50.000 λίρες Αγγλίας για μια μεταμόσχευση μαλλιών: Είναι πολλά τα λεφτά, Χάρι!

O πρίγκιπας Χάρι, βλέποντας τον αδερφό του πρίγκιπα Γουΐλιαμ να χάνει όλο και περισσότερα μαλλιά, αποφάσισε να πάρει για τον εαυτό του πιο… δραστικά μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του, ο Χάρι σχεδιάζει να προχωρήσει σε μεταμόσχευση μαλλιών μετά το γάμο του με την Meghan Markle τον Μάιο.

Οι πιο στενοί φίλοι του έχουν ορκιστεί να μην αποκαλύψουν τίποτε για τα σχέδιά του. Όλοι όμως συμφωνούν οτι η αγαπημένη του Meghan Markle είναι «πίσω» από αυτή την απόφασή του και τον στηρίζει με κάθε τρόπο.

Μια κοντινή πηγή του πρίγκιπα, ανέφερε: “Ο Χάρι γνωρίζει ότι με τη κληρονομικότητα που “κουβαλά” στα γονίδια του θα χάσει πολλά μαλλιά τα επόμενα χρόνια.

Ο αδελφός του Γουΐλιαμ έχει ήδη χάσει πολλά μαλλιά, όπως και ο πατέρας του πρίγκιπας Κάρολος αλλά και ο παππούς του πρίγκιπας Φίλιππος.

Εικ.1: Ο πρίγκιπας Φίλιππος 93 ετών (δεξιά), έχει εκτεταμένη αραίωση και τα γονίδια του έχουν κληρονομήσει τόσο ο γιος του πρίγκιπας Κάρολος (κέντρο) όσο και οι εγγονοί του πρίγκιπες Γουΐλιαμ (αριστερά) & Χάρι

“Ο Χάρι έχει παρατηρήσει σε πολλές από τις εμφανίσεις του με τον Meghan ότι η αραίωση στη κορυφή του τριχωτού του κεφαλιού του γίνεται όλο και μεγαλύτερη.

Είναι ένας σύγχρονος πρίγκιπας και θέλει να έχει όσο το δυνατόν περισσότερο νεανική εμφάνιση”.

Πρόσθεσαν: “Η Meghan τον υποστηρίζει 100% σε αυτή του την απόφαση. Η ίδια έχει δει δεκάδες άνδρες φίλους της στο Χόλιγουντ να απευθύνονται σε εξειδικευμένους ιατρούς για μεταμόσχευση μαλλιών με άριστα αποτελέσματα. Τον έχει φέρει απευθείας σε επαφή με έναν εξειδικευμένο χειρουργό στον τομέα αυτό, οπότε σίγουρα μέσα στο έτος η διαδικασία αυτή θα προχωρήσει.”

Μεταμόσχευση μαλλιών για τον πρίγκιπα Χάρι

Ο μεγάλος αδελφός Γουίλιαμ προκάλεσε αναταραχή πριν από δύο εβδομάδες, όταν αποφάσισε να ξυρίσει τελείως το κεφάλι του. Αλλά ο Χάρι θέλει να ακολουθήσει τελείως άλλη τακτική όσον αφορά στην εμφάνιση των μαλλιών και με το ρυθμό αραίωσης που έχει, μπορεί να χρειαστεί να υποβληθεί σε περισσότερες από μία επεμβάσεις μέσα στα επόμενα χρόνια για να έχει πάντα τέλεια φυσική εμφάνιση.

Η πηγή είπε: «Ο Χάρι γνωρίζει οτι πάρα πολλοί θα ασχοληθούν με την απόφασή του αυτή, αλλά αισθάνεται ότι είναι αρκετά νέος στα 33 και ότι δεν πρέπει να αισθάνεται άσχημα επειδή  θέλει να αντιστρέψει την εικόνα της απώλειας των μαλλιών του».

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο Χάρι θα πρέπει να ζητήσει άδεια από το παλάτι πριν μπορέσει να υποβληθεί σε μεταμόσχευση μαλλιών.

