Τι να περιμένετε μετά την επέμβαση μεταμόσχευσης μαλλιών

15 Ιουλίου, 2021 Κανένα Σχόλιο Γενικά

Η επέμβαση μεταμόσχευσης μαλλιών είναι μια χειρουργική πράξη που το κομμάτι της επέμβασης ολοκληρώνεται στις περισσότερες περιπτώσεις μέσα σε μια ημέρα. Το τελικό όμως αποτέλεσμα για την επέμβαση μεταμόσχευσης μαλλιών ολοκληρώνεται περίπου στους 12 μήνες. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι μια μέρα ξυπνάτε και βλέπετε το κεφάλι σας γεμάτο μαλλιά. Είναι μια διαδικασία που εξελίσσεται σταδιακά και θέλει χρόνο και υπομονή.

Οδηγίες μετά την επέμβαση μεταμόσχευσης μαλλιών

Στην Anastasakis Hair Clinic, η διαδικασία της μεταμόσχευσης μαλλιών δεν σταματά στην ημέρα της επέμβασης μεταμόσχευσης μαλλιών. Όλες οι διαδικασίες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών είναι προσεκτικά σχεδιασμένες, έτσι ώστε να προσφέρουν μια άριστη, συνολική εμπειρία στον ασθενή. Ανάλογα επιστημονικά πρωτόκολλα και διαδικασίες κατά τα πρότυπα της ISHRS και της ABHRS εφαρμόζουν ελάχιστες κλινικές μεταμόσχευσης μαλλιών παγκοσμίως, κυρίως στις Η.Π.Α., στον Καναδά και στη Μ. Βρετανία.
Συνοπτικά, μετά το πέρας της μεταμόσχευσης μαλλιών, ο ασθενής λαμβάνει μετεπεμβατικές οδηγίες προφορικά και γραπτά, όπως και το ειδικό kit το οποίο περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζεται μετά τη μεταμόσχευση. Ένα άτομο από το νοσηλευτικό προσωπικό είναι διαθέσιμο 24/7 για οτιδήποτε χρειαστεί, ενώ ο ίδιος ο Dr. Αναστασάκης καλεί τηλεφωνικά το πρωί της επόμενης ημέρας τον ασθενή. Ο ασθενής επισκέπτεται την κλινική για το πρώτο λούσιμο -σύμφωνα με τις ατομικές του οδηγίες- και στη συνέχεια υπάρχει συγκεκριμένο πρωτόκολλο επανελέγχου μέχρι και τη 10η – 15η ημέρα. Η πορεία της επανέκφυσης ελέγχεται στον 1 μήνα και στους 3, 9 και 12 μήνες ενώ οι επανέλεγχοι επανέκφυσης -με επίσκεψη στην κλινική- γίνονται στους 9 και στους 12-14 μήνες.

Η παρακολούθηση μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών στην Anastasakis Hair Clinic, βήμα-βήμα

Με την ολοκλήρωση της μεταμόσχευσης μαλλιών ορίζεται για κάθε ασθενή η προσωπική του Υπεύθυνη Νοσηλεύτρια η οποία του δίνει αναλυτικές οδηγίες για τις επόμενες ημέρες για τη φροντίδα της περιοχής και τι θα πρέπει να προσέξει. Οι οδηγίες αυτές δίνονται και έντυπες στον ασθενή για να μπορεί να ανατρέξει σε αυτές ανά πάσα στιγμή.

μετεπεμβατικό kit

Εικ.1: Στην Anastasakis Hair Clinic σε όλους τους ασθενείς μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών, παρέχεται δωρεάν ένα μετεπεμβατικό kit που περιέχει όλα όσα θα χρειαστεί ο ασθενής για τις πρώτες ημέρες, από φαρμακευτική αγωγή μέχρι και ειδικό μαξιλαράκι ύπνου.

