“Γιατί να κάνεις FUE;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι να κάνεις FUE. Γενικά το FUE το προτιμάει ο κόσμος γιατί έχει διαφημιστεί και με τέτοιο τρόπο, υπάρχουν όμως και ιατρικοί λόγοι να κάνει κανείς FUE – αν κάποιος έχει μικρές ανάγκες μοσχευμάτων μέχρι 1000-1500 το πολύ συνολικά 2000 τριχοθυλάκια τότε πολλές φορές είναι καλός υποψήφιος για FUE  και ναι, πράγματι με το FUE θα μπορεί κανείς να κόβει το μαλλί του λίγο πιο κοντό από ότι θα μπορούσε να το κουρέψει αν έκανε την τεχνική FUT. Όμως είναι πολύ βασικό να καταλάβει κανείς ότι και με την τεχνική  FUE δεν θα μπορέσει να το κόψει κανείς το μαλλί του γουλί όπως μπορεί να είχε συνηθίσει πριν κάνει μεταμόσχευση μαλλιών. Εγώ ο ίδιος έχω υποβληθεί σε τεχνική FUE (βέβαια μετά το μετάνιωσα, θα σας εξηγήσω γιατί) αλλά δεν μπορώ να κόψω το μαλλί μου κοντό. Κοιτάξτε, το αφήνω και εγώ λίγο πιο μακρύ πίσω σε σχέση με το πλάι διότι ακριβώς αν το κόψω πιο κοντό οι ουλές φαίνονται. Οπότε κανείς θα πρέπει να είναι πολύ σαφής γιατί έχει στο μυαλό του να κάνει FUE.

Μην φανταστείτε ότι θα κάνετε FUE και θα μπορείτε να κουρεύετε το μαλλί σας σαν να μην έχει γίνει τίποτα. Κάθε μεταμόσχευση μαλλιών όσο καλή και να είναι όσο μικρά εργαλεία και να χρησιμοποιείς θα αφήσει κάποιο σημάδι πίσω το οποίο θα πρέπει να καλυφθεί έστω και με 5-7 χιλιοστά μαλλί. Και δεν είναι όλοι υποψήφιοι για μεταμόσχευση με την τεχνική FUE.

Έχει τύχει πολλές φορές να μου έρχονται δύο φίλοι μαζί που είναι στο ίδιο στάδιο τριχόπτωσης και στον ένα να πω “με εσένα μπορούμε να κάνουμε FUE” και στον άλλο “με εσένα δεν μπορούμε να κάνουμε FUE” γιατί το κάθε περιστατικό είναι διαφορετικό. Άλλος έχει λεπτά μαλλιά τα οποία μπορεί να μην αντέξουν την ταλαιπωρία των τριχοθυλακίων στο FUE, άλλος έχει τριχοθυλάκια τα οποία είναι ωραία μαζεμένα οπότε με το FUE μπορείς να τα πάρεις, κάποιου άλλου μπορεί τα τριχοθυλάκια να είναι παραταγμένα έτσι και δεν μπορείς να τα πάρεις θα καταστρέψεις τα μισά… Γι’ αυτό είναι σημαντικό κάθε περιστατικό να αντιμετωπίζεται διαφορετικά.

Γιατί να κάνεις FUE; Να κάνεις FUE, όμως σε εκείνον τον γιατρό ο οποίος κάνει και τις δύο τεχνικές (και FUE και FUT) και αφού σε εξέτασε, σε έκρινε ως καλύτερο υποψήφιο για την τεχνική FUE. Σε εκείνον τον γιατρό να κάνεις FUE.”

Αλήθειες & ψέματα γύρω από τη μεταμόσχευση μαλλιών