Ανδρογενετική Αλωπεκία από το Α έως το Ω

Ανδρογενετική Αλωπεκία από το Α έως το Ω γιατρός

Η Ανδρογενετική Αλωπεκία είναι από τις πιο συχνές καλοήθεις νοσογόνες καταστάσεις στον άνθρωπο, και στην ελληνική και διεθνή βιβλιογραφία υπάρχουν βιβλία που έχουν αφιερώσει εκτενή κεφάλαια σε αυτήν. Όμως δεν υπάρχει κανένα που να ασχολείται συνολικά και ολοκληρωμένα με την ανδρογενετική αλωπεκία, όσον αφορά τα αίτια, τους επιδεινωτικούς παράγοντες, τις συνοδές νόσους και, κυριότερα, όλες τις μεθόδους αντιμετώπισης, δηλαδή φαρμακευτική, χειρουργική και επικουρική.

Ανδρογενετική Αλωπεκία από το Α έως το Ω το βιβλίο

Η «Ανδρογενετική Αλωπεκία από το Α έως το Ω» αποτελεί το πιο ενημερωμένο και πλήρες εγχειρίδιο για την τριχόπτωση και τις θεραπείες της. Το βιβλίο αυτό, δίνει απαντήσεις για πάνω από το 90% των περιστατικών συνολικά (ανδρών και γυναικών) που πάσχουν από τριχόπτωση. Είναι το μοναδικό ιατρικό σύγγραμμα παγκοσμίως που ασχολείται αποκλειστικά με την Ανδρογενετική Αλωπεκία – ανδρική και γυναικεία – και με οτιδήποτε έχει γραφτεί στο επιστημονικό Τύπο για τις συγκεκριμένες «νόσους».

Λίγα λόγια για το σύγγραμμα 

Ο συγγραφέας του βιβλίου Ανδρογενετική Αλωπεκία από το Α έως το Ω είναι ο Dr. Κωνσταντίνος Αναστασάκης MD και στο πλούσιο περιεχόμενο αυτού του βιβλίου μπορεί να βρει κάποιος οτιδήποτε υπάρχει στη διεθνή βιβλιογραφία που να σχετίζεται µε οποιοδήποτε θέµα που έχει οποτεδήποτε συσχετισθεί µε την Ανδρογενετική Αλωπεκία. Τα αίτια των ΑΑ και FPHL – ανδρική και γυναικεία ανδρογενετική αλωπεκία -, όλες οι φαρµακευτικές αγωγές, τα «περιβόητα» βότανα, τα συµπληρώµατα διατροφής, η Μεταµόσχευση Τριχοθυλακίων, οι «εντυπωσιακές» μέθοδοι Βιοϊατρικής Μηχανολογίας (βλαστοκύτταρα), οι περούκες και τα σαµπουάν, είναι όλα εδώ.

 Ο καθηγητής Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρης Ρηγόπουλος προλογίζοντας το βιβλίο, αναφέρει χαρακτηριστικά: « …Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας αποτελεί ένα εξαιρετικό σύγγραμμα, που καλύπτει καθ’ ολοκληρία την Αλωπεκία Ανδρογενετικού τύπου και αποτελεί μια εξαιρετική πηγή γνώσης για όλους τους συναδέλφους που ασχολούνται με την νόσο αλλά και για τους πάσχοντες που θέλουν να ξεδιαλύνουν τους μύθους και να γνωρίζουν την σύγχρονη πραγματικότητα για την νόσο τους…

..Εντυπωσιάστηκα από τον σύγχρονο και μοντέρνο τρόπο παρουσίασης της θεματολογίας, την πληρότητα των κεφαλαίων, τη σφαιρική και τεκμηριωμένη παρουσίαση των απόψεων, τις σύγχρονες και παλαιότερες σημαντικές βιβλιογραφικές αναφορές σε κάθε κεφάλαιο, ώστε εύκολα ο αναγνώστης να μπορεί να ανατρέξει σε αυτές, καθώς και τα περιγραφικά και εύληπτα σχεδιαγράμματα που διευκολύνουν τον αναγνώστη…».

Βιβλίο: Ανδρογενετική Αλωπεκία από το Α έως το Ω

Η «Ανδρογενετική Αλωπεκία από το Α έως το Ω» και σε ποιους απευθύνεται

Η «Ανδρογενετική Αλωπεκία από το Α έως το Ω» δεν απευθύνεται όμως μόνο σε ιατρούς. Στις σελίδες του ο κάθε ασθενής με απώλεια μαλλιών μπορεί να βρει βασικές πληροφορίες που καλό είναι να γνωρίζει προτού συμβουλευτεί έναν χειρουργό μεταμόσχευσης μαλλιών. Πως επιτυγχάνεται αυτό; Δηλαδή πώς ένα ιατρικό σύγγραμμα να είναι συνάμα και τόσο εύπεπτο; Το κείμενο δεν είναι παντού γραμμένο με τη γνωστή γλώσσα των ιατρικών συγγραμμάτων αλλά στα περισσότερα σημεία ο λόγος είναι κατανοητός, ώστε η πληροφορία να φτάνει  εύκολα στον αναγνώστη.

