Μεταμόσχευση μαλλιών το καλοκαίρι

μεταμοσχευση μαλλιων καλοκαιριΠλησιάζει ο καιρός των καλοκαιρινών διακοπών και ήδη οι πρώτες σκέψεις είναι για τον προορισμό. Οι κλεφτές ματιές στον καθρέφτη εντείνονται, καθώς θέλουμε όλο και περισσότερο να βελτιώσουμε την εξωτερική μας εμφάνιση, εν όψει των καλοκαιρινών μας εμφανίσεων.

Οι περισσότεροι στοχεύουν στην απώλεια κάποιων κιλών και τη βελτίωση της σωματικής εμφάνισης, δεν είναι λίγοι, όμως, αυτοί που ανησυχούν για τα μαλλιά τους, μιας και τα μπάνια στη θάλασσα τα κάνουν να δείχνουν ακόμη πιο αραιά.

Για πολλούς, η μεταμόσχευση μαλλιών αποτελεί την πλέον ιδανική επιλογή για μια δραστική βελτίωση της εμφάνισης. Πιο συγκεκριμένα, το καλοκαίρι προσφέρει μια σειρά από πλεονεκτήματα για να προχωρήσει κανείς σε εμφύτευση τριχοθυλακίων.

Αρχικά, οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι έχουν ήδη προγραμματίσει τις άδειές τους, επομένως δεν θα χρειαστεί κάποια αλλαγή του προγράμματός τους για να πραγματοποιήσουνε μεταμόσχευση μαλλιών το καλοκαίρι.

Παρόλο που η επέμβαση είναι ιδιαίτερα ήπια και δεν απαιτεί την απουσία από το χώρο εργασίας ή την αποχή από δραστηριότητες, οι περισσότεροι επιλέγουν να παραμείνουν τις πρώτες 3-4 μέρες στο σπίτι, για να προστατεύσουν τα πρόσφατα μοσχεύματα που χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα.

Η διαδικασία που ακολουθείται έχει ως βάση τη μεταφορά τριχοθυλακίων, δηλαδή των ριζών της τρίχας. Επομένως, από την πραγματοποίηση της μεταμόσχευσης και έπειτα, ο οργανισμός αρχίζει να παράγει νέες τρίχες, οι οποίες θα μεγαλώνουν κανονικά στο μέλλον, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος απώλειάς τους, θα μπορούν να κουρεύονται και να χτενίζονται κανονικά, και θα γκριζάρονται και θα βάφονται, ακριβώς όπως και τα υπόλοιπα μαλλιά.

Για την έλευση των πρώτων αποτελεσμάτων, είναι απαραίτητη η παρέλευση των πρώτων 2-3 μηνών και μετέπειτα θα αρχίσουν να αποκτούν όγκο, μήκος και πυκνότητα.

Προτιμώμενη τεχνική για τη μεταμόσχευση μαλλιών καλοκαίρι

Παγκοσμίως αναγνωρίζονται αποκλειστικά δυο τεχνικές εμφύτευσης τριχοθυλακίων, η μεταμόσχευση μαλλιών FUE και η μεταμόσχευση μαλλιών FUT.

Στη μέθοδο FUT αφαιρούνται τα μοσχεύματα σε μια σειρά και η περιοχή συμπλησιάζεται με τον τριχοφυτικό τρόπο σύγκλισης, συμβάλλοντας, έτσι, στην εμφάνιση νέων τριχών στο σημείο από όπου πάρθηκαν τα μοσχεύματα, ενώ παραμένει μια πολύ μικρή ουλή, σε μέγεθος μικρότερο γραμμής στυλό.

Από την άλλη, στη μέθοδο FUE, αφαιρούνται τα τριχοθυλάκια ένα προς ένα, αφήνοντας μικροσκοπικές κυκλικές ουλές. Και στις 2 τεχνικές, μετά την αφαίρεση των τριχοθυλακίων, τα επόμενα βήματα είναι ίδια, ενώ σε μήκος μαλλιών μεγαλύτερο των 7-8mm, δεν είναι εμφανές κανένα σημάδι ή αραίωση.

