Πώς να διαλέξεις Ιατρό για την Μεταμόσχευση Μαλλιών σου

Η επιλογή του κατάλληλου Χειρουργού για τη δική σας μεταμόσχευση μαλλιών δεν είναι απλή υπόθεση, αλλά είναι μια αναζήτηση η οποία θα σας ανταμείψει με ένα τέλειο αισθητικά αποτέλεσμα, φυσικό και πυκνό.

Διότι, αν ο ιατρός εκτελέσει τέλεια όλα τα βήματα της μεταμόσχευσης μαλλιών, το αποτέλεσμα πάντοτε θα είναι φυσικό και πυκνό. Οι επεμβάσεις μεταμόσχευσης μαλλιών όταν εκτελούνται τέλεια, και μόνον τέλεια, τότε, και μόνον τότε, ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΝ!

Και αυτό διότι οι επεμβάσεις μεταμόσχευσης τριχοθυλακίων είναι ιδιαίτερα δύσκολες χειρουργικά και μόνον η τέλεια τεχνική αποφέρει ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Όποιος ιατρός χειρουργεί απλά καλά ή ακόμα και πολύ καλά, θα έχει μέτρια αποτελέσματα στη μεταμόσχευση μαλλιών.

Και το σημαντικότερο είναι ότι οι επεμβάσεις μεταμόσχευσης μαλλιών επιδέχονται ελάχιστες διορθώσεις όταν κάτι δεν γίνει σωστά από την αρχή.

Στην Anastasakis Hair Clinic, με την εφαρμογή συγκεκριμένων διαδικασιών και απρόσκοπτης ομαδικής εργασίας, έχουμε επιτύχει το πιο υψηλό επίπεδο τεχνικής αρτιότητας που εγγυάται τέλεια αποτελέσματα στη μεταμόσχευση μαλλιών.

Όπως ακριβώς τα ονειρεύεστε.

επιλογή ιατρού μεταμόσχευσης μαλλιών Infographic

Γιατί είναι απαραίτητο να βρείτε έναν εξειδικευμένο Ιατρό;

Διότι το αποτέλεσμα της μεταμόσχευσης τριχοθυλακίων είναι εμφανέστατο και μόνιμο.

Όταν η μεταμόσχευση μαλλιών είναι επιτυχημένη, θα αλλάξει εντυπωσιακά την εικόνα σας και το αποτέλεσμα θα είναι για πάντα, διότι τα καινούργια μαλλιά δεν πρόκειται να ξαναπέσουν.

Αν όμως η επέμβαση είναι αποτυχημένη, αφύσική ή αραιή, τότε η αλλαγή θα είναι εντυπωσιακά «αρνητική» και θα είναι και πάλι μόνιμη.

Και πρέπει να θυμάται κανείς πως τα αποτελέσματα της αποτυχημένης μεταμόσχευσης μαλλιών δεν κρύβονται και δεν …βελτιώνονται «από μόνα τους» με την πάροδο του χρόνου.

Αντίθετα με μια αντιαισθητική ουλή στο θώρακα από μια επέμβαση ανοιχτής καρδιάς που εύκολα κρύβεται κάτω από τα ρούχα, μια αποτυχημένη μεταμόσχευση τριχοθυλακίων, δεν κρύβεται παρά μόνο αν φοράτε συνέχεια καπέλο ή περούκα.

Κάθε  φορά που κοιτάει κάποιος στον καθρέπτη θα του θυμίζει το λάθος του να μην βρει τον κατάλληλο, εξειδικευμένο ιατρό.

Και εκτός από το ότι δεν κρύβεται εύκολα, ακόμα πιο δύσκολα διορθώνεται ένα αφύσικο αποτέλεσμα από μια κακή Μεταμόσχευση Μαλλιών και ακόμα δυσκολότερα ξεχνιέται από τον ασθενή, αφού η ήδη κακή ψυχολογία του, καταρρακώνεται.

