Εμφύτευση στους Κροτάφους: Πώς να Διατηρήσετε τα Μαλλιά σας Πλούσια και Υγιή!

19 Φεβρουαρίου, 2024 Κανένα Σχόλιο Γενικά

Η εμφύτευση στους κροτάφους και η αποκατάστασή τους είναι ίσως από τις πιο συχνές μεταμοσχεύσεις μαλλιών γιατί θεωρείται η πιο αποτελεσματική λύση για όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα αραίωσης σε αυτή την περιοχή.

Σε αυτό το άρθρο λοιπόν, με γνώμονα την επιστημονική μας κατάρτιση και την εμπειρία στον χώρο των μεταμοσχεύσεων, θα εξετάσουμε το πρόβλημα της αραίωσης στους κροτάφους. Πόσο αυτή επηρεάζει την αυτοπεποίθηση του ατόμου; Ποιες προκλήσεις μπορεί να έχει μια εμφύτευση στους κροτάφους και πόσο σημαντική είναι για τη διατήρηση υγιών μαλλιών σε αυτήν την περιοχή; Τα συγκεκριμένα ερωτήματα ταλαιπωρούν πολλούς από τους υποψήφιους ασθενείς και έφτασε η ώρα να απαντηθούν!

Εμφύτευση στους Κροτάφους: Αντιμετωπίζοντας την αραίωση στη συγκεκριμένη περιοχή

Η απώλεια μαλλιών στους κροτάφους μπορεί να επηρεάσει όχι μόνο την εμφάνιση αλλά και την αυτοπεποίθηση κάποιου. Οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα αναζητούν λύσεις που θα τους επιτρέψουν να ανακτήσουν την εικόνα των μαλλιών τους, αλλά και την αυτοπεποίθηση τους.

Οι κρόταφοι είναι τα γαλάζια τμήματα στα πλάγια του κεφαλιού. Οι κρόταφοι μαζί με το hairline είναι οι περιοχές που επηρεάζονται πρώτα από την Ανδρογενετική αλωπεκία και εμφανίζουν αραίωση ακόμα και σε νεαρές ηλικίες.

Εμφύτευση στους κροτάφους: σχεδιάγραμμα τριχωτού κεφαλής

Οι κρόταφοι είναι τα γαλάζια τμήματα στα πλάγια του κεφαλιού. Οι κρόταφοι μαζί με το hairline είναι οι περιοχές που επηρεάζονται πρώτα από την Ανδρογενετική αλωπεκία και εμφανίζουν αραίωση ακόμα και σε νεαρές ηλικίες

Η φαινοτυπική εικόνα της ανδρογενετικής αλωπεκίας είναι αυτή της σταδιακής αραίωσης και τριχόπτωσης, που ξεκινάει από τις πρόσθιες περιοχές και τους κροτάφους, μετέπειτα συμμετέχει η κορυφή και η βρεγματική περιοχή. Σταδιακά οι περιοχές αυτές πιθανόν να ενωθούν σε μια πλήρη, άδεια, αλωπεκική επιφάνεια σε 7-10% των ανδρών, που καταλήγουν στο στάδιο VII κατά Norwood-Hamilton.

Παρατηρούμε λοιπόν το hairline να υποχωρεί και οι κρόταφοι σιγά σιγά να ανοίγουν και να μεγαλώνουν και αυτοί προς τα πίσω.

Αποτέλεσμα αυτού είναι οι άνδρες που εμφανίζουν αυτόν τον τύπο αραίωσης να φαίνονται μεγαλύτεροι από την ηλικία τους. Αυτό συμβαίνει για τον απλούστατο λόγο ότι συνήθως όσο πιο μικρός είναι κάποιος, τόσο πιο κλειστοί είναι οι κρόταφοι και πιο χαμηλό το hairline. Όλα αυτά φυσικά χάρη στις σύγχρονες εξελίξεις της ιατρικής και της κοσμετολογίας μπορούν να αντιμετωπιστούν πολύ απλά με μια εμφύτευση στους κροτάφους, Προτού όμως μιλήσουμε πιο αναλυτικά για αυτή τη διαδικασία ας δουμε παρακάτω γιατί αραιώνουν οι κρόταφοι.