Μαζί με τις οδηγίες δίνεται και ένα μετεπεμβατικό kit που περιέχει εκτός από όλα όσα θα χρειαστεί για τις πρώτες ημέρες όπως μαξιλάρι αυχένα για τον ύπνο, καπέλο για προστασία κλπ.  Περιέχει επίσης όλη τη φαρμακευτική αγωγή, ένα ειδικό σαμπουάν και ένα spray με θρεπτικό διάλυμα 10% liposomal ATP® που βοηθά στην ταχύτερη επούλωση και επανέκφυση των νέων μαλλιών. Ο ασθενής μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης φεύγει ήσυχος για το σπίτι του για να ξεκουραστεί, γιατί ακριβώς έχουμε προβλέψει και του δίνουμε ό,τι θα χρειαστεί.
Το πιο σημαντικό βέβαια είναι η προσωπική Υπεύθυνη Νοσηλεύτρια η οποία είναι διαθέσιμη 24/7 και μπορεί να επικοινωνεί μαζί της ο ασθενής οποιαδήποτε στιγμή για να λύσει τις απορίες του ή για περαιτέρω διευκρινίσεις. Η Υπεύθυνη Νοσηλεύτρια παρακολουθεί την πορεία του ασθενούς και ενημερώνει τον ιατρό. Αυτό δίνει ένα αίσθημα ασφάλειας σε εκείνον που μόλις έχει υποβληθεί σε μεταμόσχευση μαλλιών. Νιώθει ότι δεν πορεύεται μόνος του, αλλά ότι έχει κάποιον που μπορεί να απευθυνθεί ανά πάσα στιγμή και να τον βοηθήσει σε οτιδήποτε χρειαστεί.

Συνεδρίες με το laser Capillus

Εικ.2:  Η συνεδρία αμέσως μετά την επέμβαση με το laser Capillus 272 OfficePro LLLT (Low Level Laser Therapy), το οποίο συμβάλλει στην καλύτερη επούλωση της δότριας περιοχής, παρέχεται δωρεάν σε όλους του ασθενείς που υποβάλλονται σε μεταμόσχευση μαλλιών στην Anastasakis Hair Clinic.

Τέλος με το  πέρας της επέμβασης πραγματοποιείται  και η  συνεδρία με το νέο laser Capillus 272 OfficePro LLLT (Low Level Laser Therapy), το οποίο συμβάλλει στην καλύτερη επούλωση της δότριας περιοχής και τη γρηγορότερη έκφυση των μοσχευμάτων.

Τι να περιμένετε μετά την επέμβαση μεταμόσχευσης μαλλιών στην Anastasakis Hair Clinic

Η αναμονή για την επανέκφυση των μαλλιών σας μπορεί να είναι συναρπαστική και συνάμα να σας προκαλεί αγωνία! Για αυτό και ενθαρρύνουμε  τους ασθενείς μας  να παραμένουν σε επαφή μαζί μας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, για να τους βοηθήσουμε να καταλάβουν τι να περιμένουν μετά την επέμβαση για μεταμόσχευση μαλλιών στην Anastasakis Hair Clinic.

Την ημέρα της επέμβασης θέλει μια σχετική προσοχή γιατί δεν υπάρχει πλήρης αίσθηση στην περιοχή που έγινε η μεταμόσχευση μαλλιών. Η πλήρης αίσθηση θα επανέλθει μέχρι το επόμενο πρωί.  Όταν φύγει ο ασθενής από την κλινική, συνίσταται ξεκούραση για το υπόλοιπο της ημέρας.
Τις πρώτες ημέρες χρειάζεται μια μικρή προσοχή, αλλά τις επόμενες μέρες ο ασθενής επανέρχεται σταδιακά στις δραστηριότητές του. Θα πρέπει όμως να απέχει για λίγες ημέρες από το αλκοόλ, το κάπνισμα ή άλλα φάρμακα/βιταμίνες/βότανα, εκτός από αυτά που του έχουν δοθεί.