Επομένως, δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη προτιμώμενη τεχνική για τη μεταμόσχευση μαλλιών το καλοκαίρι, αλλά η επιλογή της κατάλληλης γίνεται με βάση τα χαρακτηριστικά και τις παραμέτρους των μαλλιών του ασθενούς (πάχος, πυκνότητα και μήκος των μαλλιών), τις ανάγκες για μοσχεύματα, αλλά και σύμφωνα με τις κοινωνικές και επαγγελματικές παραμέτρους (αν επιτρέπεται το κοντό κούρεμα των μαλλιών ή όχι).

Ειδικές οδηγίες κατά τη μεταμόσχευση μαλλιών το καλοκαίρι

Γενικά, η κλινική μας παρέχει εξειδικευμένες οδηγίες σε μορφή εντύπου για την επίλυση οποιασδήποτε πιθανής απορίας, προλαμβάνοντας, έτσι, οποιαδήποτε ανησυχία πριν ή και μετά την εμφύτευση μαλλιών. Ταυτόχρονα, ο δόκτωρ Αναστασάκης είναι στη διάθεση των ασθενών για τηλεφωνική επικοινωνία καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και για οποιοδήποτε περιστατικό.

Η διαφορά κατά τη μεταμόσχευση μαλλιών το καλοκαίρι είναι πως πρέπει οι παράγοντες “ήλιος” και “θάλασσα” να λαμβάνονται υπ’ όψην. Τις πρώτες 3-4 μέρες είναι απαραίτητη η χρήση προστατευτικού καπέλου, για την διαφύλαξη του “δεσίματος” των μοσχευμάτων και την προστασία τους από τον ήλιο.

Επίσης, καλή θα ήταν και η αποχή από τη θάλασσα τις πρώτες 3-4 μέρες, για τους ίδιους λόγους. Μετά το πέρας των ημερών, δεν τίθεται κανένας κίνδυνος, ενώ το αλάτι της θάλασσας βοηθά στη φυσική επούλωση και ενίσχυση των τριχών.

Εκμεταλλευτείτε τις καλοκαιρινές διακοπές για την πραγματοποίηση μεταμόσχευσης μαλλιών

Παρότι η μεταμόσχευση αποτελεί μια εξειδικευμένη και απαιτητική επέμβαση για τον χειρουργό και το ιατρικό προσωπικό, είναι μια ιδιαίτερα άνετη και φιλική επέμβαση για οποιοδήποτε ασθενή. Η μεταμόσχευση μαλλιών δεν επηρεάζει σχεδόν καθόλου την καθημερινή ρουτίνα του ασθενούς, ούτε τον περιορίζει στο χώρο του σπιτιού. Από την επόμενη της επέμβασης, μπορεί να επανέλθει στην καθημερινότητα και τη δουλειά του.

Ο μόνος περιορισμός που τίθεται από την πλευρά της κλινικής μας, είναι η κατά γράμμα τήρηση των οδηγιών που θέτει ο ειδικός χειρουργός για τις 3 πρώτες μέρες μετά την μεταμόσχευση των τριχοθυλακίων, για την εξασφάλιση των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων.

Είναι χαρακτηριστικό πως πολλοί αλλοδαποί ασθενείς που επιλέγουν να πραγματοποιήσουν μεταμόσχευση μαλλιών το καλοκαίρι, έχουν ήδη κανονίσει κάποια συνάντηση στην κλινική μας από την επόμενη των διακοπών τους στην Ελλάδα.

Μπορείτε να παραμείνετε 100% ήσυχοι πως όλες οι διαδικασίες και τα στάδια, μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών, έχουν προβλεφθεί. Γι’ αυτό το λόγο, η Anastasakis Hair Clinic παρέχει ένα πλήρες after care kit, για να είναι οι καλοκαιρινές σας διακοπές άνετες και ξεκούραστες, ενώ παράλληλα ενεργοποιούνται τα τριχοθυλάκια και “φυτρώνουν” στη νέα τους θέση.

