταμόσχευσης μαλλιών προσφέρει πάρα πολλές δυνατότητες και επιλογές στον ιατρό, ώστε να μπορέσει να δώσει ένα πυκνό και φυσικό αποτέλεσμα σε όσους τον εμπιστεύονται.

Όμως για να είναι σε θέση να το κάνει πρέπει να γνωρίζει άριστα και να εκτελεί όλες τις επιστημονικά αποδεκτές χειρουργικές τεχνικές της σύγχρονης μεταμόσχευσης μαλλιών.

Σε ποιες περιπτώσεις είναι απαραίτητη η Μεταμόσχευση μαλλιών με FUE και FUT – Combo

Όπως αναφέραμε, η επιλογή της Μεταμόσχευση μαλλιών με FUE και FUT – Combo αποτελεί συνάρτηση δύο παραγόντων: των τριχοθυλακίων που χρειάζεται ο ασθενής  για ένα πυκνό και φυσικό αποτέλεσμα και των δυνατοτήτων της δότριας περιοχής. Αυτό το τελευταίο έχει να κάνει με τον αριθμό των τριχοθυλακίων που μπορούμε να πάρουμε με ασφάλεια χωρίς να καταστραφεί η δότρια περιοχή. 

Στα περιστατικά που εφαρμόζεται η Μεταμόσχευση μαλλιών με FUE και FUT – Combo, πρώτα εφαρμόζεται η τεχνική FUT και στη συνέχεια γίνεται η συγκομιδή των απαραίτητων επιπλέον τριχοθυλακίων με την τεχνική FUE, είτε από το τριχωτό, είτε από άλλο μέρος του σώματος (ΒΗΤ).

 

Πότε είναι αναγκαίος ο συνδυασμός των τεχνικών και η Μεταμόσχευση μαλλιών με FUE και FUT – Combo

Ο ιατρός μπορεί να καταφύγει στη λύση της Combo FUT+FUE στις παρακάτω περιπτώσεις:

 

 • Σε προχωρημένο στάδιο ανδρογενετικής αλωπεκίας – Στάδιο 4, 5, 6 ή 7!

 

Μεταμόσχευση μαλλιών με FUE και FUT αλωπεκια σταδια

Τόσο τα άτομα που εμφανίζουν μέτρια αραίωση και ανήκουν στο στάδιο 4, όσο και αυτά με πιο εκτεταμένη αραίωση που ανήκουν στα στάδια 5,6 και 7 είναι ιδανικοί υποψήφιοι για την τεχνική combo

 

Σε αυτές τις περιπτώσεις συνήθως έχουμε να κάνουμε με mega session –πάνω από 3000 τριχοθυλάκια. Εάν ο χειρουργός κρίνει οτι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί με απόλυτη ασφάλεια μόνο η μια εκ των δύο τεχνικών, τότε η Μεταμόσχευση μαλλιών με FUE και FUT – Combo είναι η βέλτιστη η λύση. Ο μεγαλύτερος αριθμός των μοσχευμάτων θα παρθεί με την FUT και εν συνεχεία η FUE θα δώσει ό,τι επιπλέον χρειαστεί.

 • Όταν η ασφαλής δότρια ζώνη είναι εξαιρετικά στενή.

Εξαιτίας αυτής της ιδιαιτερότητας χρειάζονται και οι 2 τεχνικές, με κύρια πάλι την τεχνική FUT και επικουρική την τεχνική FUE.

 • Όταν η δότρια περιοχή είναι αραιή ή με μονότριχα τριχοθυλάκια με πολύ λεπτή τρίχα

Πάλι και σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζονται και οι δυο τεχνικές με κύρια πάλι την τεχνική FUT και επικουρική την τεχνική FUE. Η FUT μπορεί να δώσει με ασφάλεια έναν μεγάλο αριθμό μοσχευμάτων αλλά λόγο αυτής της ιδιαιτερότητας, τα επιπλέον πολύτριχα μοσχεύματα θα παρθούν με την τεχνική FUE.

 • Όταν η πυκνότητα της δότριας περιοχής δεν είναι ομοιογενής σε όλη της την έκταση

Ισχύει ότι ακριβώς και στην παραπάνω περίπτωση. Εξαιτίας αυτής της ιδιαιτερότητας η χρήση και των 2 τεχνικών, με κύρια πάλι την τεχνική FUT και επικουρική την τεχνική FUE, θα δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 • Όταν υπάρχει κίνδυνος για περαιτέρω εκτενή εξέλιξη της ανδρικής ανδρογενετικής αλωπεκίας

Τα τριχοθυλάκια είναι η περιουσία του κάθε ασθενούς. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο πρέπει να επενδύονται σωστά, αλλά ότι ο ιατρός πρέπει να είναι σε θέση να προβλέψει την εξέλιξη της αραίωσης και να έχει προνοήσει για τις μελλοντικές ανάγκες σε τριχοθυλάκια. Ο συνδυασμός των FUT και FUE τώρα θα εξασφαλίσει την μελλοντική δυνατότητα εκμετάλλευσης της δότριας περιοχής, εφόσον αυτό χρειαστεί.