Ωστόσο, αναφορές λένε ότι “Ο Χάρι  προσανατολίζεται να υποβληθεί στην επέμβαση μετά το γάμο και όταν θα έχει κοπάσει όλη η δημοσιότητα από το γάμο του που θα γίνει μέσα στο Μάϊο του 2018.”

Το κόστος της μεταμόσχευσης μαλλιών που πιθανόν θα γίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο, φημολογείται ότι θα “αγγίξει” τις 50.000 λίρες Αγγλίας, περίπου 57.000 ευρώ.

Μεταμόσχευση μαλλιών για τον πρίγκιπα Χάρυ

Σχετικά με το θέμα, που λαμβάνει όλοενα μεγαλύτερη έκταση το τελευταίο διάστημα, Ο Dr. Κωνσταντίνος Αναστασάκης, MD, PhD, ABHRS, δηλώνει:

«Εάν συναντούσα το Χάρι, θα του μιλούσα με την ίδια αμεσότητα και ειλικρίνεια με την οποία απευθύνομαι σε όλους τους ασθενείς μου και θα του έλεγα:

Χάρι, μην το κάνεις! Ίσως η Μεταμόσχευση Μαλλιών τη δεδομένη στιγμή δεν είναι η καλύτερη λύση για σένα.

Σε πολλούς μπορεί να ακούγεται εξωφρενική η τιμή που του έχουν προτείνει, αλλά ο δικός μου ενδοιασμός έχει επιστημονική βάση και όχι οικονομική.

Άλλωστε καλό θα είναι να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι, οτι στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ το ποσό αυτό για μία μεταμόσχευση μαλλιών δεν θεωρείται πρωτάκουστο. Προϋποθέτει βέβαια ότι η μεταμόσχευση μαλλιών γίνεται από έναν εξειδικευμένο χειρουργό μεταμόσχευσης μαλλιών πιστοποιημένο από το American Board of Hair Restoration Surgery (ABHRS), που θα είναι και μέλος της International Society of Hair Restoration Surgery (ISHRS), με αποδεδειγμένη εμπειρία και με αποδοχή της αριστείας του από τους συναδέλφους του. Προϋποθέτει επίσης άρτια εξοπλισμένο χώρο, τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα και εργαλεία και φυσικά έμπειρη, έμπιστη και πολύ καλά «δεμένη» ομάδα.

Τι πρέπει να προσέξει ο πρίγκιπας Χάρι στη μεταμόσχευση

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή γιατί θα ήθελα πραγματικά με αφορμή την δημοσιότητα που έχει πάρει η πιθανολογούμενη μεταμόσχευση μαλλιών του πρίγκιπα Χάρι, να εξηγήσω γιατί κάποιοι δεν είναι κατάλληλοι για μεταμόσχευση μαλλιών τη δεδομένη στιγμή που το επιθυμούν. Είναι κάτι που εγώ προσωπικά εξηγώ σε κάποιους, νεαρούς κυρίως, ασθενείς μου και έχουν πολλές ομοιότητες με την περίπτωση του πρίγκιπα Χάρι.

Ο Χάρι, αντίθετα με τον Γουίλιαμ έχει κάποια «ατού» στα χέρια του όσον αφορά το πρόβλημα τριχόπτωσής του! Αρχικά, άργησε να φανεί η αραίωση στο κεφάλι του. Και έχω λόγο που λέω «φανεί» και όχι «ξεκινήσει», γιατί το πρόβλημα έχει ξεκινήσει χρόνια πριν αλλά δεν φαινόταν!

Άργησε, λοιπόν, να φανεί το πρόβλημα της αραίωσης του Χάρι για 2 λόγους:

1) Φαίνεται να έχει κληρονομήσει το «γονίδιο» της Ανδρογενετικής Αλωπεκίας που μοιάζει με του πατέρα του, Πρίγκιπα Κάρολου, που και αυτός άργησε να χάσει τα μαλλιά του. Αντίθετα, ο Γουίλιαμ τα έχασε νωρίς, πριν τα 30! Αν δείτε φωτογραφίες του γάμου του Κάρολου με την Νταϊάνα, έχει πυκνό, μαύρο, ίσιο και γυαλιστερό μαλλί! Ενώ ο Γουίλιαμ έχασε μαλλιά από μικρός, ο Χάρι ήταν πιο τυχερός σε αυτόν το τομέα, αν και αποδεικνύεται πως δεν την γλίτωσε τελικά!