Ο παγκοσμίου φήμης καθηγητής Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας του Πανεπιστημίου Freie Universität του Βερολίνου, Χρήστος Ζουμπούλης, που επίσης προλογίζει το βιβλίο αναφέρει:  «..Με χαροποίησε το γεγονός πως ένας Έλληνας ιατρός αποφάσισε να ακολουθήσει τα χνάρια του διδασκάλου μου, καθηγητή Κωνσταντίνου Ορφανού και να φέρει σε πέρας ένα έργο που συμπληρώνει την σύγχρονη επιστημονική βιβλιογραφία. Για το λόγο αυτό στήριξα την επιλογή του. Φρόντισα επίσης να καθησυχάσω τις ανησυχίες του για πιθανές «έριδες», επειδή ο κ. Αναστασάκης δεν είναι Δερματολόγος και εντούτοις καταπιάνεται με ένα αμιγώς δερματολογικό ζήτημα. Έρευνα και συγγραφικό έργο δεν είναι αποτέλεσμα ιατρικής ειδικότητας, αλλά απόρροια θεματικής αφοσίωσης και εμπειρίας…

… Είναι ευχάριστη διαπίστωση και ηθική ικανοποίηση ότι ο κ. Αναστασάκης έφερε εις πέρας με επιτυχία ένα πλήρες και επικαιροποιημένο σύγγραμμα αφιερωμένο αποκλειστικά στην ανδρογενετική αλωπεκία, ένα έργο που αποτελεί σημαντικό συμπλήρωμα στην επιστημονική βιβλιογραφία. Σε κάθε ενότητα παρουσιάζονται όλες οι απόψεις που προκύπτουν από τη βιβλιογραφία και σχολιάζονται σύμφωνα με τις αρχές της τεκμηριωμένης ιατρικής. Στο σύγγραμμα του Κωνσταντίνου Αναστασάκη Ανδρογενετική Αλωπεκία από το Α έως το Ω γίνεται αναλυτική και τεκμηριωμένη παρουσίαση θεμάτων ευρύτερου έως και εξαιρετικά εξειδικευμένου ενδιαφέροντος σε ξεχωριστά κεφάλαια. Η απλή και κατανοητή γραφή του κειμένου καθώς και η πλούσια, έγκυρη, κλασσική και επίκαιρη βιβλιογραφία, κάτι δύσκολο για ένα βιβλίο, παρέχουν στον αναγνώστη μια πλούσια πηγή τεκμηριωμένης πληροφόρησης συγκεντρωμένη σε ένα έργο. Η αναλυτική και όμορφη εικονογράφηση, απαραίτητη για την κατανόηση των θεμάτων που παρουσιάζονται, βοηθά τον αναγνώστη να διαβάζει και να αφομοιώνει ευχάριστα την, πλουσιότατη σε όγκο αλλά και λεπτομέρεια, ύλη του συγγράμματος.».

Τα μέρη του συγγράμματος Ανδρογενετική Αλωπεκία από το Α έως το Ω

Το βιβλίο χωρίζεται στα παρακάτω μέρη, τα οποία και αναλύει σε βάθος:

Μέρος I. Το τριχοθυλάκιο και η σημασία του: Μάθετε τα πάντα για την ανατομία, τη φυσιολογία και την κυκλικότητα του τριχοθυλακίου. Μάθετε το λόγο που τα ανθρώπινα μαλλιά είναι «αθάνατα» (παρόλο που δεν είναι καν ζωντανά!) αλλά και το γιατί τα γκρίζα και λευκά μαλλιά είναι απλά μια οπτική ψευδαίσθηση.

Μέρος II. Διάγνωση της ανδρογενετικής αλωπεκίας: Μάθετε ποιες δημοφιλείς τεχνικές διάγνωσης της Ανδρογενετικής Αλωπεκίας είναι πλέον παρωχημένες και γιατί μέχρι τον εντοπισμό των πρώτων κλινικών σημαδιών αραίωσης, ο ασθενής έχει χάσει ήδη ως και τα μισά μαλλιά του.