Αν, λοιπόν, δεν θέλετε να καταλήξετε να φοράτε καπέλο ή περούκα ή να ξυρίσετε το κεφάλι σας για να κρύψετε την αφύσική μεταμόσχευση μαλλιών που σας έκανε κάποιος άπειρος, ανειδίκευτος ιατρός ή, ακόμα χειρότερα, κάποιος μη-ιατρός, ΕΝΑ πράγμα πρέπει να κάνετε:

Μια σοβαρή έρευνα αγοράς πριν εμπιστευτείτε σε κάποιον το κεφάλι σας!

Και ακόμα πιο σημαντικό είναι το εξής:

Μην βιαστείτε να αποφασίσετε ποιον θα εμπιστευτείτε!

έρευνα αγοράς για την επιλογή ιατρού μεταμόσχευσης μαλλιών

Γιατί δεν πρέπει να πάρετε μια βιαστική απόφαση

Η εμφύτευση μαλλιών δεν είναι μια Επείγουσα Επέμβαση, ούτε καν μια Απαραίτητη Επέμβαση, παρόλο που παρουσιάζεται έτσι από πολλούς επιτήδειους ή επαγγελματίες πωλητές που θέλουν να «κλείσετε» την μεταμόσχευση μαλλιών «εδώ και τώρα»!

Να θυμάστε πως έχετε όσο χρόνο θέλετε ώστε να επιλέξετε τον ιατρό σας με την «ησυχία» σας.

Δεν θα αλλάξει τίποτα αν κάποιος κάνει έρευνα μερικές επιπλέον εβδομάδες μέχρι να αποφασίσει για μια απόφαση που θα τον ακολουθεί για μια ζωή.

Στην Μεταμόσχευση Μαλλιών δεν τίθεται θέμα ο ιατρός να πείσει τον ασθενή ότι χρειάζεται την επέμβαση (κάτι που ισχύει για τις απαραίτητες χειρουργικές επεμβάσεις που διορθώνουν κάποιο πρόβλημα υγείας).

Στην Μεταμόσχευση Μαλλιών, ο ασθενής πρέπει να πειστεί ότι μπορεί να εμπιστευτεί τον ιατρό προκειμένου να υποβληθεί στην μεταμόσχευση μαλλιών.

Οπότε, κάντε την έρευνά σας και αφιερώστε χρόνο!

Θα είναι από τις πιο σημαντικές επενδύσεις χρόνου που έχετε κάνει στη ζωή σας.

Η δύναμη της επιλογής του κατάλληλου ιατρού είναι στο χέρι σας!

Σε όλες σχεδόν τις ιατρικές πράξεις, ο ασθενής νιώθει εξαρτημένος στα «χέρια» του ιατρού και τον αντιμετωπίζει με δέος, ως «ιατρό αυθεντία».

Δυστυχώς οι περισσότεροι ασθενείς, ειδικά όταν επισκέπτονται ειδικά κάποιον «διάσημο» ιατρό αντιδρούν κάπως έτσι: «Ότι πείτε εσείς ιατρέ, αφήνομαι στα χέρια σας».

Και ακόμα χειρότερα, ντρέπονται οι φοβούνται να κάνουν ερωτήσεις να ρωτήσουν λεπτομέρειες και να φροντίσουν να γνωρίσουν καλύτερα το ιατρό που θα τους χειρουργήσει.

ΛΑΘΟΣ, μην το κάνετε!

Ο ενδιαφερόμενος για εμφύτευση μαλλιών πρέπει να κάνει πολλές ερωτήσεις, πρέπει να απαιτεί να απαντάται κάθε ερώτησή του για μια εκλεκτική επέμβαση αισθητικής χειρουργικής (μη απαραίτητη για την υγεία ή τη ζωή του, δηλαδή), όπως είναι η μεταμόσχευση μαλλιών.

Οπότε, μην ντρέπεστε και μην φοβάστε κανέναν και τίποτα!

Ο ενημερωμένος και «διαβασμένος» ασθενής μπορεί ουσιαστικά να συνομιλήσει επί «ίσοις όροις» με τον ιατρό και να διαφωνήσει ή να συμφωνήσει με τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τεχνικές.

Και μην ανησυχείτε!

Δεν χρειάζεται να μάθετε ολόκληρη την Ιατρική!

