Τι να περιμένετε μετά την επέμβαση μεταμόσχευσης μαλλιών

15 Ιουλίου, 2021 Κανένα Σχόλιο Γενικά

Η επέμβαση μεταμόσχευσης μαλλιών είναι μια χειρουργική πράξη που το κομμάτι της επέμβασης ολοκληρώνεται στις περισσότερες περιπτώσεις μέσα σε μια ημέρα. Το τελικό όμως αποτέλεσμα για την επέμβαση μεταμόσχευσης μαλλιών ολοκληρώνεται περίπου στους 12 μήνες. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι μια μέρα ξυπνάτε και βλέπετε το κεφάλι σας γεμάτο μαλλιά. Είναι μια διαδικασία που εξελίσσεται σταδιακά και θέλει χρόνο και υπομονή.

Οδηγίες μετά την επέμβαση μεταμόσχευσης μαλλιών

Στην Anastasakis Hair Clinic, η διαδικασία της μεταμόσχευσης μαλλιών δεν σταματά στην ημέρα της επέμβασης μεταμόσχευσης μαλλιών. Όλες οι διαδικασίες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών είναι προσεκτικά σχεδιασμένες, έτσι ώστε να προσφέρουν μια άριστη, συνολική εμπειρία στον ασθενή. Ανάλογα επιστημονικά πρωτόκολλα και διαδικασίες κατά τα πρότυπα της ISHRS και της ABHRS εφαρμόζουν ελάχιστες κλινικές μεταμόσχευσης μαλλιών παγκοσμίως, κυρίως στις Η.Π.Α., στον Καναδά και στη Μ. Βρετανία.
Συνοπτικά, μετά το πέρας της μεταμόσχευσης μαλλιών, ο ασθενής λαμβάνει μετεπεμβατικές οδηγίες προφορικά και γραπτά, όπως και το ειδικό kit το οποίο περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζεται μετά τη μεταμόσχευση. Ένα άτομο από το νοσηλευτικό προσωπικό είναι διαθέσιμο 24/7 για οτιδήποτε χρειαστεί, ενώ ο ίδιος ο Dr. Αναστασάκης καλεί τηλεφωνικά το πρωί της επόμενης ημέρας τον ασθενή. Ο ασθενής επιστρέφει στην κλινική την επόμενη ημέρα και στη συνέχεια υπάρχει συγκεκριμένο πρωτόκολλο επανελέγχου τη 2η, 4η, 6η-8η και 10η ημέρα. Τέλος, ακολουθούν επανέλεγχοι σε 1, 3, 6 και 12 μήνες.

Η παρακολούθηση μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών στην Anastasakis Hair Clinic, βήμα-βήμα

Με την ολοκλήρωση της μεταμόσχευσης μαλλιών ορίζεται για κάθε ασθενή η προσωπική του νοσηλεύτρια η οποία του δίνει αναλυτικές οδηγίες για τις επόμενες ημέρες για τη φροντίδα της περιοχής και τι θα πρέπει να προσέξει. Οι οδηγίες αυτές δίνονται και έντυπες στον ασθενή για να μπορεί να ανατρέξει σε αυτές ανά πάσα στιγμή.

μετεπεμβατικό kit

Εικ.1: Στην Anastasakis Hair Clinic σε όλους τους ασθενείς μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών, παρέχεται δωρεάν ένα μετεπεμβατικό kit που περιέχει όλα όσα θα χρειαστεί ο ασθενής για τις πρώτες ημέρες, από φαρμακευτική αγωγή μέχρι και ειδικό μαξιλαράκι ύπνου.

 

Μαζί με τις οδηγίες δίνεται και ένα μετεπεμβατικό kit που περιέχει εκτός από όλα όσα θα χρειαστεί για τις πρώτες ημέρες όπως μαξιλάρι αυχένα για τον ύπνο, καπέλο για προστασία κλπ, περιέχει επίσης τη φαρμακευτική αγωγή, ένα ειδικό σαμπουάν και ένα spray με θρεπτικό διάλυμα 10% liposomal ATP® που βοηθά στην ταχύτερη επούλωση και επανέκφυση των νέων μαλλιών.
Το πιο σημαντικό βέβαια είναι η προσωπική νοσηλεύτρια η οποία είναι διαθέσιμη 24/7 και μπορεί να επικοινωνεί μαζί της ο ασθενής οποιαδήποτε στιγμή για να λύσει τις απορίες του ή για περαιτέρω διευκρινίσεις. Επίσης το άτομο αυτό παρακολουθεί την πορεία του ασθενούς και ενημερώνει άμεσα τον ιατρό. Αυτό δίνει ένα αίσθημα ασφάλειας σε εκείνον που μόλις έχει υποβληθεί σε μεταμόσχευση μαλλιών. Νιώθει ότι δεν πορεύεται μόνος του, αλλά ότι έχει κάποιον που μπορεί να απευθυνθεί ανά πάσα στιγμή και να τον βοηθήσει σε οτιδήποτε χρειαστεί.