2) Ο συνδυασμός ανοιχτόχρωμου δέρματος, πυρόξανθου μαλλιού και κατσαρή τρίχας κάνει την αραίωση να φανεί πολύ αργότερα! Το αρχικό στάδιο την τριχόπτωσης, αυτό που ονομάζει ο κόσμος «αραίωση», είναι στην πραγματικότητα το «φαινόμενο» να φαίνεται το δέρμα του κεφαλιού ανάμεσα  από τα μαλλιά. Στον πρίγκιπα Κάρολο που έχει λευκό δέρμα και μαύρα, ίσια μαλλιά, η αραίωση «ξεχώρισε» πιο γρήγορα διότι η αντίθεση λευκού δέρματος με τα μαύρα μαλλιά είναι έντονη και το δέρμα φαίνεται πολύ σύντομα από την στιγμή που αρχίζουν να χάνονται μαλλιά! Στον Χάρι, που η αντίθεση είναι ελάχιστη μεταξύ λευκού δέρματος και ανοιχτόχρωμων μαλλιών, η αραίωση «κρύβεται» για περισσότερα χρόνια, ακόμα και όταν έχουν χαθεί πολλά μαλλιά.  Ειδικά μάλιστα στο κατσαρό μαλλί, στο οποίο μπλέκεται η μια τρίχα με την άλλη, η αραίωση κρύβεται ακόμα πιο αποτελεσματικά και για περισσότερο καιρό! Με άλλα λόγια, ο Χάρι χάνει μαλλιά εδώ και χρόνια και το κάλυπτε εύκολα, απλά τώρα δεν είναι εύκολο να καλυφθεί πια!  Πρόσφατα ένας νεαρός ασθενής μου, αναφερόμενος στην αραίωση του Χάρι μου είπε με χιούμορ:

«Γιατρέ, μάλλον η μνηστή του ευθύνεται που αραίωσε τόσο γρήγορα!» αλλά όπως του είπα «Φίλε μου δεν ευθύνεται η μνηστή του για την αραίωση του, όπως δεν ευθύνεται η δική σου μνηστή για την αραίωση σου» και γέλασε «αλλά απλά ήταν γραφτό να συνεχίσει η τριχόπτωση του Χάρι!»

Παρόλα αυτά, θεωρώ οτι ο Χάρι δεν είναι ακόμα υποψήφιος για μεταμόσχευση μαλλιών για πολλούς λόγους. Και θα έλεγα ότι πρέπει να την αποφύγει, τουλάχιστον για την ώρα.

Αρχικά πρέπει να καταλάβει κανείς πως η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια επέμβαση αισθητικής χειρουργικής που γίνεται  μόνο όταν δεν υπάρχει άλλος τρόπος να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Μέχρι σήμερα, ο Χάρι το έκρυβε με το κούρεμα, το χτένισμα ή με προϊόντα κάλυψης της τριχόπτωσης. Το επόμενο βήμα, όμως, δεν είναι απαραίτητα η μεταμόσχευση μαλλιών, ειδικά για τον Χάρι.

Ακόμα κι αν υποβληθεί σε μεταμόσχευση μαλλιών, η «επένδυση» των τριχοθυλακίων του πρέπει να είναι απλά τέλεια, όχι επειδή είναι πρίγκιπας αλλά επειδή είναι μια πολύ ειδική περίπτωση ασθενούς.