Μέσα σε λίγες ώρες μπορείτε να μάθετε όλες εκείνες τις πληροφορίες που θα σας επιτρέψουν να καταλάβετε αν ο ιατρός που επισκεφθήκατε είναι εξειδικευμένος, πιστοποιημένος και ενημερωμένος και αν εφαρμόζει όλες τις σύγχρονες λεπτομέρειες της Μεταμόσχευσης Μαλλιών ή αν είναι άλλος ένας που απλά «δηλώνει» πως ασχολείται με την εμφύτευση μαλλιών.

Γιατί διαφέρει η μεταμόσχευση μαλλιών από μια άλλη χειρουργική επέμβαση;

Η ηθική ευθύνη του ιατρού στη μεταμόσχευση μαλλιών είναι τεράστια.

Είναι, μάλιστα, μεγαλύτερη από το να χειρουργεί ένα ζωτικό όργανο ή να αφαιρεί ένα κακοήθη όγκο στον ίδιο ασθενή!

Όχι, δεν είναι υπερβολή.

Ο χειρουργός που χειρουργεί κάποιο ζωτικό όργανο εκτελεί μια Απαραίτητη Επέμβαση. Ο ιατρός έχει την ευθύνη της υγείας ή και της ζωής του ασθενούς, αλλά χειρουργεί έναν προβληματικό ιστό ή όργανο και προσπαθεί να επιδιορθώσει με τη βοήθεια της Φύσης. Ο ασθενής είναι ενήμερος για την πιθανότητα αποτυχίας ακόμα και αν η επέμβαση εκτελεστεί τέλεια και ο ιατρός ξέρει ότι έκανε ότι καλύτερο γινόταν, αλλά η Φύση «δεν βοήθησε».

Ο χειρουργός στην μεταμόσχευση τριχοθυλακίων πραγματοποιεί μια Εκλεκτική Επέμβαση δηλαδή, δεν είναι απαραίτητη για την ζωή ή την αποκατάσταση της υγείας του ασθενούς, αλλά ο ασθενής την επιλέγει!

Σε αυτήν την περίπτωση, ο ιατρός χειρουργεί ένα υγιή ιστό και ο ασθενής που τον εμπιστεύεται περιμένει μετά το χειρουργείο να είναι εξίσου υγιής με πριν και με καλύτερη εμφάνιση από πριν!

Και στην περίπτωση της Μεταμόσχευσης Μαλλιών, όταν όλα τα βήματα εκτελεστούν τέλεια, είναι βέβαιο πως η επέμβαση θα πετύχει και το αποτέλεσμα θα είναι πυκνό και φυσικό.

Άρα, ο παράγοντας που καθορίζει την αποτυχία ή την επιτυχία στη Μεταμόσχευση Μαλλιών είναι ο ιατρός και μόνον!

Με ποια κριτήρια γίνεται η επιλογή ιατρού μεταμόσχευσης μαλλιών;

Πριν διαλέξετε ιατρό για την μεταμόσχευση μαλλιών σας, είναι αναγκαίο να είστε σίγουροι για τα εξής ζητήματα :

 • Την εκπαίδευση και την εμπειρία του ιατρού,
 • Τον τρόπο με τον οποίο ασκεί το επάγγελμα του,
 • Το κατά πόσο νιώθετε άνετα μαζί του.

Η πιο έξυπνη και αποτελεσματική στρατηγική που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι η σύνταξη ενός ερωτηματολογίου που θα περιέχει όλες τις ερωτήσεις που αφορούν την διαδικασία της εμφύτευσης μαλλιών, αλλά και ερωτήσεις που θα αφορούν στα επιστημονικά διαπιστευτήρια του Ιατρού και το πόσο επίκαιρη είναι η γνώση του.

Το ερωτηματολόγιο αυτό μπορεί ο ασθενής:

 • να το έχει μαζί του όταν επισκεφτεί τον ιατρό
 • ή να το αποστείλει με ταχυδρομείο ή ηλεκτρονικά, αν ο ιατρός είναι σε άλλη πόλη ή χώρα.

Μην σας ακούγεται υπερβολικό αυτό. Είναι απαραίτητο να έχετε ένα τέτοιο ερωτηματολόγιο.

