Έρευνα: 60% αύξηση στις επεμβάσεις Μεταμόσχευσης Μαλλιών παγκοσμίως από το 2014

έρευνα για τη μεταμόσχευση μαλλιών παρουσιάζει παγκόσμια αύξηση στις επεμβάσεις

Η Μεταμόσχευση Μαλλιών αποτελεί μία οριστική λύση για την αντιμετώπιση της αραίωσης των μαλλιών με ολοένα περισσότερους άνδρες και γυναίκες να την επιλέγουν για την αποκατάσταση της εικόνας των μαλλιών τους.

Η Διεθνής Οργάνωση Χειρουργών Αποκατάστασης Τριχωτού (ISHRS), εξέδωσε πρόσφατα την ετήσια παγκόσμια έκθεσή της, σχετικά με τη μεταμόσχευση μαλλιών, η οποία συλλέγει στοιχεία από τα μέλη της, ιατρούς εξειδικευμένους στην χειρουργική αποκατάσταση μαλλιών.

Όπως μας εξηγεί ο Dr. Κωνσταντίνος Αναστασάκης, μέλος της ISHRS και Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Μεταμόσχευσης & Αποκατάστασης Τριχωτού, ΕΛΑΜΑΤ, (της επίσημης εκπροσώπου της Ελλάδος στο συμβούλιο των κρατών μελών της ISHRS),

Τα ενδιαφέροντα ευρήματα αυτής της έρευνας, δείχνουν την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση για μεταμόσχευση μαλλιών από άνδρες και γυναίκες ως μόνιμη λύση στο πρόβλημα της αραίωσης. Τα άριστα και φυσικά αποτελέσματα που μπορεί πλέον να προσφέρει η σύγχρονη μεταμόσχευση μαλλιών σε συνδυασμό με την υψηλή εξειδίκευση των ιατρών που ασχολούνται με αυτή, έχει δημιουργήσει μία θετική εντύπωση στους ενδιαφερόμενους για το τι μπορεί να τους προσφέρει η μεταμόσχευση μαλλιών.

Έρευνα για τη Μεταμόσχευση Μαλλιών: 64% Παγκόσμια αύξηση

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στον Τύπο και παρουσιάζονται επίσημα στο 25ο Παγκόσμιο συνέδριο της ISHRS στην Πράγα 4-7 Οκτωβρίου του 2017, το ποσοστό των μεταμοσχεύσεων μαλλιών αυξήθηκε κατά 60% από το 2014 με  635,189 επεμβάσεις να έχουν πραγματοποιηθεί μέσα στο 2016. Η αντίστοιχη αύξηση του τζίρου κυμάνθηκε στο 64% με συνολικό όγκο στα $4.1 δις δολάρια ΗΠΑ.

«Οι σύγχρονες τεχνικές στη Μεταμόσχευση Μαλλιών προσφέρουν εξαιρετικά φυσικό και πυκνό αποτέλεσμα», τονίζει ο Dr. K. Aναστασάκης MD, PhD.

Οι μέρες που η μεταμόσχευση μαλλιών έδινε ένα αφύσικο σαν μαλλιά κούκλας αποτέλεσμα και πολύ αραιό, ευτυχώς έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Οι τεχνικές παραμένουν ίδιες, η τεχνική FUT & η τεχνική FUE, δεν υπάρχουν «νέες», «επαναστατικές» μοναδικές» όπως κάποιοι ισχυρίζονται. Πλέον, όμως τα εργαλεία είναι καλύτερα, η τεχνογνωσία μεγαλύτερη, η εξειδίκευση αρτιότερη και έτσι ένας ιατρός που εξειδικεύεται και είναι πιστοποιημένος στη Μεταμόσχευση Μαλλιών μπορεί να προσφέρει τέλειο αποτέλεσμα στους ενδιαφερόμενους με όποια και από τις 2 τεχνικές επιλέξει να χρησιμοποιήσει.

ISHRS παγκόσμιο συνέδριο στην Πράγα

«Η ΙSHRS αποτελεί μια παγκόσμια επιστημονική οργάνωση ιατρών που εξειδικεύονται στην μεταμόσχευση μαλλιών και στην αποκατάσταση τριχωτού και μάλιστα έχοντας στις τάξεις τις, μερικούς από αυτούς που έγραψαν ιστορία στη μεταμόσχευση μαλλιών», μας λέει ο Dr. Κ. Aναστασάκης. «Είναι σημαντικό για όλους τους ενδιαφερόμενους, τους ιατρούς, το κοινό και για εμάς που αποτελούμε τα μέλη αυτής της επιστημονικής οργάνωσης, να ενημερώνουμε σωστά το κοινό για τις εξελίξεις αλλά και την πραγματικότητα στις επεμβάσεις μεταμόσχευσης μαλλιών.