Οι επόμενες ημέρες

πριν την επέμβαση μεταμόσχευσης μαλλιών

αμέσως μετά την επέμβαση μεταμόσχευσης μαλλιών5 μέρες μετά την επέμβαση μαλλιών Εικ.3: Περιστατικό ασθενή μεταμόσχευσης μαλλιών στην Anastasakis Hair Clinic, πριν, αμέσως μετά και 5 ημέρες μετά την επέμβαση.

Ο ασθενής επανέρχεται την 4η ημέρα στην κλινική για λούσιμο και για να λυθούν όποιες απορίες έχει σχετικά με τη σωστή διαδικασία λουσίματος, την οποία θα πρέπει να επαναλαμβάνει καθημερινά και σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει λάβει. Το σωστό λούσιμο θα βοηθήσει να καθαρίσει πιο γρήγορα η λήπτρια περιοχή από την εσχάρα (κακαδάκια), ώστε να αρχίσουν να βγαίνουν τα νέα μαλλιά.

Κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης -και πάντοτε με βάση την εικόνα του ασθενή- δίνονται επιπλέον οδηγίες και εάν κριθεί απαραίτητο ακολουθεί μια επίσκεψη εκ νέου στην κλινική μέσα στο επόμενο πενθήμερο.
Αν έχει γίνει μεταμόσχευση μαλλιών FUT, μετά τη 10η ημέρα γίνεται η αφαίρεση του ράμματος από τη δότρια περιοχή.

Οι ενημερώσεις ελέγχου της πορείας της μεταμόσχευσης μαλλιών γίνονται με απευθείας επικοινωνία με την Υπεύθυνη Νοσηλεύτρια, χωρίς ταλαιπωρία και όχληση για τον ασθενή. Το πρώτο δεκαπενθήμερο η παρακολούθηση αφορά στην ομαλή εξέλιξη της μετεπεμβατικής πορείας. Στη συνέχεια  και μέχρι την ολοκλήρωση του αποτελέσματος, η παρακολούθηση αφορά στην πορεία της επανέκφυσης. Αυτή η παρακολούθηση στην οποία πρέπει να συμμετέχει ο ασθενής, έχει μεγάλη αξία και για τον ιατρό αλλά και για τον ίδιο τον ασθενή γιατί υπάρχει μια συνέχεια στην επικοινωνία μέχρι το τελικό αποτέλεσμα.

Η πορεία της επούλωσης και της επανέκφυσης των μαλλιών

Αφού τελειώσει η διαδικασία της μεταμόσχευσης μαλλιών από την επόμενη κιόλας μέρα ξεκινά η διαδικασία της επούλωσης της δότριας και της λήπτριας περιοχής.
Όσο πιο γρήγορα και καλύτερα επουλωθεί η λήπτρια περιοχή και αποκατασταθεί η υγεία της τόσο αυξάνεται και το ποσοστό επιτυχίας της μεταμόσχευσης μαλλιών. Για τον λόγο αυτό στην Anastasakis Hair Clinic παρέχουμε στον ασθενή οτιδήποτε χρειάζεται για να επιτύχουμε άριστη επούλωση και ομαλή επανέκφυση.
Το πρώτο βήμα μετά, ξεκινάει με τη χρήση θρεπτικού διαλύματος liposomal ATP® με το οποίο ψεκάζεται η λήπτρια περιοχή της πρώτες μέρες. Το διάλυμα liposomal ATP® είναι ένα ισχυρό αγγειοδιασταλτικό των δερματικών αρτηριών που αυξάνει τη ροή του αίματος του τριχωτού στην περιοχή που εφαρμόζεται. Επίσης τα κυστίδια λιπιδίων του ATP απορροφώνται από τα κύτταρα και δημιουργούν το ιδανικό ενεργειακό υπόστρωμα για τον πολλαπλασιασμό τους. Αυτά τα χαρακτηριστικά του ATP βοηθούν και στην ταχύτερη και άμεση αποκατάσταση της υγείας της περιοχής.