Όσον αφορά το επίπεδο άνεσής με τον ιατρό θα το κρίνετε από το αν είστε ευχαριστημένοι ότι ο ιατρός άκουσε προσεκτικά όλες τις ερωτήσεις σας, τις απάντησε ικανοποιητικά, αν έθιξε όλες τις πιθανές προσεγγίσεις και θεραπείες, αν έδειξε πρόθυμος να συζητήσει όλες τις επιλογές και κυρίως, αν στο τέλος της αρχικής συζήτησης, είχατε την αίσθηση ότι εσείς και ο ιατρός έχετε μία συμβατή σχέση ασθενούς/ιατρού.

Γιατί θα πρέπει να μπω σε όλη αυτή τη διαδικασία;

Ο κλάδος της μεταμόσχευσης μαλλιών ΔΕΝ ΡΥΘΜΙΖΕΤΑΙ νομικά ούτε στην Ελλάδα, ούτε στο εξωτερικό.

Αυτό σημαίνει ότι επιτρέπεται να πραγματοποιούν μεταμοσχεύσεις μαλλιών ιατροί κάθε ειδικότητας και κάθε βαθμίδας.

Θα βρει , λοιπόν, κανείς να πραγματοποιούν μεταμοσχεύσεις μαλλιών χειρουργοί που είναι εξειδικευμένοι, με δεκαετίες εμπειρίας και με επίσημα πιστοποιητικά μέχρι ανειδίκευτοι ιατροί που μόλις βγήκαν από την Ιατρική σχολή.

Ακόμα χειρότερα, σε πολλές περιπτώσεις  πραγματοποιούν εμφυτεύσεις μαλλιών με την τεχνική FUE ακόμα και ΜΗ-ΙΑΤΡΟΙ, όπως νοσηλευτές ή και κομμωτές!

Είναι αλήθεια!

Ειδικότερα οι επεμβάσεις μεταμόσχευσης μαλλιών FUE που είναι γενικά επεμβάσεις με υψηλή τιμή και χωρίς σημαντικό κίνδυνο επιπλοκών, πολλοί άπειροι και μη εκπαιδευμένοι ιατροί δοκιμάζουν να τις πραγματοποιήσουν, αποσκοπώντας μόνο στο κέρδος.

Φυσικά, δεν είναι καθόλου κατακριτέο ο ιατρός να αποσκοπεί στο κέρδος από την δουλειά του, αρκεί φυσικά ξέρει να την κάνει τέλεια, να έχει την γνώση και την εμπειρία και να έχει και την απαραίτητη εξειδίκευση.

Δυστυχώς, πολλοί δεν την έχουν, αλλά διαφημίζονται και δυστυχώς πραγματοποιούν επεμβάσεις μεταμόσχευσης μαλλιών με αποτελέσματα που βλέπει κανείς στο δρόμο, με άνδρες με ξυρισμένα κεφάλια και τεράστιες ουλές από αποτυχημένες επεμβάσεις μεταμόσχευσης μαλλιών.

Ακόμα χειρότερα, υπάρχουν μη-ιατροί (νοσηλευτές ή και κομμωτές!) παρουσιάζονται μέσα σε κλινικές ως «ιατροί» και εκτελούν επεμβάσεις μεταμόσχευσης μαλλιών FUE.

Μάλιστα, η ISHRS, International Society of Hair Restoration Surgery (Διεθνής Εταιρεία Χειρουργικής Αποκατάστασης Τριχωτού) εξέδωσε τον Ιανουάριο του 2017 Προειδοποίηση Κοινού (consumer alert) για τη «μάστιγα» σοβαρών επιπλοκών στις επεμβάσεις Μεταμόσχευσης Μαλλιών όταν αυτές εκτελούνται από Μη-Ιατρούς!

Αφού λοιπόν δεν μπορεί, ακόμα, να σας προστατέψει η επίσημη Νομοθεσία, είναι δική σας υποχρέωση να προστατευτείτε από τους ανειδίκευτους, τους άσχετους και τους επιτήδειους.

«Δεν είναι λίγο υπερβολικό να κάνω εγώ ερωτήσεις στον ιατρό;»

Όχι, σε καμία περίπτωση.