Και εξηγώ:

  1. Στη μεταμόσχευση μαλλιών η περιουσία του ασθενή είναι τα τριχοθυλάκια της δότριας περιοχής, που βρίσκεται στο πίσω μέρος και στο πλάι του κεφαλιού, διότι αυτά μεταφέρουμε στις περιοχές που έχουν χαθεί τα μαλλιά. Με όσα γεννιέται κανείς, τόσα έχει, δεν αυξάνονται και δεν …αντικαθίστανται, είναι η κληρονομιά του! Τα τριχοθυλάκια της δότριας περιοχής είναι μεν πολλά, αλλά δεν είναι άπειρα! Άρα, ο χειρουργός πρέπει να επενδύσει την «κληρονομιά» του ασθενή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, γιατί η επένδυση αυτή είναι για μια ζωή και γιατί δεν έχει άλλη «κληρονομιά» αν …την σπαταλήσει με λάθος τρόπο! Δυστυχώς, επειδή είναι κοκκινομάλλης, ο Χάρι έχει εκ φύσεως περίπου 20-25% λιγότερα τριχοθυλάκια από έναν μελαχρινό και 30-40% λιγότερα από ένα ξανθό, οπότε ξεκινάει ήδη από …μειονεκτική θέση. Ευτυχώς είναι κατσαρά τα μαλλιά του, κάτι που βοηθάει πολύ στην εικόνα κάλυψης που θέλουμε να πετύχουμε στην μεταμόσχευση! Άρα, ενώ ένας ασθενής με άλλο χρώμα μαλλιών έχει μέχρι και 7000-8000 τριχοθυλάκια (15000-20000 τρίχες!) που μπορούμε με 2-3 συνεδρίες (εφόσον χρειαστούν) να μεταφέρουμε στις άδειες περιοχές, ο Χάρι έχει πιθανόν μέχρι 5000 τριχοθυλάκια και μόλις 9000-10000 τρίχες καθότι οι κοκκινομάλληδες έχουν και λιγότερες «ρίζες» (τριχοθυλάκια) και λιγότερα «κλαδιά» (τρίχες) ανά ρίζα!
  2. Σε κάθε περίπτωση, όπως έχει αποδειχθεί σε εκατομμύρια επεμβάσεις μεταμόσχευσης μαλλιών, η περιοχή του τριχωτού με την σημαντικότερη αισθητική σημασία, αυτή που αλλάζει την εμφάνιση και «μετατρέπει» ένα ασθενή από «φαλακρό» σε «κανονικό» είναι η εμπρόσθια μετωπιαία γραμμή, το λεγόμενο hairline, εκεί που ξεκινάνε τα μαλλιά στο μέτωπο. Ο Χάρι όμως έχει καλό, υγιές hairline, έχει μαλλιά εκεί.  Άρα αν έκανε μεταμόσχευση μαλλιών, θα μεταμόσχευε την πίσω περιοχή. Εκεί όμως αρχίζουν τα προβλήματα!
  3. Η πίσω περιοχή, η κορυφή, είναι μια περιοχή που ενώ ενοχλεί πολλούς άνδρες που αραιώνουν εκεί κυρίως και όχι μπροστά, έχει μικρότερη σημασία αισθητικά από την hairline. Όλοι μας κοιτάμε όποιον συναντάμε ή μιλάμε, από μπροστά ή έστω από το πλάι και κανείς δεν μας κοιτάει από πίσω. Αν έχει κανείς γερά μαλλιά μπροστά, κανείς δεν θα τον πει φαλακρό, ακόμα και να είναι άδειος στην κορυφή. Αν μάλιστα κανείς έχει καλά, γερά μαλλιά μπροστά, τα αφήνει λίγο μακριά, μπορεί να τα χτενίσει