Μεταμόσχευση Μαλλιών και Celebrities 1: Πόσο τους κόστισε;

Αναρωτηθήκατε πότε πώς γίνεται οι μεγαλύτεροι celebrities όσο περνάει ο χρόνος γίνονται καλύτεροι, νεότεροι και πιο εντυπωσιακοί; Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που εμφανίζονται με πλουσιότερα, πιο υγιή μαλλιά από ότι τους θυμόμασταν. Τα τελευταιά χρόνια όλο και περισσότεροι celebrities παίρνουν την απόφαση να υποβληθούν σε μεταμόσχευση μαλλιών για να βελτιώσουν την εμφάνισή τους και πιθανόν να δώσουν ..παράταση στην καριέρα τους.

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Αναστασάκης αναλύει φωτογραφίες αγαπημένων stars για να μας πει αν τελικά έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση μαλλιών και ποιο μπορεί να ήταν το κόστος μιας τέτοιας διαδικασίας. Πρώτος σταθμός, η μεταμόσχευση μαλλιών του Mel Gibson

Μεταμόσχευση Μαλλιών Mel Gibson

μεταμόσχευση μαλλιών Mel Gibson

Ο Mel Gibson, ένας γοητευτικός star του Hollywood παρουσίαζε σταδιακή αραίωση στα μαλλιά του όπως δείχνουν οι επίσημες εμφανίσεις του τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, πρόσφατες φωτογραφίες δείχνουν ένα ανανεωμένο hairline με τη μπροστινή γραμμή των μαλλιών του να έχει κατέβει και το κενό στην κορυφή να είναι εμφανώς πιο γεμάτο. Ο Δρ. Αναστασάκης εξηγεί:

O Mel Gibson έχει υποβληθεί σε μεταμόσχευση τριχοθυλακίων χωρίς να το …παρακάνει! Το αποτέλεσμα βελτιώνει την εικόνα του εμφανώς χωρίς όμως να φαίνεται επιτυδευμένο και υπερβολικό. Με δεδομένο το πώς θα πρέπει να είναι τα μαλλιά ενός άνδρα σ’ αυτή την ηλικία, ο Mel Gibson προχώρησε σε μια μεταμόσχευση μαλλιών η οποία κάλυψε αποτελεσματικά την αραίωση και επαναπροσδιόρισε την μπροστινή γραμμή στο επίπεδο που πρέπει να είναι για την ηλικία  του.

Πολλοί άνδρες κάνουν το λάθος να επιδιώκουν ένα αποτέλεσμα που δεν συνάδει με την ηλικία τους. Ο Mel Gibson δεν είναι σίγουρα ένας από αυτούς!

Η δική του μεταμόσχευση τριχοθυλακίων τηρεί πλήρως τις βασικές αρχές στην εμφύτευση τριχοθυλακιών που έχουν σαν πρώτη προτεραιότητα το φυσικό αποτέλεσμα.

Ο σχεδιασμός της μεταμόσχευσης τριχοθυλακίων του Mel Gibson ήταν απόλυτα ορθός αφού οι ενέργειες κατεβάσματος και πύκνωσης του hairline, καθώς και η πύκνωση στους κροτάφους έγιναν με μέτρο. Σωστά, θεωρώ, δεν υπήρχε έντονη πύκνωση στην κορυφή του κεφαλιού, τουλάχιστον όχι σε αρχική φάση. Πιθανόν στο μέλλον να πυκνώσει την κορυφή του κεφαλιού περισσότερο.

Πόσα τριχοθυλάκια χρειάζονται τελικά για μία περίπτωση όπως του Mel Gibson;

Η αποκατάσταση της μπροστινής γραμμής και η πύκνωση στους κροτάφους και την κορυφή του κεφαλιού χρειάζεται περίπου 2500-3000 τριχοθυλάκια, δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος σταρ έχει χοντρή τρίχα και κυματιστά μαλλιά.

Το κόστος μεταμόσχευσης μαλλιιών σε μία τέτοια περίπτωση ανέρχεται στα 15.000 με 20.000 ευρώ όταν γίνεται από έναν πιστοποιημένο γιατρό με εξειδίκευση στην μεταμόσχευση τριχοθυλακίων.