Τι να περιμένετε μετά την επέμβαση μεταμόσχευσης μαλλιών στην Anastasakis Hair Clinic

Η αναμονή για την επανέκφυση των μαλλιών σας μπορεί να είναι συναρπαστική και συνάμα να σας προκαλεί αγωνία! Για αυτό και παραμένουμε σε επαφή με όλους τους ασθενείς μας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, για να τους βοηθήσουμε να καταλάβουν τι να περιμένουν μετά την επέμβαση για μεταμόσχευση μαλλιών στην Anastasakis Hair Clinic.

Την ημέρα της επέμβασης θέλει μια σχετική προσοχή γιατί δεν υπάρχει πλήρης αίσθηση στην περιοχή που έγινε η μεταμόσχευση μαλλιών. Η πλήρης αίσθηση θα επανέλθει μέχρι το επόμενο πρωί. Γι΄ αυτό όταν φύγει ο ασθενής από την κλινική, συνίσταται ξεκούραση για το υπόλοιπο της ημέρας.
Τις πρώτες ημέρες χρειάζεται μια μικρή προσοχή, αλλά τις επόμενες μέρες ο ασθενής επανέρχεται σταδιακά στις δραστηριότητές του. Θα πρέπει όμως να απέχει για λίγες ημέρες από το αλκοόλ, το κάπνισμα ή άλλα φάρμακα/βιταμίνες/βότανα, εκτός από αυτά που του έχουν δοθεί.

Η επόμενη μέρα!

Την επόμενη μέρα από την ολοκλήρωση της επέμβασης ο ασθενής έρχεται ξανά στην κλινική για μια μετεπεμβατική εκτίμηση από τον Dr. Κωνσταντίνο Αναστασάκη.

Συνεδρίες με το laser Capillus

Εικ.2: Συνεδρίες με το laser Capillus 272 OfficePro LLLT (Low Level Laser Therapy), το οποίο συμβάλλει στην καλύτερη επούλωση της δότριας περιοχής, παρέχονται δωρεάν σε όλους του ασθενείς που υποβάλλονται σε μεταμόσχευση μαλλιών στην Anastasakis Hair Clinic.

Στην επίσκεψη αυτή θα πραγματοποιηθεί το πρώτο λούσιμο στη δότρια περιοχή και η 1η συνεδρία με το laser Capillus 272 OfficePro LLLT (Low Level Laser Therapy), το οποίο συμβάλλει στην καλύτερη επούλωση της δότριας περιοχής και τη γρηγορότερη έκφυση των μοσχευμάτων. Αυτός είναι και ο λόγος που παρέχεται στους ασθενείς πακέτο 4 συνεδριών με το laser Capillus 272 OfficePro LLLT την 1η, 4η, 7η και 10η ημέρα μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.

πριν την επέμβαση μεταμόσχευσης μαλλιών

αμέσως μετά την επέμβαση μετανόσχευσης μαλλιών4ις μέρες μετά την επέμβαση μαλλιών Εικ.3: Περιστατικό ασθενή μεταμόσχευσης μαλλιών στην Anastasakis Hair Clinic, πριν, αμέσως μετά και 4 ημέρες μετά την επέμβαση.

Η λήπτρια περιοχή λούζεται την 4η ημέρα στην κλινική για να δει ο ασθενής την σωστή διαδικασία λουσίματος την οποία θα πρέπει να επαναλαμβάνει καθημερινά. Το σωστό λούσιμο θα βοηθήσει να καθαρίσει πιο γρήγορα η λήπτρια περιοχή από την εσχάρα (κακαδάκια), ώστε να αρχίσουν να βγαίνουν τα νέα μαλλιά.
Αν έχει γίνει μεταμόσχευση μαλλιών FUT, μετά τη 10η ημέρα γίνεται η αφαίρεση του ράμματος από τη δότρια περιοχή.