Πολλοί συνάδελφοι αντιμετωπίζουμε περιστατικά ατόμων που έχουν ήδη υποβληθεί σε μεταμόσχευση μαλλιώνκαι φτάνουν στα ιατρεία μας με τόσο αραιά αποτελέσματα και αφύσικα που είναι σαν να μην έχουν κάνει ποτέ μεταμόσχευση μαλλιών. Αυτό το πολύ συχνό φαινόμενο συμβαίνει είτε γιατί αυτός που έκανε την επέμβαση δεν είχε τις γνώσεις ή την τεχνική κατάρτιση και ικανότητα είτε γιατί πολύ απλά δεν ήταν καν ιατρός! Αυτό το βλέπουμε αποκλειστικά σε περιστατικά που έχουν γίνει με τη τεχνική FUE,όπου, κάποιες «κλινικές», για να μειώσουν το κόστος της επέμβασης για λόγους κέρδους, διαφημίζουν και εφαρμόζουν αποκλειστικά την τεχνική αυτή χρησιμοποιώντας άλλο προσωπικό, νοσηλευτές, βοηθούς κτλ. και όχι ιατρούς! Και φυσικά δεν χρειάζεται να αναφέρουμε το φαινόμενο των hair farms που ανθεί σε χώρες της Ασίας και της Μέσης Ανατολής, οπού μαζικά στον ίδιο χώρο με αμφίβολες συνθήκες καθαριότητας και υγιεινής γίνονται μεταμοσχεύσεις μαλλιών ταυτόχρονα σε 10-20 και πλέον άτομα! Η ISHRS έχει εκδώσει παγκόσμια οδηγία στην οποία εφιστά την προσοχή του κοινού και το συμβουλεύει πριν αποφασίσει που και ποιον θα εμπιστευθεί να ζητά όλα τα απαραίτητα διαπιστευτήρια και να μιλά με τον ιατρό που θα κάνει την επέμβαση».

Η εμφύτευση μαλλιών αποτελεί την δημοφιλέστερη κοσμητική επέμβαση για τους άνδρες και μια από τις 6 δημοφιλέστερες στις γυναίκες. Όπως τονίζει ο Dr. Κωνσταντίνος Αναστασάκης «Όταν η εμφύτευση μαλλιών γίνεται από κάποιο εξειδικευμένο ιατρό και όλα τα χειρουργικά βήματα ακολουθούνται τέλεια από τον ιατρό και την ομάδα του, τότε μόνο τότε, το αποτέλεσμα θα είναι τέλειο!»

Το χαμόγελο και η ικανοποίηση των ανθρώπων που μας εμπιστεύονται είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή για εμάς τους ιατρούς που ασχολούμαστε επί σειρά ετών με τη μεταμόσχευση μαλλιών. Η δική μου προτροπή σε όποιον ενδιαφέρεται για την μεταμόσχευση μαλλιών είναι να κάνει μια πλήρη έρευνα αγοράς και να επιλέξει τον ιατρό που με τις γνώσεις, την εμπειρία και την ενημέρωση που θα του προσφέρει θα τον κάνει να νιώσει άνετα και να τον εμπιστευθεί. Θέλει τεράστια προσοχή σε ποιον θα εμπιστευτείτε το κεφάλι σας!

Ο Dr. Kωνσταντίνος Αναστασάκης είναι Χειρουργός Κεφαλής-Τραχήλου, Διδάκτωρ Παν/μιου. Είναι εξειδικευμένος στη Μεταμόσχευση Τριχοθυλακίων, μέλος της ISHRS &  ο πρώτος Έλληνας ιατρός Diplomate του Αμερικανικού Συμβουλίου Χειρουργών Αποκατάστασης Τριχωτού.

abhrs-anastasakis-greece
fellow-members-ishrs-anastasakis
ishrs-member-anastasakis
elamat-anastasakis-president
medical-beauty-awards-anastasakis-platinum
medical-beauty-awards-gold-brand-anastasakis
medical-beauty-awards-gold-anastasakis
medical-beauty-awards-silver-anastasakis
influencer-awards-influencer-doctor-anastasakis
Screenshot 2022-01-07 at 10.05.17
ishrs india 2023