ISHRS: Στη Δημοσιότητα δόθηκε η Ετήσια Έκθεση Αποτελεσμάτων για τη Μεταμόσχευση Μαλλιών

Η Διεθνής Οργάνωση Χειρουργών Αποκατάστασης Τριχωτού (ISHRS), εξέδωσε πρόσφατα την ετήσια παγκόσμια έκθεσή της σχετικά με τη μεταμόσχευση μαλλιών. Η συγκεκριμένη έκθεση συλλέγει στοιχεία από τα μέλη της, εξειδικευμένους ιατρούς στην χειρουργική αποκατάσταση μαλλιών. Η έρευνα αυτή καταδεικνύει την παγκόσμια τάση που επικρατεί στη μεταμόσχευση μαλλιών, όσον αφορά τη δημοφιλία της, τις τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών, τους λόγους που επιλέγει κάποιος να κάνει αυτήν την επέμβαση κ.α. Ορίστε μερικά από τα ενδιαφέροντα ευρήματα από την Ετήσια Έκθεση ISHRS 2020:

Ετήσια Έκθεση ISHRS 2020

Ετήσια Έκθεση ISHRS 2020Βάσει της συγκεκριμένης έρευνας, την τριετία 2016-2019 οι επεμβάσεις μεταμόσχευσης μαλλιών παρουσίασαν μια αύξηση της τάξης του 16%

Πόσο δημοφιλής είναι η μεταμόσχευση μαλλιών;

Η μεταμόσχευση μαλλιών θεωρείται μια από τις πιο δημοφιλείς αισθητικές επεμβάσεις. Το 2019 περισσότερα από 2.000.000 ασθενείς για αποκατάσταση τριχωτού έλαβαν θεραπεία – μια αύξηση της τάξης του 157% από το 2008. Τα άριστα και φυσικά αποτελέσματα που μπορεί πλέον να προσφέρει η σύγχρονη μεταμόσχευση μαλλιών σε συνδυασμό με την υψηλή εξειδίκευση των ιατρών που ασχολούνται με αυτή, έχει δημιουργήσει μία θετική εντύπωση στους ενδιαφερόμενους για το τι μπορεί να τους προσφέρει η μεταμόσχευση μαλλιών.

Ετήσια Έκθεση ISHRS 2020 Δημοφι

Μεταμόσχευση μόνο σε μαλλιά ή και σώμα;

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός ότι η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μία επιλογή όχι μόνο για την αποκατάσταση των μαλλιών, αλλά και για την αποκατάσταση  της τριχοφυΐας και σε άλλα μέρη του σώματός. Σύμφωνα με την Ετήσια Έκθεση ISHRS 2020, το 15% των επεμβάσεων μεταμόσχευσης μαλλιών που κάνουν οι άνδρες αφορά άλλες περιοχές του σώματος, με το 5% εξ αυτών να υποβάλλεται σε μεταμόσχευση μαλλιών στο μουστάκι ή τα γένια. Όσον αφορά τις γυναίκες το 18% των επεμβάσεων αφορούν άλλες περιοχές του σώματος, από τις οποίες το 12% των μεταμοσχεύσεων αυτών να γίνεται στα φρύδια.

Ποιες τεχνικές προτιμώνται;

Το 2010, το 75% των μεταμοσχεύσεων μαλλιών γίνονταν με την τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών FUT, ενώ μόλις το 25% επέλεγε την τεχνική FUE. Με την πάροδο των ετών αυτά τα ποσοστά άλλαξαν. Στην ετήσια έκθεση της ISHRS για το 2019, περίπου το 60% των μεταμοσχεύσεων γίνεται με την τεχνική FUE και το 35% περίπου, με την τεχνική FUT. Παράλληλα όμως κερδίζει έδαφος η τεχνική Combo, ο συνδυασμός δηλαδή της FUE με την FUT. Συνήθης ένδειξη για την τεχνική combo είναι πολύ μεγάλα περιστατικά – mega sessions, στα οποία χρειάζεται μεγάλος τριχοθυλακίων, >3000 fus, και τα οποία δεν μπορούν να παρθούν με ασφάλεια με τη μια ή την άλλη τεχνική ξεχωριστά. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο συνδυασμός και των 2 τεχνικών εξαγωγής των τριχοθυλακίων είναι η λύση για την μέγιστη εκμετάλλευση της δότριας περιοχής.

Απαραίτητη βέβαια προϋπόθεση για την επιτυχία της συνδυαστικής τεχνικής είναι η εμπειρία και η εξειδίκευση του χειρουργού μεταμόσχευσης μαλλιών και της ομάδας του και στις 2 τεχνικές FUE+FUT.