Αντίθετα, με άλλες επεμβάσεις, στη μεταμόσχευση μαλλιών ο ασθενής είναι που πρέπει να παίρνει «συνέντευξη» από τον ιατρό, και όχι ο ιατρός από τον ασθενή.

Και αυτό διότι, αντίθετα με τις περισσότερες άλλες επεμβάσεις, η εμφύτευση μαλλιών δεν είναι Απαραίτητη Επέμβαση, αλλά είναι Εκλεκτική Επέμβαση, όπως εξηγήσαμε.

Αφενός, όπως είπαμε, πρέπει να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τους ανειδίκευτους, τους άσχετους και τους επιτήδειους που υπάρχουν στον κλάδο και αποσκοπούν μόνο στο κέρδος.

Αφετέρου, πρέπει να γνωρίζετε τα εξής:

 • Η μεταμόσχευση τριχοθυλακίωνέχει ιστορία μόλις 60 ετών, αντίθετα με άλλες χειρουργικές ειδικότητες με επίσημη ιστορία 2-3 αιώνων, από τότε που ανακαλύφθηκε η Γενική Αναισθησία, δηλαδή.
 • Από αυτά τα 60 χρόνια, τα 40 χρόνια η μεταμόσχευση τριχοθυλακίων εφαρμόζεται ολοένα και πιο εκτεταμένα.
 • Από αυτά τα 40 χρόνια, τα 30 έχουν να επιδείξουν από μετριότατα έως καταστροφικά αποτελέσματα, διότι οι τεχνικές και τα εργαλεία ήταν πρωτόγονα.
 • Μόλις τα τελευταία 15 χρόνια η κατάσταση έχει βελτιωθεί και μόλις τα τελευταία 6-7 χρόνια μπορεί κανείς να μιλάει για πραγματικά επιτυχημένες επεμβάσεις μεταμόσχευσης μαλλιών, με φυσικότητα και πυκνότητα.

Αντίθετα, λοιπόν, με άλλους χειρουργικούς τομείς με μακρά ιστορία, εξέλιξη και σταθερότητα αιώνων, η γνώση στη μεταμόσχευση τριχοθυλακίων είναι σχετικά πρόσφατη, δεν έχει ακόμα μεταδοθεί, ούτε αφομοιωθεί, ούτε εφαρμοσθεί από όλους τους ιατρούς που «δηλώνουν» πως ασχολούνται με την μεταμόσχευση μαλλιών.

Ο ασθενής πρέπει ο ίδιος να βρει τον ενημερωμένο ιατρό που εφαρμόζει την τελευταία γνώση.

Και αυτό γίνεται μόνο με μια εκτενή και εμπεριστατωμένη «έρευνα αγοράς».

Στην Anastasakis Hair Clinic εφαρμόζονται μόνον οι τελευταίες μέθοδοι μεταμόσχευσης τριχοθυλακίων, από τον πρώτο καιρό που πιστοποιήθηκε η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητά τους, χρησιμοποιούνται τα πιο σύγχρονα εργαλεία και τεχνικά μέσα και το προσωπικό συνεχώς εκπαιδεύεται και ενημερώνεται με τις πιο σύγχρονες τεχνικές.

Γιατί πρέπει να έχετε ένα ερωτηματολόγιο για τον ιατρό;

 • Το ερωτηματολόγιο αυτό έχει ως σκοπό να μπορέσει να γνωρίσει ο ασθενής καλύτερα τον ιατρό και να αποφασίσει αν μπορεί να τον εμπιστευτεί ή όχι.
 • Με το ερωτηματολόγιο αυτό ο ασθενής θα μπορέσει να αποκλείσει μεγάλο αριθμό χειρουργών και θα έχει περισσότερες πιθανότητες να επιλέξει κάποιον κατάλληλο για την περίπτωσή του.
 • Για τους ιατρούς που δεν μπορεί ο ασθενής να επισκεφτεί λόγω απόστασης, μπορεί να αποστείλει το ερωτηματολόγιο σε κάθε έναν από τους ιατρούς αυτούς ξεχωριστά, αναφέροντας ότι ενδιαφέρεται να υποβληθεί σε επέμβαση μεταμόσχευσης τριχοθυλακίων.