Γιατί αραιώνουν οι κρόταφοι;

Αυτή η κατάσταση οφείλεται κυρίως στην επίδραση των ανδρογόνων, όπως η τεστοστερόνη, και ειδικότερα της διυδροτεστοστερόνης (DHT) που είναι υποπροϊόν της τεστοστερόνης. Το hairline και οι κρόταφοι είναι συχνά οι πρώτες περιοχές που επηρεάζονται από την ανδρογενετική αλωπεκία για τους ακόλουθους λόγους:

  • Ευαισθησία στη DHT: Τα τριχοθυλάκια στο hairline και τους κροτάφους, έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία στη δράση της DHT. Αυτή η ευαισθησία είναι κυρίως γενετικά καθορισμένη. Η DHT δεσμεύεται στους υποδοχείς των ευαίσθητων τριχοθυλακίων, προκαλώντας τη συρρίκνωσή τους, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να γίνονται λεπτότερα, πιο αδύναμα και τελικά να πέφτουν.
  • Γενετική Προδιάθεση: Η κληρονομικότητα παίζει σημαντικό ρόλο στο πόσο ευαίσθητα είναι τα τριχοθυλάκια στη δράση της DHT. Αν κάποιος έχει ιστορικό ανδρογενετικής αλωπεκίας στην οικογένειά του, είναι πιο πιθανό να εμφανίσει και αυτός τριχόπτωση.
  • Ορμονικές Αλλαγές: Η παραγωγή και η μετατροπή της τεστοστερόνης σε DHT επηρεάζονται από ορμονικές αλλαγές, οι οποίες μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Αυτό εξηγεί επίσης γιατί ορισμένα άτομα μπορεί να εμφανίσουν σημάδια ανδρογενετικής αλωπεκίας σε νεαρότερη ηλικία από άλλα.

Γιατί να επιλέξετε την εμφύτευση στους κροτάφους για την αντιμετώπιση της αραίωσης;

Εμφύτευση στους κροτάφους before & after

Η εμφύτευση στους κροτάφους αποτελεί ίσως την πιο ενδεδειγμένη λύση για την αντιμετώπιση της αραίωσης στη συγκεκριμένη περιοχή. Η ανακατασκευή του hairline και το γέμισμα των κροτάφων είναι μια διαδικασία που απαιτεί μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση για να είναι το αποτέλεσμα απόλυτα φυσικό και πυκνό.

Η εμφύτευση στους κροτάφους είναι εξαιρετικά απαιτητική διαδικασία που στοχεύει στην αντιμετώπιση της αραίωσης μαλλιών στην συγκεκριμένη περιοχή. Η εμφύτευση στους κροτάφους ακολουθεί τη βασική μεθοδολογία της μεταμόσχευσης μαλλιών. Με την εμφύτευση τριχοθυλακίων στην συγκεκριμένη περιοχή επανασχεδιάζουμε το hairline και γεμίζουμε τους κροτάφους, χαμηλώνοντας τα όρια τους όσο το επιτρέπει η ηλικία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προσώπου για να είναι το αποτέλεσμα φυσικό! Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε ποια είναι τα οφέλη της εμφύτευσης στους κροτάφους.

Τα οφέλη της εμφύτευσης στους κροτάφους

Επιλέγοντας την εμφύτευση στους κροτάφους θα δείτε αμέσως τα μαλλιά και τη διάθεσή σας να αλλάζει. Κάποια από τα οφέλη που θα αποκομίσετε είναι τα εξής:

  • Βελτίωση της Εμφάνισης: Η εμφύτευση στους κροτάφους μπορεί να ανακατασκευάσει τη γραμμή των μαλλιών, προσφέροντας μια πιο νεανική και φυσική εμφάνιση.
  • Αύξηση της Αυτοπεποίθησης: Η βελτίωση της εμφάνισης μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στην αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση του ατόμου.
  • Πυκνότητα: η μεταμόσχευση μαλλιών μπορεί να αποκαταστήσει την πυκνότητα στην περιοχή των κροτάφων και στο hairline και να δώσει ένα φυσικό και νεανικό αποτέλεσμα
  • Μόνιμα Αποτελέσματα: όπως σε όλες τις περιοχές, έτσι και σε αυτή με μια εμφύτευση μαλλιών στους κροτάφους, τα αποτελέσματα είναι μόνιμα, γιατί τα μαλλιά που μεταμοσχεύονται δεν επηρεάζονται από τις ορμόνες και την DHT, οπότε μένουν για πάντα στη θέση τους.

Οι προκλήσεις της εμφύτευσης στους κροτάφους

Η πιο σημαντική πρόκληση της εμφύτευσης των κροτάφων, όταν αποκαθιστούμε δηλαδή την τριχοφυΐα στην περιοχή αυτή, είναι να αντιγράφεται η φύση με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια και τα μαλλιά που μεταμοσχεύονται να είναι ίδια με τα υπάρχοντα μαλλιά στην περιοχή αυτή. Το ζητούμενο είναι αυτή η περιοχή που είναι η πιο εμφανής και η πρώτη που βλέπουμε όταν συναντάμε κάποιον άνθρωπο να μην ξεχωρίζει και να μην μπορεί κανείς να καταλάβει ότι έχει γίνει μεταμόσχευση μαλλιών. Το επόμενο πιο σημαντικό είναι η πυκνότητα της μεταμόσχευσης σε αυτή την περιοχή να είναι πολύ υψηλή και να ομοιάζει με τα φυσικά μαλλιά που θα είχε κάποιος αν δεν είχε καθόλου τριχόπτωση. Δείτε στο βίντεο παραδείγματα όπου έχει αποτύχει η μεταμόσχευση μαλλιών στους κροτάφους εξαιτίας της αραιής τοποθέτησης τριχοθυλακίων ή /και λάθος σχεδιασμό (μοσχεύματα στη σειρά, τριγωνικό hairline κλπ).

Επιλογές για εμφύτευση στους Κροτάφους

Δεν υπάρχουν επιλογές εμφύτευσης στους κροτάφους. Οι επιλογές είναι 2 ή θα είναι πυκνό και θα μοιάζει με φυσικά μαλλιά ή θα είναι αφύσικο, ακόμα και για έναν πολύ μικρό λόγο. Αυτό σημαίνει ότι η περιοχή των κροτάφων και του hairline έχουν μηδενικό περιθώριο λάθους στην αντιγραφή της φύσης. Το παραμικρό λάθος είτε στο σχήμα, είτε στη γωνία, στην κατεύθυνση ή στην πυκνότητα, ξεχωρίζει και δυστυχώς καρφώνει το άτομο που έχει κάνει εμφύτευση στους κροτάφους ότι έχει υποβληθεί σε μεταμόσχευση μαλλιών. Όμως μην ξεχνάμε ότι επιτυχημένο αποτέλεσμα στη μεταμόσχευση μαλλιών είναι εκείνο που δεν προδίδει αυτόν που έχει υποβληθεί σε αυτήν, ότι έχει κάνει κάτι στα μαλλιά του.

Συμβουλές για τη διατήρηση υγιών μαλλιών στην περιοχή των κροτάφων

Πλέον με την εξέλιξη της ιατρικής και της τεχνολογίας υπάρχουν και άλλες επιλογές πριν την εμφύτευση στους κροτάφους. Το πρόβλημα της τριχόπτωσης μπορεί να αντιμετωπιστεί επίσης με επιτυχία ακολουθώντας κάποια από τις εγκεκριμένες αγωγές κατά της τριχόπτωσης Αυτό είναι εφικτό, εφόσον η διάγνωση γίνει νωρίς και ο ιατρός σας προτείνει την αγωγή εκείνη που είναι η καλύτερη για την δική σας αραίωση.