 • Όταν υπάρχει έλλειψη ελαστικότητας στη δότρια περιοχή

Όταν υπάρχει ανάγκη για μεγάλο αριθμό μοσχευμάτων αλλά η μικρή ελαστικότητα του δέρματος της περιοχής δεν μπορεί να εξασφαλίσει μια αδιόρατη τομή. Τότε προκρίνεται η λύση της FUE ως η κύρια τεχνική και μια μικρότερη σε έκταση FUT

 • Όταν το τριχωτό της κεφαλής είναι υπερβολικά ελαστικό

ελαστικοτητα δερματος στη μεταμοσχευση μαλλιων

Σε ασθενείς με υπερ-ελαστικό δέρμα αν γίνει μεταμόσχευση μαλλιών με την τεχνική FUT, μπορεί να προκληθεί διεύρυνση της ουλής, σύμφωνα με το scalp laxity paradox – όσο μεγαλύτερη είναι η ελαστικότητα τόσο μεγαλώνει και η πιθανότητα μιας διευρυμένης ουλής. Οπότε και σε αυτή την περίπτωση η FUE είναι η κύρια τεχνική και η FUT θα είναι περιορισμένης έκτασης και μόνο από το ινιακό τμήμα.

 • Κοινωνικοί ή προσωπικοί λόγοι

combo τεχνικη στη μεταμοσχευση μαλλιων - υποδοχες 3

Όταν η ανάγκη σε μοσχεύματα είναι μεγάλη αλλά υπάρχουν κοινωνικοί και προσωπικοί λόγοι που ο ασθενής θέλει να κάνει FUΤ. Τότε ο συνδυασμός και των 2 τεχνικών με κύρια την FUΤ θα καλύψει τις ανάγκες της λήπτριας περιοχής και θα χρειαστούν λιγότερα τριχοθυλάκια που μπορούν να ληφθούν με «ακούρευτο FUE».

Ειδικές περιπτώσεις που επιλέγουμε τη Μεταμόσχευση μαλλιών με FUE και FUT – Combo

Πολλές φορές, όταν έχουμε να κάνουμε με επιδιορθώσεις παλαιότερων μεταμοσχεύσεων, ο συνδυασμός των τεχνικών θα λύσει προβλήματα που προκύπτουν όταν συντρέχουν τα παρακάτω:

 • Παλαιότερες αποτυχημένες μεταμοσχεύσεις μαλλιών με καταστροφικές τεχνικές που δημιούργησαν εκτενείς ή διάσπαρτες ουλές στη δότρια περιοχή (τεχνική strip, punch grafts, σμίκρυνση τριχωτού, κρημνοί του τριχωτού, νέκρωση της δότριας περιοχής). 
 • Εξαντλημένη δότρια περιοχή εξαιτίας της υπερβολικής συγκομιδής μοσχευμάτων από παλαιότερη τεχνική FUE
 • Στην δότρια περιοχή υπάρχει ουλή από παλαιότερο χειρουργείο ή τραυματισμό
 • Πρέπει να αφαιρεθεί ή να διορθωθεί κάποια ουλή στην περιοχή
 • Όταν πρέπει να αφαιρεθούν σημάδια από παλαιότερο SMP

Μεταμόσχευση μαλλιών με FUE και FUT γιατρός κοντινό

Όλες αυτές οι εξελίξεις δίνουν τώρα στους ασθενείς μας τη δυνατότητα να επιλέξουν τη διαδικασία που τους ταιριάζει καλύτερα. Παράγει όμως ένα νέο δίλημμα – ποια τεχνική και για ποιον;

Κάθε άτομο που σκέφτεται να κάνει μια μεταμόσχευση μαλλιών πρέπει να είναι εξοικειωμένο με τα πλεονεκτήματα κάθε διαδικασίας καθώς λαμβάνει την απόφασή του που ταιριάζει καλύτερα στις ατομικές ανάγκες του.

Είναι πολύ πιο σημαντικό, ωστόσο, να επιλέξετε την καλύτερη κλινική, ανεξάρτητα από τις τεχνικές, για να εξασφαλίσετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

peristatiko combp fue kai fut apotelesma 12 minon
Πριν και μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών στην Anastasakis Hair Clinic. Το αποτέλεσμα είναι απίστευτα φυσικό και πυκνό. 

