«Έχω κάνει ήδη – όχι μια – αλλά πέντε μεταμοσχεύσεις μαλλιών!»

«Έχω κάνει ήδη – όχι μια – αλλά πέντε μεταμοσχεύσεις μαλλιών!» Όταν ακούς κάτι τέτοιο σίγουρα σκέφτεσαι ότι το κεφάλι που θα αντικρίσεις θα έχει εξαιρετικά πυκνά μαλλιά. Αν όμως κάτι τέτοιο δεν συμβεί, σίγουρα σε βάζει σε σκέψεις. Γιατί 5; Και πού είναι τα μαλλιά;

Ενημερώσου για την Απάτη Μεταμόσχευσης Μαλλιών

Ο Σπύρος επισκέφθηκε την Anastasakis Hair Clinic, θέλοντας να δει αν υπάρχει κάτι που μπορεί να γίνει στη δική του περίπτωση, μιας και το αποτέλεσμα μετά από 5 μεταμοσχεύσεις μαλλιών, σίγουρα δεν ήταν αυτό που περίμενε. Η ιστορία του είναι αρκετά ενδιαφέρουσα και γνωρίζουμε ότι δυστυχώς – αν και δεν θα έπρεπε – υπάρχουν και άλλοι που έχουν βρεθεί στη θέση του.

Όλα ξεκίνησαν πριν από 3 χρόνια που επισκέφτηκε μια από τις πολύ γνωστές κλινικές μεταμόσχευσης μαλλιών και αφού ενημερώθηκε, αποφάσισε να κάνει την πρώτη του μεταμόσχευση μαλλιών. Το πακέτο που του πρόσφεραν ήταν απόλυτα δελεαστικό και σε μια απίστευτα χαμηλή τιμή! Του έδιναν χρυσή εγγύηση εφ’ όρου ζωής ότι θα του μεταμοσχεύουν συνέχεια τριχοθυλάκια…μέχρι να γεμίσει η περιοχή που ήταν άδεια, και όλα αυτά με μόνο 1500 €.!

Μετά τη Μεταμόσχευση

Μετά την πρώτη μεταμόσχευση, και αφού είδε ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που περίμενε, τους επισκέφθηκε ξανά και εκείνοι του είπαν ότι θα του ξανακάνουν μεταμόσχευση μαλλιών δωρεάν-αφού τον κάλυπτε η εγγύηση. Με αυτόν τον τρόπο, δεν έκανε δύο αλλά 5 μεταμοσχεύσεις μαλλιών, αφού κάθε φορά το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που περίμενε, αλλά ευτυχώς για εκείνον…είχε τη χρυσή εγγύηση!

Μπορεί κάποιος να σκεφτεί ότι αυτό είναι ένα πολύ καλό after service…όμως δυστυχώς η πραγματικότητα δεν είναι ακριβώς έτσι. Γιατί στην περίπτωση του Σπύρου, το αποτέλεσμα έπειτα από 5 μεταμοσχεύσεις μαλλιών είναι εξαιρετικά αραιό και το χειρότερο όλων είναι ότι η δότρια περιοχή του καταστράφηκε εντελώς! Όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει, οι μεταμοσχεύσεις που γίνανε με τη μέθοδο FUE, του άφησαν μια διάσπαρτη ουλή που κάνει την δότρια περιοχή να μοιάζει «σκοροφαγωμένη». Μπορεί να του υποσχέθηκαν ότι θα του βάζουν μαλλιά μέχρι να γεμίσει…δεν έλαβαν υπόψη όμως το γεγονός ότι τα τριχοθυλάκια της δότριας περιοχής ΔΕΝ είναι ανεξάντλητα.