προς τα πίσω και να καλύψει ακόμα και μεγάλη αραίωση. Το αντίστροφο όμως, δεν γίνεται! Ή μάλλον γίνεται, αλλά είναι αστείο, δηλαδή να έχει κανείς μαλλιά πίσω και να τα χτενίζει προς τα εμπρός για να καλύψει την άδεια μπροστινή περιοχή. Απλά δείτε τον Donald Trump και θα καταλάβετε! Ο Χάρι δείχνει πως θα κάνει στο μέλλον εκτενή αραίωση και πως θα χάσει πολλά μαλλιά πίσω και αρκετά ή και όλα μπροστά. Άρα, με δεδομένο τον περιορισμένο αριθμό τριχοθυλακίων που μπορεί συνολικά να μεταφέρει στη άδειες περιοχές σε όλη του την ζωή, δεν έχει περιθώριο να καλύψει όλες τις περιοχές που θα αδειάσουν, θα πρέπει να επιλέξει. Και η σωστή επιλογή είναι να κάνει μεταμόσχευση κυρίως μπροστά και εφόσον υπάρχει περιθώριο, τότε να καλύψει μερικώς και την πίσω περιοχή. Αν όμως σε αυτή την ηλικία δηλαδή «σπαταλήσει» πολλά ή και όλα τα διαθέσιμα τριχοθυλάκια στην πίσω περιοχή, τι θα κάνει όταν χάσει μαλλιά μπροστά που θα έχει ξεμείνει από τριχοθυλάκια; Ότι κάνει ο Donald Trump μάλλον, που έπαθε ακριβώς αυτό. Βιάστηκε να κάνει μεταμόσχευση μαλλιών και μάλιστα σε εποχές που ήταν αφύσικα τα αποτελέσματα των παλαιών επεμβάσεων!
  4. Ο Χάρι έχει αραίωση (και όχι πλήρως άδεια περιοχή!) πίσω και είναι και σχετικά νέος. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μια εγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή μπορεί να επιβραδύνει το ρυθμό της τριχόπτωσης και να ενδυναμώσει αν όχι όλα τα τριχοθυλάκια τουλάχιστον ένα σημαντικό μέρος από αυτά. Υπάρχουν 2 εγκεκριμένες φαρμακευτικές ουσίες που έχει εγκρίνει το FDA (ο Αμερικανικός ΕΟΦ), που αποδεδειγμένα σε νέους ασθενείς με αραίωση κυρίως στην πίσω περιοχή, επιβραδύνουν δραστικά την τριχόπτωση σε 9 στους 10 ασθενείς, αλλά σε πολλούς βγάζουν ξανά τα μαλλιά που έχασαν τα τελευταία 2-4 χρόνια. Είναι ουσίες με αποδεδειγμένη δράση, με μακροχρόνια ασφάλεια και με υψηλή αποτελεσματικότητα. Επίσης, υπάρχει και η τριχογεννετική αγωγή με Low Level Laser Therapy (LLLT), που και αυτή έχει εγκριθεί από τον FDA με εξίσου άριστα αποτελέσματα. Αν κάποιος συνδυάσει τις 2 φαρμακευτικές ουσίες και την θεραπεία LLLT μπορεί να έχει, μάλιστα, αθροιστικά αποτελέσματα! Το μόνο «μειονέκτημα» είναι πως και οι 3 δρουν κυρίως στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Αλλά αυτό δεν είναι μειονέκτημα για τον Χάρι, διότι εκεί ακριβώς έχει το πρόβλημα!