Κάθε κλινική πρέπει να προσεγγίζει τη μεταμόσχευση μαλλιών ως έργο τέχνης! Εάν είναι περήφανοι για την τέχνη τους, αυτό θα μπορείτε να το διακρίνετε στις υψηλής ευκρίνειας φωτογραφίες των αποτελεσμάτων μεταμόσχευσης μαλλιών στο website τους. Θα είναι εμφανές στα βίντεο των ασθενών τους που θα μιλούν για την εμπειρία τους. Οποιαδήποτε κλινική έχει λίγες φωτογραφίες ή φωτογραφίες με χαμηλό φωτισμό ή κακή ανάλυση είναι ένα σίγουρο σημάδι ότι αυτή δεν είναι η κλινική για εσάς.

Συνεπώς ερευνήστε σωστά και με υπομονή τις κλινικές που προσφέρουν υπηρεσίες μεταμόσχευσης μαλλιών. Κάντε έρευνα αγοράς για το ποιοί ιατροί χειρουργούν στις κλινικές, τις πιστοποιήσεις και την εξειδίκευσή τους, το μέγεθος των νοσηλευτικών ομάδων που συμμετέχουν σε κάθε περιστατικό και εάν οι κλινικές γνωρίζουν καλά και εφαρμόζουν όλες τις τεχνικές. 

Οι δύο επιστημονικά αποδεκτές χειρουργικές επεμβάσεις είναι η μεταμόσχευση μαλλιών FUT και η μεταμόσχευση με την μέθοδο FUE. Οι κύριες διαφορές μεταξύ τους παρατηρούνται στον τρόπο που συλλέγονται τα τριχοθυλάκια. Κάθε φορά λαμβάνονται υπόψη οι ξεχωριστές ανάγκες του ασθενούς και αποφασίζεται η καλύτερη μέθοδος γι’ αυτόν. Στην Anastasakis Hair Clinic μπορούμε να προσφέρουμε ένα πλούσιο και φυσικό αποτέλεσμα που συχνά απαιτεί τον συνδυασμό αυτών των δύο τεχνικών. Με σκοπό να δουν οι ασθενείς μας από την μεταμόσχευση μαλλιών αποτελέσματα, που θα τους αφήσουν πλήρως ικανοποιημένους δίνουμε μεγάλη σημασία στην εξειδικευμένη φροντίδα κάθε ασθενούς με τις κατάλληλες μεθόδους. Πλέον οι ανάγκες για μεταμοσχευση μαλλιων Γλυφαδας καλύπτονται με τον νέο χώρο της Anastasakis Hair Clinic στα νότια προάστια, παρέχοντας τα καλύτερα αποτελέσματα  στις άνετες εγκαταστάσεις μας. Εάν θέλετε να ενημερωθείτε για το κόστος μεταμόσχευσης μαλλιών η κλινική μας παρέχει μια απολύτως δωρεάν εκτίμηση εύκολα και γρήγορα από την άνεση του σπιτιού σας. 

Έχετε απορίες; 

Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε! Μάθετε αν είστε κατάλληλος υποψήφιος για μεταμόσχευση μαλλιών χρησιμοποιώντας τη διαδικτυακή φόρμα και θα σας δώσουμε απαντήσεις στις ερωτήσεις σας από την άνεση του σπιτιού σας. 

Στείλτε μας τις φωτογραφίες σας

Για να μας βοηθήσετε να σας παρέχουμε μια ακριβή εκτίμηση όσον αφορά το κόστος μεταμόσχευσης μαλλιών, μπορείτε να μας στείλετε στη φόρμα επικοινωνίας τα στοιχεία επικοινωνίας σας, το ιστορικό τριχόπτωσης και φωτογραφίες της λήπτριας και της δότριας περιοχής σας. Η αξιολόγηση των δεδομένων σας γίνεται εντός 2-4 εργάσιμων ημερών και ένας εκπρόσωπος της κλινικής μας θα επικοινωνήσει μαζί σας για να σας ενημερώσει για τις επιλογές και τις λύσεις που προτείνουμε για εσάς. 

abhrs-anastasakis-greece
fellow-members-ishrs-anastasakis
ishrs-member-anastasakis
elamat-anastasakis-president
medical-beauty-awards-anastasakis-platinum
medical-beauty-awards-gold-brand-anastasakis
medical-beauty-awards-gold-anastasakis
medical-beauty-awards-silver-anastasakis
influencer-awards-influencer-doctor-anastasakis
Screenshot 2022-01-07 at 10.05.17
ishrs india 2023