Γιατί να κάνω μεταμόσχευση μαλλιών καλοκαίρι;

Οι περισσότεροι ασθενείς που επιλέγουν να πραγματοποιήσουν μια μεταμόσχευση μαλλιών το καλοκαίρι διαθέτουν πυκνό επαγγελματικό πρόγραμμα, το οποίο δεν επιδέχεται και αλλαγές.

Χαρακτηριστικά, αυτή την περίοδο πραγματοποιούν τέτοιου είδους επεμβάσεις άτομα τα οποία εργάζονται στην τηλεόραση και δεν έχουν τη δυνατότητα να λείψουν από την εκπομπή τους, καλλιτέχνες και τραγουδιστές χωρίς ελεύθερο χρόνο και αθλητές που αγωνίζονται και προπονούνται επαγγελματικά επί 11 μήνες.

Τέλος, πολλοί επαγγελματίες, που εργάζονται με πυρετώδεις ρυθμούς για 11 μήνες το χρόνο, έχουν μόνο την περίοδο του Αυγούστου για διακοπές και χαλάρωση.

μεταμοσχευση μαλλιων το καλοκαιρι

Τι να προσέξετε αν επιλέξετε να κάνετε τη μεταμόσχευση μαλλιών τους καλοκαιρινούς μήνες

Η καλύτερη επιλογή που μπορεί να κάνει κανείς, όταν πρόκειται για τη μεταμόσχευση μαλλιών, είναι να μη βιαστεί και να επιλέξει τον κατάλληλο για τις ανάγκες τους ιατρό, με βάση την εμπειρία και την τεχνογνωσία του. Επίσης, πολύ σημαντικό είναι να επιμείνει να γνωρίσει τον ίδιο τον ιατρό που θα του πραγματοποιήσει την επέμβαση, καθώς και να ζητήσει να δει την πιστοποίηση Ιατρικής ειδικότητας.

Τον τελευταίο καιρό, έχουν επισκεφτεί την κλινική μας αρκετοί ασθενείς, οι οποίοι, δυστυχώς, επέλεξαν κάποια κλινική με κριτήριο το κόστος μεταμόσχευσης μαλλιών και είχαν κακά αποτελέσματα.

Η έλλειψη σχεδίασης της μεταμόσχευσης, η λανθασμένη ή ανεπαρκής ενημέρωση του ασθενούς και έλλειψη επικοινωνίας με το γιατρό είναι όλα προβλήματα, τα οποία οδηγούν και σε ένα απογοητευτικό αποτέλεσμα. Οι ανειδίκευτοι ή και αρκετές φορές μη πιστοποιημένοι ιατροί, προσφέρουν απλά μια εξαιρετικά δελεαστική τιμή στους ασθενείς, οδηγώντας τους στην “παγίδα”.

Στην Anastasakis Hair Clinic βασική μας άποψη είναι ο ενδιαφερόμενος για μεταμόσχευση μαλλιών το καλοκαίρι, ή και τον υπόλοιπο χρόνο, να εξετάσει και άλλες κλινικές και να συγκρίνει τις υπηρεσίες αλλά και το ποιοτικό τους επίπεδο.

Τότε, θα γίνει αντιληπτό πως αποτελούμε τη μοναδική ελληνική πιστοποιημένη κλινική, με βάση τις διεθνείς ιατρικές προδιαγραφές, προσφέροντας εξατομικευμένη στις απαιτήσεις και τις ανάγκες σου υπηρεσίες.

Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας

abhrs-anastasakis-greece
fellow-members-ishrs-anastasakis
ishrs-member-anastasakis
elamat-anastasakis-president
medical-beauty-awards-anastasakis-platinum
medical-beauty-awards-gold-brand-anastasakis
medical-beauty-awards-gold-anastasakis
medical-beauty-awards-silver-anastasakis
influencer-awards-influencer-doctor-anastasakis
Screenshot 2022-01-07 at 10.05.17
ishrs india 2023