Ίσως όμως το πραγματικό μειονέκτημα του Χάρι είναι άλλο: είναι πρίγκιπας, διάσημος και πλούσιος.

Και ενώ θα περίμενε κανείς ένα τέτοιο άτομο να «χαίρει» της καλύτερης μεταχείρισης, στην πραγματικότητα, αν δεν προσέξει, θα καταλήξει σε κακές επιλογές για την εμφάνισή του και για την ζωή του αργότερα, που δυστυχώς μπορεί να είναι μη-αναστρέψιμες.

Μπορεί να θεωρούμε οτι οι άνθρωποι που χαίρουν δημοσιότητας έχουν πάντα τις καλύτερες επιλογές αλλά η αλήθεια είναι οτι άτομα όπως ο Χάρι, δεν έχουν χρόνο να κάνουν οι ίδιοι έρευνα αγοράς και να μάθουν από μόνοι τους αυτά που γραφώ εδώ. Συνήθως κάποιος άλλος θα κάνει την «έρευνα αγοράς» οπότε οι επιλογές τους βασίζονται στις «επιλογές» που έκανε κάποιος κοντινός φίλος, ή στις προτάσεις του ιατρού της οικογένειας ή κάποιου «ατζέντη» ή ειδικού δημόσιων σχέσεων. Το πιο πιθανό είναι πως ούτε αυτοί είναι ειδήμονες και θα απευθυνθούν σε κάποιο δημοφιλή «ιατρό μεταμοσχεύσεων» στην Αγγλία ή στην Αμερική.  Όμως, θα είναι δύσκολο, αν όχι απίθανο, να μιλήσει στο Χάρι για τις εναλλακτικές που προτείνονται σε παρόμοιες περιπτώσεις όπως η δική του, παρόλο που φαίνεται να είναι η πλέον κατάλληλη λύση, σε αρχικό στάδιο!

Το πιο πιθανό είναι να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για διασημότητα και να «συμβουλεύσει» τον Χάρι να προχωρήσει άμεσα σε μεταμόσχευση μαλλιών (που μπορεί να αποδειχθεί μακροχρόνια επιζήμια, όπως εξήγησα) ή  να τον ωθήσει σε κάποια «θεραπεία» με ….βλαστοκύτταρα, PRP, λιποκύτταρα και άλλες ατεκμηρίωτες ανοησίες που εμφανίζονται για κάνα 6μηνο στην παγκόσμια «αγορά», κάνουν «ντόρο», μέχρι να αποδειχτεί αυτό που ήξεραν από πριν όσοι τις πουλάνε: ότι είναι άχρηστες!

Το πρόβλημα του Χάρι δεν είναι λοιπόν μόνο η τριχόπτωση.

Είναι η διασημότητα που έχει ως πρίγκιπας.

Όταν διάβασα τα ρεπορτάζ για τη μεταμόσχευση μαλλιών του Χάρι και το κόστος των 50.000 λιρών Αγγλίας σκέφτηκα όλους αυτούς τους νέους, σε ηλικία, ασθενείς που έρχονται στο ιατρείο μου και θεωρούν πως η μεταμόσχευση μαλλιών αποτελεί τη μοναδική διαθέσιμη λύση.

Είναι, αλλά μόνο εάν πραγματικά η αραίωση είναι μη αναστρέψιμη.

Για μένα – συμπεριλαμβάνοντας τον εαυτό μου, ως ασθενής τριχόπτωσης και ασθενής που υποβλήθηκα σε 3 μεταμοσχεύσεις μαλλιών – είναι πολύ πιο σημαντικό να δώσεις την άριστη λύση στον ασθενή σου, έχοντας λάβει υπόψη όλες τις παραμέτρους: κληρονομικότητα, ηλικία, περιοχή αραίωσης, τύπο μαλλιών και  πλήρη έλεγχο ιατρικού ιστορικού.

Για αρκετούς από αυτούς τους νέους ασθενείς, η μεταμόσχευση μαλλιών είναι το μεθεπόμενο βήμα και όχι το αμέσως επόμενο!

Στο μεταξύ προσπαθούμε να διαφυλάξουμε όσο το δυνατόν περισσότερα τριχοθυλάκια γίνεται με τη συνδυαστική χρήση των εγκεκριμένων αγωγών. Έτσι σε βάθος χρόνου η μεταμόσχευση μαλλιών θα είναι απαραίτητη για να καλύψει την αραίωση σε μικρότερες περιοχές, εφόσον θα έχουν χαθεί λιγότερα τριχοθυλάκια! Αυτό ακριβώς μας επιτρέπει να διατηρήσουμε υψηλές πυκνότητες στις περιοχές που τοποθετούμε τα τριχοθυλάκια και ένα άριστο φυσικό και πολύ πυκνό αποτέλεσμα! Σε βάθος χρόνου, λοιπόν, με σωστή παρακολούθηση και σωστή διαχείριση της αραίωσης, δεν θα γίνει αντιληπτή ποτέ η αραίωση των μαλλιών σε έναν ασθενή που από την στιγμή που αντιλήφθηκε την τριχόπτωση του, έκανε τις σωστές επιλογές.