Όσον αφορά την τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών FUE, οι ιατροί  χρησιμοποιούν ολοένα και πιο μικρά εργαλεία λήψης τριχοθυλακίων. Το 62% των ιατρών χρησιμοποιούν πλέον punches διαμέτρου ίσης ή και μικρότερης από 0,9 mm, σε σύγκριση με το 2016 που μόνο το 52% χρησιμοποιούσε τόσο μικρά εργαλεία.  Προκύπτει σαφώς οτι αυτές τις πιο εκλεπτυσμένες επεμβάσεις FUE, θα τις συναντήσουμε μόνο σε περιστατικά που γίνονται από χειρουργούς μεταμόσχευσης μαλλιών με εξειδίκευση και εμπειρία στη μεταμόσχευση μαλλιών. Σε καμία περίπτωση δεν εφαρμόζονται σε black – market κλινικές από ανειδίκευτο προσωπικό που στερείται βασικών γνώσεων και εμπειρίας.

Ετήσια Έκθεση ISHRS 2020 - Τάσεις

Επεμβάσεις αποκατάστασης παλαιότερων μεταμοσχεύσεων

Η δράση των παράνομων κλινικών μεταμόσχευσης μαλλιών, απασχολεί έντονα τα τελευταία χρόνια την ιατρική κοινότητα αλλά και τους ενδιαφερόμενους για μεταμόσχευση μαλλιών.   Οι «κλινικές» αυτές βασίζονται στο χαμηλό κόστος για να προσεγγίσουν πελάτες και προσφέρουν υπηρεσίες μεταμόσχευσης μαλλιών από ανειδίκευτο μη-ιατρικό προσωπικό μέσα σε χώρους με κακές συνθήκες υγιεινής. Ακόμα και θάνατοι έχουν σημειωθεί σε τέτοιες κλινικές και φυσικά είναι χιλιάδες τα περιστατικά που καταλήγουν με μία κακή μεταμόσχευση μαλλιών, με μηδενική ή ελάχιστη φύτρωση, με κατεστραμμένη δότρια ή/και με αφύσικο αποτέλεσμα. Το 2019, οι ιατροί-μέλη της ISHRS είδαν μια σημαντική αύξηση στον αριθμό των μεταμοσχεύσεων μαλλιών που ανέλαβαν για την αποκατάστασή παλαιότερων, αποτυχημένων μεταμοσχεύσεων που είχαν γίνει σε «black market” κλινικές από μη-ιατρούς και ανειδίκευτο προσωπικό.

Η εμπειρία και η εξειδίκευση των ιατρών – μελών της ISHRS, που ασχολούνται με τη μεταμόσχευση μαλλιών, είναι 2 δείκτες που και το 2019 παρέμειναν σε υψηλό επίπεδο. Ο μέσος όρος εμπειρίας στον τομέα της μεταμόσχευσης μαλλιών για τα μέλη της ISHRS είναι τα 16 έτη. Η αύξηση της ζήτησης της μεταμόσχευσης μαλλιών οδήγησε και σε μια αναπόφευκτη αύξηση του χρόνου ενασχόλησης των ιατρών με αυτήν. Πάνω από τους μισούς – το 55% – αφιερώνουν το 76%-100% του επαγγελματικού τους χρόνου σε αποκλειστικά και μόνο σε επεμβάσεις μεταμόσχευσης μαλλιών.

Γιατί οδηγούνται στην μεταμόσχευση μαλλιών οι ασθενείς;

Ποιοι είναι όμως οι λόγοι που ωθούν κάποιον να κάνει μεταμόσχευση μαλλιών; Η έρευνα έδειξε ότι το 37% -κάτι παραπάνω από ένας στους τρεις- έχει κοινωνικά κίνητρα και θέλει να αλλάξει την εικόνα των μαλλιών του με σκοπό κυρίως την αναζήτηση συντρόφου, ενώ το 35% έχει επαγγελματικά κίνητρα και επιλέγει αυτήν την αλλαγή, θεωρώντας ότι θα βελτιώσει την επαγγελματική του εξέλιξη.

Η τελευταία ερώτηση της έρευνας, έχει περισσότερο κοινωνικό χαρακτήρα: Ποιοι διάσημοι – άνδρας και γυναίκα – έχουν τα πιο όμορφα μαλλιά για το 2019; Σύμφωνα με την Ετήσια Έκθεση ISHRS 2020:

Η Eva Longoria & o Brad Pitt έχουν σύμφωνα με τα μέλη της ISHRS τα ομορφότερα μαλλιά από όλους τους celebrities,παγκοσμίως!

Η μεταμόσχευση μαλλιών προοδεύει συνεχώς!

Η Ετήσια Έκθεση ISHRS 2020 καταδεικνύει την συνεχή εξέλιξη του τομέα της μεταμόσχευσης μαλλιών αλλά και την ολοένα αυξανόμενη δημοφιλία του στο κοινό.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τη ετήσια έκθεση της ISHRS εδώ.

abhrs-anastasakis-greece
fellow-members-ishrs-anastasakis
ishrs-member-anastasakis
elamat-anastasakis-president
medical-beauty-awards-anastasakis-platinum
medical-beauty-awards-gold-brand-anastasakis
medical-beauty-awards-gold-anastasakis
medical-beauty-awards-silver-anastasakis
influencer-awards-influencer-doctor-anastasakis
Screenshot 2022-01-07 at 10.05.17
ishrs india 2023