Σωστό λούσιμο μετά την επέμβαση για μεταμόσχευση μαλλιών

Το σωστό λούσιμο συμβάλει στον αποτελεσματικό καθαρισμό της περιοχής και την ταχύτερη επούλωση στην περιοχή. Οι αναλυτικές γραπτές οδηγίες αλλά και η Υπεύθυνη Νοσηλεύτρια καθοδηγούν τον ασθενή για τον τρόπο με τον οποίο θα λούζεται μέχρι την 1η μετεπεμβατική του επίσκεψη την 4η ημέρα.

λούσιμο μετά την επέμβαση

Την 4η περίπου ημέρα μετά την επέμβαση, ο ασθενής έρχεται για λούσιμο στην κλινική. Με αυτό τον τρόπο μας δίνεται η ευκαιρία να δείξουμε στους ασθενείς μας τον τρόπο με τον οποίο θα λούζονται σε δότρια και λήπτρια περιοχή για τις επόμενες ημέρες.

Το ζητούμενο είναι 10 ημέρες μετά την επέμβαση η λήπτρια περιοχή να έχει καθαρίσει τελείως από τα «κακαδάκια». Με το σωστό λούσιμο και τηρώντας τις απλές οδηγίες του ιατρού, η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών έχει ολοκληρώσει αυτό το στάδιο μέσα στον αναμενόμενο χρόνο.

Η διαδικασία της επανέκφυσης έχει ήδη ξεκινήσει εσωτερικά, δηλαδή  κάτω από το δέρμα του τριχωτού της κεφαλής. Κάποιες από τις τρίχες που μεταφέρθηκαν μαζί με τα τριχοθυλάκια θα αποπέσουν φυσιολογικά για να δώσουν τη θέση τους στις νέες και υγιείς τρίχες. Από εδώ και στο εξής θα μεγαλώνουν και θα ακολουθούν τον κύκλο ζωής της τρίχας όπως ακριβώς θα το έκαναν και στην περιοχή του τριχωτού από όπου και τις συλλέξαμε.

Πότε φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα

Στην Anastasakis Hair Clinic  φροντίζουμε έτσι ώστε οι ασθενείς μας να επωφελούνται από όλες τις τεχνολογικές εξελίξεις που μπορούν να βοηθήσουν στη μεταμόσχευση μαλλιών τους. Η εμπειρία αλλά και η συνεχής εξέλιξη και ο εμπλουτισμός της διαδικασίας με σύγχρονα μέσα και πρωτόκολλα μας δίνει τη δυνατότητα να βλέπουμε σημαντική διαφορά στην επανέκφυση ακόμη και στους 6 μήνες. Η φύση εγγυάται την μονιμότητα των τριχοθυλακίων, αυτό είναι γνωστό, αλλά με τη βοήθεια των τεχνολογικών και επιστημονικών βελτιώσεων μπορούμε να προσφέρουν επιβίωση που αγγίζει το 98%, ταχύτερη επούλωση και επανέκφυση και συνολικά ένα άρτια φυσικό και πυκνό αποτέλεσμα. 

αμέσως μετά την επέμβαση μετανόσχευσης μαλλιών

6 μήνες μετά την επέμβαση μαλλιών Εικ.4: To περιστατικό ασθενή μεταμόσχευσης μαλλιών στην Anastasakis Hair Clinic της Εικόνας 3, πριν και 6 μήνες μετά την επέμβαση. Είναι εμφανής η εξαιρετική επανέκφυση και αναμένεται πλήρης κάλυψη στους 12 μήνες.

Η επανέκφυση γίνεται ορατή στους περισσότερους ασθενείς στους 2-4 μήνες ενώ το αποτέλεσμα ολοκληρώνεται  για την πλειονότητα των ασθενών στους 12 μήνες. Από τη στιγμή που ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, είναι λογικό να διαφέρει και ο χρόνος επανέκφυσης των μαλλιών όπως και ο χρόνος ολοκλήρωσης του αποτελέσματος της μεταμόσχευσης μαλλιών. Γνωρίζοντας αυτές τις ιδιαιτερότητες του κάθε ατόμου, ακολουθούμε συγκεκριμένο πρωτόκολλο των επανεξετάσεων στην Anastasakis Hair Clinic ώστε να έχουμε μια σαφή εικόνα της πορείας των περιστατικών που αναλαμβάνουμε. 