Στο φλέγον θέμα της τριχόπτωσης, οι καιροί είναι… δύσκολοι, ακόμη και για πρίγκιπες, όπως ο Χάρι.

Παρόλ’ αυτά, οι σωστές και επιστημονικά τεκμηριωμένες  επιλογές του ασθενή νεαρής ηλικίας με τριχόπτωση είναι συγκεκριμένες και ξεκάθαρες.

Σωστή εκτίμηση του περιστατικού, συνδυαστική εφαρμογή των εγκεκριμένων αγωγών, εκτίμηση και τακτικός επανέλεγχος της πορείας του ασθενούς. Αν τελικά χρειαστεί, τότε προχωράμε με τη μεταμόσχευση μαλλιών.

Όλα αυτά βέβαια, με την συνδρομή ενός εξειδικευμένου και πιστοποιημένου ιατρού για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης και για την μεταμόσχευση μαλλιών και όχι κάποιου που ισχυρίζεται οτι είναι ο καλύτερος ή οτι οι ασθενείς του είναι διάσημοι κλπ.

Πάντοτε επισημαίνω, σε όλους τους ασθενείς μου: Συζητήστε με τον ιατρό σας για το τι μπορεί να προσφέρει και τι είναι ιατρικά εφικτό στη δική σας και μόνο περίπτωση! Όχι τι έχει πραγματοποιήσει στον εκάστοτε διάσημο ή πόσα χειρουργεία ισχυρίζεται πως έχει πραγματοποιήσει.

Μεταμόσχευση μαλλιών για τον πρίγκιπα Χάρυ

Αν απευθυνόμουν στο Χάρι ως ασθενή μου, αυτό που θα μπορούσα να του πω είναι οτι «δεν έχει σημασία ότι είναι πολλά τα λεφτά, Χάρι. Λεφτά έχεις! Αυτό που δεν έχεις είναι τριχοθυλάκια για πέταμα! Διότι όσα λεφτά και να έχεις, ακόμα κι αν είσαι πρίγκιπας της Αγγλίας, τα τριχοθυλάκια σου είναι μια «περιουσία» που κανένα χρηματικό ποσό στον κόσμο δεν μπορεί να τα αγοράσει πίσω εάν δεν τα διαχειριστείς σωστά. Και όσο κι αν το θέλεις, όταν θα τα χρειαστείς δεν θα μπορέσεις να βρεις άλλα.

Οπότε, είναι προτιμότερο κατόπιν προσωπικής σου έρευνας αγοράς, να επικοινωνήσεις με πιστοποιημένο ιατρό,  που θα είναι σε θέση να σε καθοδηγήσει στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης σου. Αν μετά από τον ενδεδειγμένο χρόνο αγωγής, η πορεία σου δείξει οτι χρειάζεσαι μεταμόσχευση μαλλιών, τότε και μόνο προχώρησε».

Και εφόσον απευθυνόμουν στο πρίγκιπα της Αγγλίας θα συμπλήρωνα: «Αν ήσουν στην Ελλάδα θα σου έκανα εγώ τη μεταμόσχευση σε τιμή ίδια με αυτή που δίνω σε κάθε παρόμοια περίπτωση και απέχει κατά πολύ από το ποσό που σου έχουνε πει. Και όχι, δεν θα έχεις πιο ειδική μεταχείριση, διότι όλοι οι ασθενείς μου ανεξαιρέτως απολαμβάνουν «βασιλικής» μεταχείρισης από την πρώτη στιγμή που θα επισκεφθούν το ιατρείο μου. Είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν.»

 

abhrs-anastasakis-greece
fellow-members-ishrs-anastasakis
ishrs-member-anastasakis
elamat-anastasakis-president
medical-beauty-awards-anastasakis-platinum
medical-beauty-awards-gold-brand-anastasakis
medical-beauty-awards-gold-anastasakis
medical-beauty-awards-silver-anastasakis
influencer-awards-influencer-doctor-anastasakis
Screenshot 2022-01-07 at 10.05.17
ishrs india 2023