Με ρωτάει λοιπόν κάποιος στο ίντερνετ κατά πόσο το laser δουλεύει στην τριχόπτωση. Αν δουλεύει λέει… Φτάνει να είναι το κατάλληλο laser. Φανταστείτε ότι ο Αμερικανικός Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων, ο Αμερικανικός FDA, εδώ και τέσσερις δεκαετίες έχει εγκρίνει μόλις τρείς μεθόδους αντιμετώπισης της τριχόπτωσης. Η μια είναι η ουσία μινοξιδίλη, η οποία υπάρχει σε τοπική μορφή σε λοσιόν ή σε αφρό. Η άλλη είναι το χάπι φιναστερίδης και η τρίτη είναι το laser. Aυτό εδώ, LLLT δηλαδή Low Level Laser Therapy. Τα laser δεν είναι κάτι καινούργιο στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης, ειδικά τα χαμηλής εντάσεως laser υπάρχουν αρκετές δεκαετίες αλλά δεν είναι το ίδιο γιατί πλέον έχουμε φτάσει σε ένα επίπεδο στο οποίο πραγματικά μπορούν να έχουν αποτελεσματικότητα. Φανταστείτε όταν πρωτοβγήκαν πριν από 10-15 χρόνια ήτανε βούρτσες τις οποίες έπρεπε να χτενίζεσαι με αυτό το laser, τα οποία είχανε 6 ή το πολύ 9 διόδους laser και αυτό εδώ πέρα το εργαλείο έχει 272.

Η θεραπεία με το Low Level Laser είναι μια θεραπεία η οποία διαφέρει από τις άλλες δύο εγκεκριμένες σε ένα πολύ σημαντικό τομέα. Δεν έχει καμία απολύτως παρενέργεια υπάρχουν παρενέργειες κάποιες μικρές και από την λοσιόν μινοξιδίλης και από το χάπι φιναστερίδης για τα laser δεν υπάρχει καμία αναφερόμενη παρενέργεια σε όλες τις μελέτες που έχουνε γίνει και είναι και εξίσου αποτελεσματικά και μάλιστα στις γυναίκες είναι ακόμη πιο αποτελεσματικό απ’ ότι είναι στους άνδρες και αυτό είναι πολύ ευχάριστο διότι μέχρι τώρα οι γυναίκες ήταν κατά κάποιο τρόπο ριγμένες γιατί μπορούσε κανείς να τις βοηθήσει μόνο με μινοξιδίλη που έκανε και καμία φορά κάποιες λίγο υπερτριχώσεις βγάζαν λίγο χνούδι ή πύκνωναν οι τρίχες στα χέρια ενώ το χάπι φιναστερίδης δεν μπορούσαν να το δώσουν σε γυναίκα.

Τώρα με αυτά τα καινούργια δυνατά laser χαμηλής εντάσεως πραγματικά έχουμε δει καταπληκτικά αποτελέσματα στις γυναίκες με τριχόπτωση. Αυτό που κάνω εγώ αυτή την στιγμή είναι το office edition είναι δηλαδή η εκδοχή αυτού του laser που είναι για την κλινική το οποίο γίνεται στο χώρο του ιατρείου σε συγκεκριμένες επισκέψεις, με ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο ανάλογα με το ασθενή, το επίπεδο και το στάδιο τριχόπτωσης του. Υπάρχει όμως και έκδοση για το σπίτι το οποίο κάποιος μπορεί να το πάρει σπίτι του και να το κάνει σε συγκεκριμένο πάλι πρωτόκολλο με παρακολούθηση χωρίς να χρειάζεται να έρχεται στην κλινική στην άνεση του σπιτιού του σύμφωνα με το πρωτόκολλο το οποίο θα πούμε όποια ώρα της ημέρας θέλει.

Ένα πολύ σημαντικό ατού αυτών των laser είναι ότι δεν χρειάζεται να τα χρησιμοποιεί κανείς κάθε μέρα αντίθετα με τις άλλες θεραπείες, μινοξιδίλη που χρειάζεται 2 φορές την ημέρα και φιναστερίδη μια φορά την ημέρα, το συγκεκριμένο laser αρκεί να χρησιμοποιείται 3 φορές την εβδομάδα σε συγκεκριμένες μέρες που θα κανονιστούν με τον ασθενή και τον γιατρό για να έχει εξίσου αποτελεσματικότητα χωρίς να λαδώνει τα μαλλιά, χωρίς να χαλάει την υφή των μαλλιών, χωρίς καμία συστημική ή τοπική παρενέργεια. Πραγματικά ως γιατρός αυτό το laser με έχει βοηθήσει πάρα πολύ να αντιμετωπίζω τριχοπτώσεις σε ασθενείς που μέχρι τώρα ήταν από δύσκολο ως αδύνατο δεν είναι τυχαίο που κάθομαι και εγώ εδώ πέρα και κάνω και εγώ ο ίδιος θεραπεία με αυτό το laser και μην φανταστείτε το home edition είναι κανένα τέτοιο μηχάνημα που το παίρνετε σπίτι καμία σχέση είναι ένα απλό jockey καπελάκι που είναι ειδικά φτιαγμένο με ίδιο αριθμό διόδων laser και ίδια αποτελεσματικότητα με αυτό εδώ πέρα.

Αλήθειες & ψέματα γύρω από τη μεταμόσχευση μαλλιών