Γιατί όμως έγινε αυτό; Γιατί ο Σπύρος –όπως και πολλοί άλλοι – είχε αυτό το αποτέλεσμα, το οποίο δυστυχώς έχει και μικρά περιθώρια βελτίωσης, μιας και μιλάμε για μια κατεστραμμένη δότρια περιοχή;

«Όλα ξεκινούν», σύμφωνα με τον Dr. Αναστασάκη, «από το γεγονός ότι στις περισσότερες «κλινικές» που κάνουν μεταμοσχεύσεις μαλλιών στην Ελλάδα, οι μεταμοσχεύσεις αυτές δεν εκτελούνται από ιατρούς. Συνήθως είναι μη-ιατροί ή ανειδίκευτο προσωπικό, που ουδεμία σχέση έχουν με τον κλάδο της υγείας. Μάλιστα, τις περισσότερες φορές δεν μιλάμε ούτε καν για νοσηλευτικό προσωπικό. Το χειρότερο όλων είναι ότι τα άτομα αυτά παρουσιάζονται ως ιατροί, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι!»

Αυτό συνέβη και στην περίπτωση του Σπύρου ο οποίος μας είπε ότι αυτός που του έκανε την μεταμόσχευση μαλλιών αν και του συστήθηκε ως ιατρός, δεν τον έπεισε ότι ήταν ιατρός. Όπως είπε «δεν έμοιαζε με ιατρό». Και αυτό φάνηκε με τον πιο γλαφυρό τρόπο:

  • Η εκτίμηση των αναγκών και η στρατηγική του όλου σχεδιασμού της μεταμόσχευσης του, ήταν λάθος και παραπλανητική. Ένας ιατρός εξειδικευμένος στη μεταμόσχευση μαλλιών, έχει τις γνώσεις και την εμπειρία να κρίνει, ποιες ακριβώς είναι οι ανάγκες του εκάστοτε υποψηφίου. Αν πρέπει να γίνει μεταμόσχευση μαλλιών τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ή αν μπορεί να υπάρξει κάποια βελτίωση με κάποια φαρμακευτική αγωγή, ώστε η μεταμόσχευση μαλλιών να γίνει σε δεύτερο χρόνο. Πόσα τριχοθυλάκια χρειάζονται για να καλυφθεί μια περιοχή και πόσα μπορεί να δώσει με ασφάλεια η δότρια περιοχή. Η αντιμετώπιση: «θα σου καλύψουμε την περιοχή, αλλά αν χρειαστεί θα σου προσθέτουμε συνέχεια και άλλα, μέχρι να καλυφθεί» σίγουρα δεν ταιριάζει σε ιατρό.
  • Οι μεταμοσχεύσεις που έκανε ήταν αποκλειστικά με τη μέθοδο FUE, η οποία στο μεγαλύτερο ποσοστό εκτελείται από μη-ιατρούς, γιατί υπάρχει ο μύθος ότι η συγκεκριμένη μέθοδος δεν απαιτεί ιατρικές γνώσεις. Όμως αν το άτομο που εκτελεί τη μέθοδο FUE και κάνει την εκτομή των τριχοθυλακίων από τη δότρια περιοχή, δεν έχει γνώσεις ιατρικής ή ανατομίας, δεν μπορεί να εξασφαλίσει την επιβίωση των τριχοθυλακίων και την επανέκφυσή τους στη λήπτρια περιοχή. Αν τα τριχοθυλάκια τραυματιστούν κατά την εξαγωγή τους, τότε δεν θα μπορούν να «βγάλουν μαλλιά» στην περιοχή που θα τοποθετηθούν.

Μπορεί κανείς να προστατευθεί από όλα αυτά; Ο Dr. Ανασασάκης λέει: «Δυστυχώς όχι! Όλα αυτά συμβαίνουν λόγω του «κενού στη νομοθεσία» που υπάρχει, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε αρκετές χώρες παγκοσμίως. Δεν υπάρχει πρόβλεψη στη νομοθεσίας για τέτοιες περιπτώσεις. Ακόμα και αν γίνει καταγγελία, από τη στιγμή που δεν είναι ιατρός, δεν κινδυνεύει να του πάρουν κάποια άδεια ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος, ούτε να διαγραφεί από τον ιατρικό σύλλογο. Απλά μπορεί να συνεχίσει να κάνει αυτό που κάνει. Το μόνο που μπορεί να βοηθήσει είναι η σωστή ενημέρωση του κοινού, από όσους ασχολούνται υπεύθυνα με τη μεταμόσχευση μαλλιών.

