τριχόπτωση - φαρμακευτική αγωγή

 

Τα μαλλιά είναι το πιο «εύπλαστο» κομμάτι του σώματος.Η κόμμωση αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τρόπους έκφρασης του ατόμου και ένα σημαντικότατο στοιχείο ελκυστικότητας και ατομικότητας.
Όσο θετικός είναι ο συμβολισμός της πλούσιας κόμης και για τα δυο φύλα, τόσο αρνητικός ήταν ο συμβολισμός της τριχόπτωσης. Δεν είναι τυχαίο πως η τριχόπτωση, οποιασδήποτε αιτιολογίας, έχει σημαντικότατο συναισθηματικό αντίκτυπο σε όποιον πάσχει από αυτή.

Τριχόπτωση: Αιτίες

Η Τριχόπτωση έχει πολλές αιτίες, αλλά στο 98% των περιπτώσεων στους άνδρες και 70% στις γυναίκες, προκαλείται από την Ανδρογενετική Αλωπεκία, την κοινή φαλάκρα.
Για το υπόλοιπο 2% στους άνδρες και 30% στις γυναίκες, η τριχόπτωση είναι παροδική ή σχετίζεται με κάποιο νόσημα, που αν θεραπευτεί, τα μαλλιά ξαναβγαίνουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αραίωση ΔΕΝ γίνεται αντιληπτή από το ανθρώπινο μάτι πριν χαθεί τουλάχιστον το 50% της μάζας των μαλλιών σε μια περιοχή, συνεπώς αντιλαμβάνεται κανείς τη σπουδαιότητα της έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης.
Το σίγουρο είναι, πως αν δεν αντιμετωπιστεί με κάποιον τρόπο η τριχόπτωση, θα συνεχίσει κανείς να χάνει μαλλιά. Λανθασμένα πιστεύουν πολλοί πως χάνουν μαλλιά μέχρι κάποια ηλικία και μετά σταματάει. Απλά δείτε φωτογραφίες ηθοποιών μέσα στα χρόνια και θα δείτε πως όσοι είχαν αρχές τριχόπτωσης από τα νιάτα τους, κατέληξαν με ελάχιστα μαλλιά με την πάροδο των ετών.
Στις επόμενες ενότητες θα δούμε τι προκαλεί την Ανδρογενετική Αλωπεκία και τι μπορούμε να κάνουμε για αυτήν. Ευτυχώς υπάρχουν πλέον πολλές και αποτελεσματικές λύσεις!