Τo πρωτόκολλο PRP

PRP θεραπεία για την τριχόπτωση

Με την πάροδο των 20 ημερών από την επέμβαση το μετεπεμβατικό πρωτόκολλο περιλαμβάνει και θεραπείες PRP για την ταχύτερη επούλωση της δότριας και της λήπτριας περιοχής.
Οι επισκέψεις ελέγχου της πορείας της μεταμόσχευσης μαλλιών συνεχίζονται την 4η ,7η και 14η ημέρα μετά την επέμβαση και υστέρα τον 1ο ,3ο ,6ο και 12ο μήνα. Αυτή η συχνότητα έχει μεγάλη αξία και για τον ιατρό αλλά και για τον ίδιο τον ασθενή γιατί υπάρχει μια συνεχής παρακολούθηση μέχρι το τελικό αποτέλεσμα.

Η πορεία της επούλωσης και της επανέκφυσης των μαλλιών

Αφού τελειώσει η διαδικασία της μεταμόσχευσης μαλλιών από την επόμενη κιόλας μέρα ξεκινά η διαδικασία της επούλωσης της δότρια και της λήπτριας περιοχής.
Όσο πιο γρήγορα και καλύτερα επουλωθεί η λήπτρια περιοχή και αποκατασταθεί η υγεία της τόσο αυξάνεται και το ποσοστό επιτυχίας της μεταμόσχευσης μαλλιών. Για τον λόγο αυτό στην Anastasakis Hair Clinic παρέχουμε στον ασθενή οτιδήποτε χρειάζεται για να επιτύχουμε άριστη επούλωση και ομαλή επανέκφυση.
Το πρώτο βήμα ξεκινάει με τη χρήση θρεπτικού διαλύματος liposomal ATP® με το οποίο ψεκάζεται η λήπτρια περιοχή της πρώτες μέρες. Το διάλυμα liposomal ATP® είναι ένα ισχυρό αγγειοδιασταλτικό των δερματικών αρτηριών που αυξάνει τη ροή του αίματος του τριχωτού στην περιοχή που εφαρμόζεται. Επίσης τα κυστίδια λιπιδίων του ATP απορροφώνται από τα κύτταρα και δημιουργούν το ιδανικό ενεργειακό υπόστρωμα για τον πολλαπλασιασμό τους. Αυτά τα χαρακτηριστικά του ATP βοηθούν και στην ταχύτερη και άμεση αποκατάσταση της υγείας της περιοχής.

Σωστό λούσιμο μετά την επέμβαση για μεταμόσχευση μαλλιών

Το σωστό λούσιμο συμβάλει στον αποτελεσματικό καθαρισμό της περιοχής και την ταχύτερη επούλωση στην περιοχή.

 

λούσιμο μετά την επέμβαση

Αυτός είναι και ο λόγος που το πρώτο λούσιμο της λήπτριας περιοχής το αναλαμβάνουμε εμείς. Με αυτό τον τρόπο θα επιτευχθεί ο πρώτος ενδελεχής καθαρισμός της περιοχής και παράλληλα μας δίνεται η ευκαιρία να δείξουμε στους ασθενείς μας τον σωστό τρόπο με τον οποίο θα λούζονται μόνοι τους στο σπίτι τους.

Το ζητούμενο είναι 10 ημέρες μετά την επέμβαση η λήπτρια περιοχή να έχει καθαρίσει τελείως από τα «κακαδάκια». Με το σωστό λούσιμο και τηρώντας τις απλές οδηγίες του ιατρού, η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών έχει ολοκληρώσει αυτό το στάδιο μέσα στον αναμενόμενο χρόνο.

Η διαδικασία της επανέκφυσης έχει ήδη ξεκινήσει εσωτερικά, δηλαδή  κάτω από το δέρμα του τριχωτού της κεφαλής. Κάποιες από τις τρίχες που μεταφέρθηκαν μαζί με τα τριχοθυλάκια θα αποπέσουν φυσιολογικά για να δώσουν τη θέση τους στις νέες και υγιείς τρίχες. Από εδώ και στο εξής θα μεγαλώνουν και θα ακολουθούν τον κύκλο ζωής της τρίχας όπως ακριβώς θα το έκαναν και στην περιοχή του τριχωτού από όπου και τις συλλέξαμε.

Πότε φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα

Στην Anastasakis Hair Clinic  φροντίζουμε έτσι ώστε οι ασθενείς μας να επωφελούνται από όλες τις τεχνολογικές εξελίξεις που μπορούν να βοηθήσουν στη μεταμόσχευση μαλλιών τους. Η φύση εγγυάται την μονιμότητα των τριχοθυλακίων αυτό είναι γνωστό αλλά με τη βοήθεια των τεχνολογικών και επιστημονικών βελτιώσεων μπορούμε να προσφέρουν επιβίωση που αγγίζει το 98%, ταχύτερη επούλωση και επανέκφυση και συνολικά ένα άρτια φυσικό και πυκνό αποτέλεσμα.

