τριχοπτωση φαρμακευτικη αγωγη προϊόντα κατά της τριχόπτωσης

Υπάρχουν δεκάδες προϊόντα καταπολέμησης της τριχόπτωσης σήμερα στην αγορά.

Με ελάχιστες εξαιρέσεις, είναι όλα χαμηλής και συχνά μηδενικής αποτελεσματικότητας, παρά το υψηλό κόστος τους.

Οι μόνες αγωγές που πρέπει κανείς να λάβει είναι όσες έχουν ελεγχθεί κλινικά και έχουν εγκριθεί για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.

Οι μόνες αγωγές με έγκριση για την αντιμετώπιση της ΑΓΑ είναι οι φαρμακευτικές ουσίες Finasteride και Minoxidil και το σαμπουάν Ketoconazole.

Μόνον αυτές οι φαρμακευτικές ουσίες έχουν βρεθεί να έχουν πραγματικά αποτελέσματα στη μάχη ενάντια στην Ανδρογενετική Αλωπεκία.

Και τα τρία αυτά φαρμακευτικά μόρια υποστηρίζονται από πλήθος μελετών και με τεράστιες σε μέγεθος μελέτες που αποδεικνύουν τη δράση, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους.

Πώς δρουν τα φαρμακευτικά μόρια;

προϊόντα κατά της τριχόπτωσης φαρμακευτική αγωγή

• Αναστολείς Διϋδροτεστοστερόνης (DHT) – Οι ουσίες αυτές μειώνουν τα επίπεδα της ορμόνης DHT, αναστέλλοντας το σχηματισμό της και προστατεύονται τα τριχοθυλάκια από τις βλαβερές της δράσεις. Ο μόνοσ εγκεκριμένος αναστολέας DHT ενάντια στην ΑΓΑ είναι η ουσία Finasteride. Το Finasteride εμποδίζει την αιτία της Τριχόπτωσης και αποτελεί θεμελιώδες συστατικό στην αντιμετώπισή της.

• Παράγοντες ανάπτυξης – Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν τα προϊόντα που περιέχουν Minoxidil. Οι παράγοντες ανάπτυξης διεγείρουν την ανάπτυξη νέων τριχών και δεν έχουν καμία επίδραση στην ορμόνη DHT. Ο συνδυασμός Finasteride και Minoxidil, έχει ένα αρμονικό αποτέλεσμα, εμποδίζοντας την αιτία και ταυτόχρονα διεγείροντας την ανάπτυξη.

• Αντιφλεγμονώδη – Τα αντιφλεγμονώδη βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής, του κνησμού, της ερυθρότητας και της απολέπισης. Το αποτελεσματικότερο αντιφλεγμονώδες είναι το σαμπουάν Ketoconazole. Η χρήση του σαμπουάν Ketoconazole αντιμετωπίζει αποτελεσματικά και τις ορμονικές και τις φλεγμονώδεις αιτίες τριχόπτωσης και βοηθά στο να δρα καλύτερα οποιαδήποτε άλλη αγωγή επιλέξετε, ενώ έχει βρεθεί να αναστέλλει την ΑΑ με αρκετή αποτελεσματικότητα.

Θεραπεύεται η Ανδρογενετική Αλωπεκία;

Ας ξεκινήσουμε με μια βασική αλήθεια που πρέπει να γνωρίζετε και να θυμάστε.

Δεν υπάρχει θεραπεία για την τριχόπτωση.

Κάθε ουσία που χρησιμοποιείται ενάντια στην τριχόπτωση είναι αγωγή, δηλαδή, όσο κάποιος τη χρησιμοποιεί, έχει αποτελέσματα. Οπότε, μην νομίζετε πως θα πάρετε κάτι για κάποιους μήνες και θα …γίνετε καλά.

Κάθε κλινικά αποδεδειγμένη αγωγή ενάντια στην τριχόπτωση, χωρίς καμία εξαίρεση, έχει αποτελέσματα εξ’ ορισμού για όσο εφαρμόζεται.

• Μη διακόπτετε την όποια αγωγή ενάντια στην τριχόπτωση επειδή κάποιος σας είπε πως…‘‘πρέπει να ξεκουραστεί το δέρμα!’’. Το δέρμα δεν κουράζεται από τις εγκεκριμένες αγωγές.

• Όποια αγωγή και αν χρησιμοποιείτε θα την διακόψετε μόνο αν ποτέ έχετε παρενέργειες ή αν πάψει να σας ενοχλεί η αραίωση και αποφασίσετε πως δεν σας ενδιαφέρουν τα μαλλιά σας.

• Μη σταματάτε και αρχίζετε αγωγές διότι τα αποτελέσματα θα είναι μηδενικά ή και αρνητικά. Αν κάποια αγωγή σας δώσει ικανοποιητικά αποτελέσματα, θα τη συνεχίσετε καθημερινά. Αν η αγωγή διακοπεί, τα αποτελέσματα αντιστρέφονται σε μικρό χρονικό διάστημα. Κάθε κλινικά αποδεδειγμένη αγωγή ενάντια στην τριχόπτωση, χωρίς καμία εξαίρεση, έχει αποτελέσματα εξ’ ορισμού για όσο καιρό την χρησιμοποιείτε, όχι και μετά!

• Μείνετε πιστός την αγωγή σας. Επίσης, να θυμάστε πως η αυξημένη τριχόπτωση στην αρχή της αγωγής είναι θετικό στοιχείο και υποδηλώνει πως τα τριχοθυλάκιά σας ανταποκρίνονται θετικά! Μη διακόψετε την αγωγή, συνεχίστε! Τα νέα μαλλιά που αντικαθιστούν τα παλαιά θα έχουν μεγαλύτερο πάχος, θα είναι ανθεκτικότερα και με περισσότερο χρώμα.

• Οι τρίχες αυξάνονται μέχρι 1,2cm το μήνα. Ορισμένες αγωγές βοηθούν στην ανάκτηση των μαλλιών, αλλά μην περιμένετε να δείτε αποτελέσματα για τουλάχιστον 6 μήνες.

Κάποιοι ανταποκρίνονται άριστα και άλλοι φαίνεται πως δεν επωφελούνται τόσο εντυπωσιακά τον πρώτο καιρό. Ο χρόνος που χρειάζεται για να δείτε τα αποτελέσματα της αγωγής κυμαίνεται κατά περίπτωση, αλλά γενικά επειδή όλα τα φαρμακευτικά σκευάσματα ενάντια στην τριχόπτωση δεν εμφανίζουν αμέσως αποτελέσματα, πρέπει κανείς να είναι υπομονετικός.

Ωστόσο, σε όλες τις περιπτώσεις, οι χρήστες θα πρέπει να συνεχίζουν τουλάχιστον για 6 μήνες την εφαρμογή, προκειμένου να εκτιμηθούν τα αποτελέσματα.

Κάντε υπομονή και στην κλινική μεταμόσχευσης μαλλιών Anastasakis Hair Clinic θα σας βοηθήσουμε να αποκτήσετε ξανά υγιή φυσικά μαλλιά!