Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια χειρουργική πράξη και γίνεται μόνο σε ειδικά εξοπλισμένο ιατρείο από εξειδικευμένο ιατρό και εκπαιδευμένη νοσηλευτική ομάδα.

Η διαδικασία της ξεκινά με την προετοιμασία της δότριας περιοχής, της περιοχής στο πίσω μέρος και στα πλάγια του κεφαλιού από όπου θα λάβουμε τα τριχοθυλάκια. Αυτά τα τριχοθυλάκια δεν ξαναπέφτουν ποτέ!

Πώς γίνεται η μεταμόσχευση μαλλιών;

Δείτε το video (ή διαβάστε το κείμενο κάτω από το video).

Αν επιλέξουμε την μεταμόσχευση μαλλιών FUE πάντοτε θα χρειαστεί να ξυρίσουμε τα μαλλιά στη δότρια περιοχή. Αν επιλέξουμε την τεχνική FUΤ, δεν χρειάζεται ούτε καν κούρεμα της δότριας περιοχής.

Στη συνέχεια, τόσο στην FUE όσο και στην FUT γίνεται η τοπική αναισθησία και στην συνέχεια λαμβάνουμε τις τριχοθυλακιακές μονάδες είτε μια-μια είτε ενιαία, χωρίς καμία απολύτως ενόχληση για τον ασθενή!

 Το νοσηλευτικό προσωπικό ξεκινά την προετοιμασία των τριχοθυλακιακών μονάδων με τα ειδικά μικρο-στερεοσκόπια ώστε να αφαιρεθεί κάθε «περιττός» ιστός ολόγυρά τους και να είναι όσο πιο λεπτά γίνεται. Ταυτόχρονα, εάν ο ιατρός έχει εφαρμόσει την τεχνική FUT, “κλείνει” τη δότρια περιοχή με τη μέθοδο της τριχοφυτικής σύγκλεισης, δηλαδή με μια πρωτοποριακή τεχνική με ειδικό ράμμα που αφαιρείται μετά από 10 μέρες και δεν αφήνει κανένα κενό ή ουλή.

Στη συνέχεια, ο ιατρός πριν δημιουργήσει τις υποδοχές στη λήπτρια περιοχή, εξετάζει αν τα τριχοθυλάκια είναι άριστα προετοιμασμένα σε μήκος και πάχος έτσι ώστε να ταιριάζουν ΑΠΟΛΥΤΑ στις υποδοχές που θα δημιουργήσει.

Η δημιουργία των υποδοχών που θα φιλοξενήσουν τα τριχοθυλάκια είναι η πιο δύσκολη διαδικασία διότι οι υποδοχές πρέπει να έχουν διαφορετικό βάθος, γωνία και κατεύθυνση σε κάθε σημείο της λήπτριας περιοχής, όπως ακριβώς τα φυσικά μαλλιά!

Όταν ολοκληρωθούν οι χιλιάδες υποδοχές στη λήπτρια περιοχή, το νοσηλευτικό προσωπικό ξεκινά την τοποθέτηση των τριχοθυλακίων. Ο ιατρός επιβλέπει τη διαδικασία και ελέγχει την τοποθέτηση έτσι ώστε να γίνεται με τη σωστή φορά και κατεύθυνση αλλά και στο σωστό βάθος. Σε αυτό το σημείο της διαδικασίας οι περισσότεροι ασθενείς βλέπουν κάποια ταινία ή πολύ απλά …τους παίρνει ο ύπνος!

Όταν ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των τριχοθυλακίων, ο ιατρός κάνει τον τελικό έλεγχο και στη συνέχεια ο ασθενής εξέρχεται με οδηγίες για την περιποίηση και τον καθαρισμό δότριας-λήπτριας για τις επόμενες μέρες, μέχρι το επόμενο ραντεβού που γίνεται πάντοτε την 4η μέρα.

Η διαδικασία είναι εντελώς ανώδυνη χάρη στη τοπική αναισθησία και είναι τόσο ελάχιστη τραυματική που εγγυούμαστε στους ασθενείς μας πως ΔΕΝ θα έχουν ούτε πρήξιμο ούτε πόνο!

Ακόμα και όταν θα είσαστε στο σπίτι σας την ίδια και τις επόμενες μέρες και θα έχει περάσει η τοπική αναισθησία αυτό που μπορεί να νιώσετε είναι σαν να έχετε ξενυχτήσει το προηγούμενο βράδυ και να έχετε σηκωθεί με …βαρύ κεφάλι.

Το πιο σημαντικό από εδώ και πέρα είναι να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες για τον καθαρισμό της περιοχής. Η διαδικασία της μεταμόσχευσης έχει τελειώσει και σε λίγους μήνες θα απολαμβάνετε το αποτέλεσμα της!