Η πορεία της επανέκφυσης ελέγχεται στον 1 μήνα και στους 3, 9 και 12 μήνες ενώ επίσκεψη στην κλινική για την πορεία της επανέκφυσης γίνεται περίπου στους 9 μήνες. Θα ακολουθήσει, εάν το επιθυμεί και ο ασθενής, ακόμη 1 στους 12-14 μήνες με την ολοκλήρωση του αποτελέσματος. Φυσικά σε όλη αυτή τη χρονική περίοδο, ο ασθενής μπορεί να έρθει σε επαφή με την Υπεύθυνη Νοσηλεύτρια του για όποια ερώτηση ή απορία τυχόν έχει.   

Η εξέλιξη της επανέκφυσης μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών

πριν τη μεταμόσχευση μαλλιών μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών

 

αριστερός κρόταφος πριν αριστερός κρόταφος μετά

 

δεξιός κρόταφος πριν δεξιός κρόταφος μετά

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ασθενών εμφανίζουν τα πρώτα σημάδια επανέκφυσης μετά τον 2ο μήνα, ενώ περίπου στον 4ο μήνα είναι ορατά τα πρώτα αποτελέσματα. Τον 6ο μήνα η επανέκφυση είναι στο 50%-70%  και περίπου στο 12ο μήνα, έχουμε και την ολοκλήρωση του αποτελέσματος.  Ασθενείς που έχουν κάνει 2 ή και περισσότερες μεταμοσχεύσεις μπορεί να δουν ολοκληρωμένο αποτέλεσμα και λίγο αργότερα από τους 12 μήνες. Το ίδιο ισχύει και για όσους κάνουν μεταμόσχευση μαλλιών στην κορυφή που είναι μια περιοχή με βραδύτερη επανέκφυση.

Το βασικότερο βέβαια είναι το αποτέλεσμα που θα βλέπετε μετά από την ολοκλήρωση της μεταμόσχευσης μαλλιών να είναι απόλυτα φυσικό και πυκνό, ώστε κανείς να μην μπορεί να καταλάβει ότι έχετε κάνει μεταμόσχευση μαλλιών. Εμείς φροντίζουμε με τις γνώσεις μας και την εμπειρία μας και εκμεταλλευόμενοι όλα τα σύγχρονα εργαλεία της μεταμόσχευσης μαλλιών να σας χαρίζουμε τέλεια και απόλυτα φυσικά αποτελέσματα. 

Αν θέλετε κι εσείς να δείτε από κοντά πως είναι η μεταμόσχευση μαλλιών στην πιο σύγχρονη κλινική μεταμόσχευσης μαλλιών στην Ελλάδα, μπορούμε να σας βοηθήσουμε να εξερευνήσετε τις επιλογές σας και να σας παρέχουμε μια πλήρη αξιολόγηση, χωρίς καμία υποχρέωση. Στείλτε τις φωτογραφίες σας μαζί με μερικές βασικές πληροφορίες και τους στόχους σας χρησιμοποιώντας τη δωρεάν φόρμα που αφορά τη σχεδίαση μεταμόσχευσης μαλλιών και θα σας παρέχουμε την αξιολόγηση, συνήθως εντός 3 εργάσιμων ημερών.

abhrs-anastasakis-greece
fellow-members-ishrs-anastasakis
ishrs-member-anastasakis
elamat-anastasakis-president
medical-beauty-awards-anastasakis-platinum
medical-beauty-awards-gold-brand-anastasakis
medical-beauty-awards-gold-anastasakis
medical-beauty-awards-silver-anastasakis
influencer-awards-influencer-doctor-anastasakis
Screenshot 2022-01-07 at 10.05.17
ishrs india 2023