Να ξέρετε, όμως, πως τα περισσότερα από τα ερωτηματολόγια δεν θα επιστραφούν ποτέ.

Δείτε γιατί:

 • Κάποιοι ιατροί θα πιστέψουν ότι έχει σταλεί από κάποιον ανταγωνιστή που ψάχνει να βρει κάποια «αδυναμία» του ιατρού.
 • Κάποιοι ιατροί θα πιστέψουν ότι το ερωτηματολόγιο έχει σταλεί από κάποιο δυσαρεστημένο ασθενή που ψάχνει για στοιχεία προκειμένου να κινηθεί νομικά ενάντια τους.
 • Κάποιοι ιατροί προτιμούν οι ασθενείς τους να μην είναι τόσο ενημερωμένοι και προσεκτικοί και κυρίως δεν θέλουν να δώσουν πληροφορίες, άρα και δεσμεύσεις, εγγράφως, για «πονηρούς» λόγους.
 • Κάποιοι ιατροί δεν θα απαντήσουν επειδή θα είναι απλά πολύ απασχολημένοι και δεν θα το θεωρήσουν προτεραιότητα.
 • Κάποιοι ιατροί μπορεί να θεωρήσουν ακόμα και «προσβλητικές» ερωτήσεις που αναφέρονται στο επίπεδο των γνώσεων και της ενημέρωσής τους, στο κατά πόσο έχουν υποβληθεί αγωγές εναντίον τους για ιατρικές πράξεις κ.α.

Θέλετε κάποιον από αυτούς να επέμβει στο κεφάλι σας;

Τι να κάνετε αν δεν απαντηθεί το ερωτηματολόγιο

ΟΛΟΙ όσοι δεν απαντήσουν πρέπει να αποκλεισθούν αμετάκλητα διότι απλά δεν θα το έχουν θεωρήσει ως προτεραιότητα, ενώ στην πραγματικότητα είναι μέρος της δουλείας τους.

Όποιος δεν έχει απαντήσει για τους παραπάνω λόγους, δηλαδή που:

 • έχει λόγους να φοβάται ανταγωνιστές (ο σωστός επαγγελματίας δεν φοβάται τον ανταγωνισμό αλλά ο ίδιος προσφέρει ανταγωνιστικές υπηρεσίες),
 • φοβάται τους παλαιούς ασθενείς του (κανείς δεν θέλει ένα ιατρό με απογοητευμένους ασθενείς που τους φοβάται)
 • προτιμά οι μελλοντικοί ασθενείς του να μην έχουν άποψη και γνώσεις (ούτε τέτοιο ιατρό θέλει κανείς)
 • θεωρεί ότι η «καχυποψία» ενός ασθενή για τον ιατρό που θα τον χειρουργήσει και τα αποτελέσματα της επέμβασης του θα είναι πανάκριβα και εφ΄ όρου ζωής δεν αξίζουν τα 10 λεπτά που απαιτεί το ερωτηματολόγιο για να συμπληρωθεί (κανείς δεν θέλει ένα ιατρό που δεν σέβεται τις ανησυχίες του ασθενούς του και δεν αφιερώνει 10 λεπτά από τον χρόνο του).
 • είναι τόσο αλαζόνας που θεωρεί ότι δεν οφείλει να αποδεικνύει «τίποτα και σε κανένα» πως αρκεί που «δηλώνει» ότι ξέρει να κάνει μεταμοσχεύσεις μαλλιών και ότι «όλοι οι πελάτες του είναι ικανοποιημένοι».

Απλά, τέτοιοι ιατροί ΔΕΝ σας κάνουν, όσο «φίρμες» και αν είναι.

Από την άλλη, οι ιατροί που θα αφιερώσουν χρόνο προκειμένου να σας απαντήσουν, αποδεικνύουν ότι σέβονται την ανησυχία σας, ότι δικαιολογούν την καχυποψία σας και ότι δεν έχουν κάτι να κρύψουν.

Φυσικά, κάποιες από τις απαντήσεις μπορεί να είναι ψευδείς.