Αυτός είναι και ο λόγος που η Διεθνής Εταιρεία Χειρουργικής Αποκατάστασης Τριχωτού (ISHRS), ξεκίνησε τη νέα παγκόσμια εκστρατεία ενημέρωσης «Fight the FIGHT» (από τα ακρωνύμια των λέξεων Fraudulent, Illicit & Global Hair Transplants), για την καταπολέμηση της δόλιας και παράνομης πρακτικής της μεταμόσχευσης μαλλιών σε παγκόσμιο επίπεδο. Στόχος είναι να αντιμετωπιστεί το ανησυχητικό πρόβλημα των μη αδειοδοτημένων, μη-ιατρών που πραγματοποιούν χειρουργικές επεμβάσεις μεταμόσχευσης μαλλιών σε όλο τον κόσμο.»

«Οι ενδιαφερόμενοι παρασύρονται στις παράνομες κλινικές με παραπλανητικές διαφημίσεις που υπόσχονται εγγυημένα αποτελέσματα σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Όμως έτσι θέτουν όχι μόνο σε κίνδυνο την υγεία τους, αλλά έχουν και καταστροφικά αποτελέσματα, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα επιδιόρθωσης τους. Τα μέλη της ISHRS αναφέρουν συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς που έχουν επισκεφθεί αυτές τις κλινικές, όπως: ουλές, αφύσικα hairlines (μπροστινές γραμμές), φτωχή έκφυση των μεταμοσχευμένων τριχοθυλακίων, λανθασμένη τοποθέτηση και άρα ανάπτυξη των μαλλιών, εξάντληση της δότριας περιοχής και λοιμώξεις».

Αυτό συνέβη και στην περίπτωση του Σπύρου, ο οποίος εκ των υστέρων βέβαια, θα συμβούλευε τους ενδιαφερόμενους για μεταμόσχευση μαλλιών να έχουν στο μυαλό τους ότι πάντα το φθηνό, έχει κάποια παγίδα. Όταν κάποιος πουλάει φθηνά, υπάρχει σίγουρα παγίδα, η οποία όμως διαφεύγει της προσοχής, λόγω του ότι η τιμή είναι αρκετά συμφέρουσα. «Το φθηνό τελικά είναι κάτι που κοστίζει πολύ πιο ακριβά!»

Ο Σπύρος, αποφάσισε να επιλέξει σωστά, αυτή τη φορά και επισκέφθηκε την Anastasakis Hair Clinic, αφού τον εξέτασε ο ίδιος ο Dr Αναστασάκης, του συνέστησε να ακολουθήσει μια φαρμακευτική αγωγή και έπειτα από ένα χρόνο θα υποβληθεί σε μεταμόσχευση μαλλιών με τη μέθοδο FUT, προκειμένου να έχει το αποτέλεσμα που θα έπρεπε να έχει εξ αρχής! Θα γίνει επανασχεδιασμός του hairline, ώστε να φαίνεται φυσικό και πύκνωση στις περιοχές που θα έπρεπε να είναι ήδη πυκνές…έπειτα από 5 μεταμοσχεύσεις μαλλιών!

Μοιράσου την εμπειρία σου

Αν έχετε κι εσείς παρόμοια εμπειρία με τον Σπύρο, βοηθήστε μας να σας βοηθήσουμε αλλά και να προστατεύσουμε τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους για μεταμόσχευση μαλλιών να κάνουν μια σωστή επιλογή, που δεν θα τη μετανιώσουν.

Αν νοιώθεις έτοιμος να μοιραστείς την ιστορία σου με τους υπόλοιπους, επικοινώνησε με την Anastasakis Hair Clinic στην ειδική γραμμή επικοινωνίας: 210-80.11.000.

Θέλεις ΔΩΡΕΑΝ online ραντεβού μεταμόσχευσης μαλλιών; Μπες ΕΔΩ!
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.