Μέρος III. Αίτια και παράμετροι της ανδρογενετικής αλωπεκίας: Ανακαλύψτε ποια χημικά μόρια πραγματικά ενοχοποιούνται για την Ανδρογενετική Αλωπεκία, πώς επηρεάζουν την τριχόπτωση το stress, το σμήγμα, η χλωρίδα του τριχωτού και ο ήλιος αλλά και το αν τελικά σχετίζεται η «αρρενωπότητα» και το τριχωτό στήθος με τον επιπολασμό και την έκταση της Ανδρογενετικής Αλωπεκίας.

Ανδρογενετική Αλωπεκία από το Α έως το Ω σώστε τα μαλλιά σας!

Μέρος IV. Φαρμακευτικές αγωγές: Πληροφορηθείτε για το ποιες φαρμακευτικές ουσίες είναι αποτελεσματικές και ασφαλείς, ποιες είναι ακόμα και επικίνδυνες, ποια πασίγνωστα και δημοφιλή σκευάσματα βασίζονται σε πλαστές δημοσιεύσεις και γιατί δεν πρέπει να αναμειγνύονται 2 ή περισσότερες λοσιόν σε ένα διάλυμα.

Μέρος V. Διατροφή, τρόπος ζωής και ανδρογενετική αλωπεκία: Διαβάσετε πως επιδρά η «Δυτική» δίαιτα, οι στερητικές δίαιτες, η κατανάλωση ζωικών πρωτεϊνών και λιπαρών, το κάπνισμα, το αλκοόλ και η παχυσαρκία στην Ανδρογενετική Αλωπεκία.

Μέρος VI. Συμπληρώματα διατροφής και ανδρογενετική αλωπεκία: Διαβάσετε την τεκμηριωμένη αλήθεια για κάθε βιταμίνη, κάθε ιχνοστοιχείο και κάθε βότανο που έχει αναφερθεί πως «βγάζει μαλλιά» αλλά και άγνωστες λεπτομέρειες – όπως το ότι οι δημοφιλείς κάψουλες κυστίνης παρασκευάζονται κυρίως από χημικά επεξεργασμένα ανθρώπινα μαλλιά από κουρεία!

Μέρος VII. Ανδρογενετική αλωπεκία και συνοδές νόσοι: Ανακαλύψτε αν τελικά η Ανδρογενετική Αλωπεκία αποτελεί προγνωστικό παράγοντα κινδύνου για εµφάνιση εµφράγµατος, στεφανιαίας νόσου, υπέρτασης, μεταβολικού συνδρόμου, προστατικού καρκίνου και νόσου του Parkinson ή αν τελικά η εμφάνισή της προστατεύει από κάποιες νόσους.

Μέρος VIII. Μεταμόσχευση Τριχοθυλακίων : Μάθετε όλη την «αμαρτωλή» προϊστορία της μεταμόσχευσης τριχοθυλακίων) και πώς στιγματίστηκαν αισθητικά εκατομμύρια ασθενείς. Ανακαλύψτε, όμως, και τις σύγχρονες τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών, που προσφέρουν εντυπωσιακά φυσικά αποτελέσματα, ακόμα και όταν μεταμοσχεύσουμε τριχοθυλάκια από τα γένια ή το στήθος προς το τριχωτό.

Μέρος IX. Εναλλακτικές & πιθανές μελλοντικές μέθοδοι αντιμετώπισης της ανδρογενετικής αλωπεκίας: Μάθετε τα πάντα για την κλωνοποίηση, τα βλαστοκύτταρα, τις γονιδιακές θεραπείες, το PRP και άλλες …ιστορίες επιστημονικής φαντασίας που επανέρχονται τακτικά στην επικαιρότητα.

Μέρος X. Κάλυψη της ανδρογενετικής αλωπεκίας & περιποίηση μαλλιών: Μάθετε τα πάντα για τα κοινά, τα «επαγγελματικά» και τα φαρμακευτικά σαμπουάν όπως και για τα πανέξυπνα προϊόντα κάλυψης της τριχόπτωσης, αλλά και πώς να γλιτώσετε τον ασθενή σας από την «βιομηχανία της περούκας».

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την Ανδρογενετική Αλωπεκία, μπορείτε να αποκτήσετε το βιβλίο με παραγγελία online στη φόρμα παραγγελίας

Εάν θέλετε μία πλήρη διάγνωση για την Ανδρογενετική Αλωπεκία, και τις διαθέσιμες θεραπείες επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας και κλείστε ένα δωρεάν ραντεβού ενημέρωσης σε έναν από τους δύο διαθέσιμους χώρους ενημέρωσης στο Χαλάνδρι και στη Γλυφάδα.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.