Στην περίπτωση αυτή, το συμπληρωμένο από τον ιατρό ερωτηματολόγιο μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί στην δικαστική διαμάχη του ασθενούς εναντίον του, αν ο ασθενής κρίνει ότι ο ιατρός ευθύνεται για ένα κακό αποτέλεσμα μετά την επέμβαση.

Επίσης, το ερωτηματολόγιο μπορείτε να το χρησιμοποιήστε όταν και εφόσον συναντηθείτε με τον ιατρό προκειμένου να επιμείνετε σε κάποια σημεία του ερωτηματολογίου που θεωρείτε πιο σημαντικά αλλά να μπορέσετε να δείτε και κατά πόσο ισχύουν.

Στην Anastasakis Hair Clinic χαιρόμαστε να έχουμε απαιτητικούς και ενημερωμένους ασθενείς, να απαντάμε όλες τις ερωτήσεις τους και να τους ενημερώνουμε για κάθε θέμα που τους απασχολεί με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον τους.

Πού θα βρείτε χειρουργούς μεταμόσχευσης μαλλιών

 1. Ενημερωθείτε, αρχικά, για τους ιατρούς που ασχολούνται με τη μεταμόσχευση στην πόλη σας. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή του χώρου και του προσώπου και να θυμάστε πως η μεταμόσχευσητριχοθυλακίων είναι ιατρική πράξη και παρέχεται μόνο μέσα σε νόμιμα ιατρεία ή πολυϊατρεία, αδειοδοτημένα σύμφωνα με το Νόμο.
 2. Δεν είναι υπερβολικό να κοιτάξει κανείς για ιατρούς πιο πέρα από την πόλη του ή ακόμα και σε άλλη χώρα! Αν το κόστος μεταμόσχευσης μαλλιών ανέρχεται στα 5000€, ποια η διαφορά να κοστίσει άλλα 1000€ σε έξοδα μεταφοράς αν το αποτέλεσμα είναι πραγματικά καλύτερο;
 3. Με το ίδιο σκεπτικό, δεν πρέπει να αποκλείει κανείς ιατρούς ακόμα και της γειτονιάς του. Δεν είναι απίθανο κάποιος ιατρός στην περιοχή του ή στην πόλη του να αποδειχθεί εξίσου καλός με διεθνώς διάσημους συναδέλφους του.
 4. Δείτε στα sites των 2 μεγαλύτερων Επιστημονικών οργανώσεων παγκοσμίως, της International Society of Hair Restoration Surgery (Διεθνής Εταιρεία Χειρουργικής Αποκατάστασης Τριχωτού) www.ishrs.org, και του American Board of Hair Restoration Surgery (Αμερικανικό Συμβούλιο Χειρουργικής Αποκατάστασης Τριχωτού), abhrs.org

Να είστε επιφυλακτικοί με φίλους ή γνωστούς που προτείνουν πιεστικά κάποιον ιατρό, ειδικά αν οι ίδιοι δεν έχουν κάνει επέμβαση σε αυτόν. (Είναι πολύ συχνό να υπάρχει κρυφή επαγγελματική σχέση με τον ιατρό και να έχουν «ποσοστό» όταν στείλουν κάποιον να κάνει επέμβαση.) Ακόμα και να έχουν κάνει, όμως, και οι ίδιοι επέμβαση σε αυτόν τον ιατρό, να δείτε με πολύ προσοχή το αποτέλεσμα τους και να μην αρκεστείτε σε εξηγήσεις τύπου «είναι κορυφή, είναι ο καλύτερος» κτλ. Να έχετε πάντα μαζί σας το ερωτηματολόγιο.

Δείτε αποτελέσματα μεταμόσχευσης μαλλιών από την Anastasasakis Hair Clinic!
abhrs-anastasakis-greece
fellow-members-ishrs-anastasakis
ishrs-member-anastasakis
elamat-anastasakis-president
medical-beauty-awards-anastasakis-platinum
medical-beauty-awards-gold-brand-anastasakis
medical-beauty-awards-gold-anastasakis
medical-beauty-awards-silver-anastasakis
influencer-awards-influencer-doctor-anastasakis
Screenshot 2022-01-07 at 10.05.17
ishrs india 2023