Υπάρχουν 3 εγκεκριμένες αγωγές για την αντιμετώπιση της ανδρογενετικής αλωπεκίας. Οι 2 είναι οι φαρμακευτικές ουσίες Μινοξιδίλη και Φιναστερίδη, για τις οποίες έχει αποδειχθεί σε δεκάδες μελέτες σε χιλιάδες ασθενείς παγκοσμίως ότι από τη μια αναστέλλουν την τριχόπτωση και από την άλλη βγάζουν μαλλιά, εφόσον οι θύλακες είναι υγιείς. Η 3η είναι η Low Level Laser Therapy, LLLT δηλαδή η θεραπεία με laser χαμηλής ισχύος η οποία αυξάνει τον μεταβολισμό των κυττάρων βοηθά στην παραγωγή φυσικών αυξητικών παραγόντων από τα κύτταρα και βελτιστοποιεί την μικροκυκλοφορία του τριχωτού της κεφαλής, με αποτέλεσμα τη σταδιακή βελτίωση της υγείας των μαλλιών τα οποία γίνονται πιο πυκνά και δυνατά. Η θεραπεία LLLT υπάγεται στις μη-φαρμακευτικές, μη-επεμβατικές αγωγές και έχει εγκριθεί ως ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος ανάπτυξης των τριχοθυλακίων.

Η σημασία επιλογής του ιδανικού Ιατρού στην εμφύτευση στους κροτάφους

Το κλειδί όμως για να διατηρήσετε υγιή μαλλιά στους κροτάφους και να καθυστερήσετε ή ακόμα και να αποφύγετε την εμφύτευση στους κροτάφους είναι η έγκαιρη διάγνωση από έναν ιατρό εξειδικευμένο. Εάν πάλι τα μαλλιά σας έχουν υποχωρήσει αρκετά και πιστεύετε ότι ήρθε η ώρα να προχωρήσετε σε εμφύτευση στους κροτάφους, εμπιστευθείτε τον ιατρό εκείνον που θα σας προτείνει μια συνολική στρατηγική.

Επιλέξτε εκείνον που θα σας προτείνει μια αρμονική σχεδίαση που ταιριάζει στην ηλικία και τα χαρακτηριστικά σας. Επιλέξτε εκείνον τον ιατρό που θα σας παρουσιάσει δεκάδες περιστατικά που είχαν αραίωση στους κροτάφους παρόμοιας ηλικίας και χαρακτηριστικών τρίχας με τα δικά σας μαλλιά. Ζητήστε video ασθενών με αποτελέσματα πριν και μετά.

Μέσω αυτών μπορείτε πραγματικά να αξιολογήσετε την επιδεξιότητα και την τέχνη του χειρουργού μεταμόσχευσης μαλλιών που θα εμπιστευθείτε. Μια αξιόπιστη κλινική θα πρέπει να είναι σε θέση να σας παρουσιάσει πολλά βίντεο αποτελεσμάτων, αποδεικνύοντας έτσι το συνεχές ιστορικό επιτυχημένων επεμβάσεων που έχει στη μεταμόσχευση μαλλιών!

Εάν θέλετε να προχωρήσετε σε εμφύτευση στους κροτάφους η σε οποιαδήποτε μεταμόσχευση μαλλιών, δείτε τα εκατοντάδες video με τα αποτελέσματα όσων μας εμπιστεύθηκαν και κλείστε ένα δωρεάν ραντεβού ενημέρωσης για τη μεταμόσχευση μαλλιών στην Anastasakis Hair Clinic για να βρούμε την καλύτερη λύση για τη στρατηγική αντιμετώπιση της αραίωσης στους κροτάφους σας.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

abhrs-anastasakis-greece
fellow-members-ishrs-anastasakis
ishrs-member-anastasakis
elamat-anastasakis-president
medical-beauty-awards-anastasakis-platinum
medical-beauty-awards-gold-brand-anastasakis
medical-beauty-awards-gold-anastasakis
medical-beauty-awards-silver-anastasakis
influencer-awards-influencer-doctor-anastasakis
Screenshot 2022-01-07 at 10.05.17
ishrs india 2023