αμέσως μετά την επέμβαση μετανόσχευσης μαλλιών

4ις μήνες μετά την επέμβαση μαλλιών Εικ.4: To περιστατικό ασθενή μεταμόσχευσης μαλλιών στην Anastasakis Hair Clinic της Εικόνας 3, αμέσως μετά και 4 μήνες μετά την επέμβαση. Είναι εμφανής η εξαιρετική επανέκφυση και αναμένεται πλήρης κάλυψη στους 12 μήνες.

Η επανέκφυση είναι ορατή στους περισσότερους ασθενείς στους 2-4 μήνες ενώ το αποτέλεσμα ολοκληρώνεται  για την πλειονότητα των ασθενών στους 12 μήνες. Από τη στιγμή που ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, είναι λογικό να διαφέρει και ο χρόνος επανέκφυσης των μαλλιών όπως και ο χρόνος ολοκλήρωσης του αποτελέσματος της μεταμόσχευσης μαλλιών. Γνωρίζοντας αυτές τις ιδιαιτερότητες του κάθε ατόμου, ακολουθούμε συγκεκριμένο πρωτόκολλο των επανεξετάσεων στην Anastasakis Hair Clinic ώστε να έχουμε μια σαφή εικόνα της πορείας των περιστατικών που αναλαμβάνουμε. 

Μετά τις πρώτες ημέρες, οι επόμενες επισκέψεις είναι μετά από 15 ημέρες, 1 μήνα, 3 μήνες, 6 μήνες και 12 μήνες μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών. Αυτή η συχνότητα δίνει ασφάλεια σε όσους έχουν κάνει τη μεταμόσχευση μαλλιών ότι η πορεία τους παρακολουθείται και ο ιατρός από άλλη έχει ξεκάθαρη εικόνα του κάθε περιστατικού, καθοδηγώντας τον ασθενή για το επόμενο διάστημα.

Η εξέλιξη της επανέκφυσης μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών

 

πριν τη μεταμόσχευση μαλλιών μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών

 

αριστερός κρόταφος πριν αριστερός κρόταφος μετά

 

δεξιός κρόταφος πριν δεξιός κρόταφος μετά

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ασθενών εμφανίζουν τα πρώτα σημάδια επανέκφυσης μετά τον 2ο μήνα, με αποτέλεσμα τον 4ο μήνα να είναι ορατά τα πρώτα αποτελέσματα. Τον 6ο μήνα η επανέκφυση είναι στο 50%-70%  και περίπου στο 12ο μήνα, έχουμε και την ολοκλήρωση του αποτελέσματος.  Ασθενείς που έχουν κάνει 2 ή και περισσότερες μεταμοσχεύσεις μπορεί να δουν ολοκληρωμένο αποτέλεσμα και λίγο αργότερα από τους 12 μήνες. Το ίδιο ισχύει και για όσους κάνουν μεταμόσχευση μαλλιών στην κορυφή που είναι μια περιοχή με βραδύτερη επανέκφυση.

Το βασικότερο βέβαια είναι το αποτέλεσμα που θα βλέπετε μετά από την ολοκλήρωση της μεταμόσχευσης μαλλιών να είναι απόλυτα φυσικό και πυκνό, ώστε κανείς να μην μπορεί να καταλάβει ότι έχετε κάνει μεταμόσχευση μαλλιών. Εμείς φροντίζουμε με τις γνώσεις μας, την εμπειρία μας και εκμεταλλευόμενοι όλα τα σύγχρονα εργαλεία της μεταμόσχευσης μαλλιών να σας χαρίζουμε τέλεια και απόλυτα φυσικά αποτελέσματα. 

Αν θέλετε κι εσείς να δείτε από κοντά πως είναι η μεταμόσχευση μαλλιών στην πιο σύγχρονη κλινική μεταμόσχευσης μαλλιών στην Ελλάδα, μπορούμε να σας βοηθήσουμε να εξερευνήσετε τις επιλογές σας και να σας παρέχουμε μια πλήρη αξιολόγηση, χωρίς καμία υποχρέωση. Στείλτε τις φωτογραφίες σας μαζί με μερικές βασικές πληροφορίες και τους στόχους σας χρησιμοποιώντας τη δωρεάν φόρμα που αφορά τη σχεδίαση μεταμόσχευσης μαλλιών και θα σας παρέχουμε την αξιολόγηση, συνήθως εντός 3 εργάσιμων ημερών.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
promo banner