Μια μεταμόσχευση τριχοθυλακίων αυτού του κόστους φαίνεται σε πολλούς πραγματικά υψηλή. Ωστόσο, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι οι τιμές αυτές είναι φυσιολογικές όταν μιλάμε για εξειδικευμένους γιατρούς με τις κατάλληλες πιστοποιήσεις και εμπειρία. Μάλιστα, αυτό μας δίνει το έναυσμα να καταρρίψουμε τον μύθο των χαμηλού κόστους μεταμοσχεύσεων που μπορεί κανείς να κάνει στο εξωτερικό.

Κόστος μεταμόσχευσης τριχοθυλακιών: Οι παράγοντες που το διαμορφώνουν

Η εμφύτευση μαλλιών αποτελεί μια απαιτητική διαδικασία που απαιτεί τόσο την πολυετή εμπειρία εξειδικευμένου προσωπικού όσο και την άριστη συνεργασία και συντονισμό της ομάδας μεταμόσχευσης που θα προβεί στην επέμβαση. Η εμπειρία, καθώς και η εξειδίκευση των ιατρών και νοσηλευτών και ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός είναι τα απαραίτητα στοιχεία μιας επιτυχημένης μεταμόσχευσης μαλλιών.

Όσον αφορά την ελληνική πραγματικότητα, μια εμφύτευση μαλλιών που κοστίζει στην κλινική μας εδώ στην Ελλάδα, για παράδειγμα, 2000 ευρώ με τα ίδια ποιοτικά δεδομένα, εξειδίκευση, εμπειρία και κατάρτιση – σε μία χώρα όπως η Γερμανία μπορεί να κοστίζει μέχρι και 5 φορές περισσότερο ενώ στις Η.Π.Α το κόστος μπορεί ακόμα και να δεκαπλασιαστεί.

Μεταμόσχευση Μαλλιών στην Τουρκία: Είναι η φθηνότερη λύση;

Τα τελευταία χρόνια η Τουρκία θεωρείται ως η «Μέκκα» της Εμφύτευσης Μαλλιών. Ωστόσο, με μία πιο προσεκτική ματιά και έρευνα αγοράς θα διαπιστώσετε ότι μία μεταμόσχευση τριχοθυλακιών από μία ιατρική ομάδα ίσης εξειδίκευσης, κατάρτισης, εμπειρίας και εξοπλισμού μπορεί να κοστίσει εώς και 3 φορές περισσότερο από ότι στην Ελλάδα.

Καλό θα ήταν, όταν γίνεται σύγκριση του κόστους μεταμόσχευσης τριχοθυλακιων να γίνεται με ίδια ποιοτικά δεδομένα. Αν αυτό που αναζητάτε στη δική σας μεταμόσχευση τριχοθυλακίων είναι η τελειότητα τότε μόνο ένας εξειδικευμένος, πιστοποιημένος ιατρός μπορεί να σας προσφέρει ένα φυσικό αποτέλεσμα. Όταν δε κρίνουμε το κόστος εμφύτευσης μαλλιών στην Ελλάδα με άλλες χώρες του εξωτερικού, αυτό που παρατηρούμε είναι παρόλο που το επίπεδο ποιότητας είναι ίδιο και πολλές φορές υψηλότερο από αυτό σε άλλες χώρες, παραμένει σαφώς πιο οικονομικό!
Στο επόμενο άρθρο μας θα δούμε τη μεταμόσχευση μαλλιών ενός αγαπημένου Βρεττανού celebrity, του Hugh Laurie.

abhrs-anastasakis-greece
fellow-members-ishrs-anastasakis
ishrs-member-anastasakis
elamat-anastasakis-president
medical-beauty-awards-anastasakis-platinum
medical-beauty-awards-gold-brand-anastasakis
medical-beauty-awards-gold-anastasakis
medical-beauty-awards-silver-anastasakis
influencer-awards-influencer-doctor-anastasakis
Screenshot 2022-01-07 at 10.05.17
ishrs india 2023