Τι συμβαίνει με τα μαλλιά του Προέδρου Τζο Μπάιντεν

joe biden hair

Η νίκη του Τζο Μπάιντεν έναντι του Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές των ΗΠΑ το Νοέμβριο του 2020 ήταν από τα σημαντικότερα γεγονότα της περασμένης χρονιάς. Κατά την προεκλογική περίοδο, το σύνθημα της καμπάνιας του Μπάιντεν ήταν «μάχη για την ψυχή του έθνους», αλλά φαίνεται ότι η πρώτη μάχη που έδωσε ήταν αυτή με την τριχόπτωση και τα μαλλιά του, πολλά χρόνια πριν.

Πολλοί βέβαια ήταν εκείνοι που σχολίασαν – εκτός από τα μαλλιά – και τις λοιπές αισθητικές επεμβάσεις που έκανε για να ανανεώσει την εικόνα του. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για έναν άνδρα 77 ετών που ανέλαβε την Προεδρία της μεγαλύτερης δύναμης παγκοσμίως. Το μόνο πράγμα που δεν θα του ταίριαζε, θα ήταν μια εικόνα καταβεβλημένου και ταλαιπωρημένου ηλικιωμένου άνδρα. Ακόμα και ο ίδιος ο Τραμπ δεν άφησε ασχολίαστη την ανανεωμένη εικόνα του αντιπάλου του θέλοντας βέβαια να επηρεάσει αρνητικά το εκλογικό σώμα κάτι στο οποίο μάλλον απέτυχε.

Τι κρύβουν τα μαλλιά του Μπάιντεν;

joe biden young

Εικ.1: Τα νεανικά χρόνια με την πλούσια κόμη

Στο Twitter κυκλοφόρησαν πολλές φωτογραφίες από τα νεανικά χρόνια του Μπάιντεν μέχρι και σήμερα. Αυτό που μπορεί να δει εύκολα κανείς στα μαλλιά του Μπάιντεν, είναι η ξεκάθαρη αλλαγή με τη πορεία των ετών. Βέβαια αυτό που είναι εμφανές είναι ότι τα μαλλιά του από ένα σημείο και μετά αντί να φθίνουν …αυξήθηκαν… συντηρητικά βέβαια.

Νεανικές του φωτογραφίες τον παρουσιάζουν με πλούσια σγουρά μαλλιά τα οποία όμως απουσιάζουν όπως βλέπουμε σε φωτογραφίες του 1987. Σε αυτές φαίνεται ξεκάθαρα ότι εκείνη την εποχή ο Μπάιντεν είχε μια εκτεταμένη αραίωση σε όλο το κεφάλι. Το μόνο που ξεχωρίζει, είναι λίγα εξαιρετικά αραιά και γκρίζα μαλλιά.

joe biden hair loss

Εικ. 2: Λίγα χρόνια αργότερα τη δεκαετία του 80

Σήμερα αν και τα μαλλιά του πλέον είναι λευκά είναι εμφανώς πιο πυκνά από τότε. Το αξιοσημείωτο είναι ότι δεν είναι πάρα πολύ πυκνά, ώστε να φαίνονται ψεύτικα, αλλά παρουσιάζουν μια πολύ μικρή αραίωση η οποία είναι άκρως ταιριαστή με την ηλικία του. Ο 77χρονος πλέον Μπάιντεν έχει ένα ομοιόμορφα γεμάτο κεφάλι από περιποιημένα άσπρα μαλλιά. Ο ίδιος ο Μπάιντεν δεν σχολίασε ποτέ το θέμα των μαλλιών του. Παλαιότερα ένας δημοσιογράφος της Washington Post που τον είχε ρωτήσει σχετικά με αυτό το θέμα, απάντησε, «Μαντέψτε. Πρέπει να έχει κάποιο μυστήριο η ζωή μου ».

Η ενασχόληση του με την πολιτική από το 1972 και η δημοσιότητα που είχε από πολύ νωρίς ίσως ήταν οι λόγοι που τον ώθησαν να βελτιώσει την εμφάνισή του. Και απ’ ότι φαίνεται η εμφάνιση του και η εικόνα που βγάζει προς τα έξω ακόμα τον απασχολούν κάτι που ομολογουμένως είναι πολύ αξιέπαινο για την ηλικία του.

Κάποια στιγμή ο Δρ. Nadeem Uddin Khan, διευθυντής της κλινικής μαλλιών Harley Street είχε εικάσει, χωρίς να το γνωρίζει με σιγουριά ότι ο Μπάιντεν είχε κάνει 2-3 μεταμοσχεύσεις μαλλιών. Συγκεκριμένα είχε πει: «Θα στοιχηματίσω ότι η πρώτη έγινε στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και δεν ήταν και τόσο επιτυχημένη πιθανόν με μεγάλα πολυμοσχεύματα όπως γίνονταν τότε οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών. Τα γνωστά μαλλιά της κούκλας. Γι’ αυτό είναι πολύ πιθανό να έχει κάνει τουλάχιστον άλλη μια μετά από χρόνια για να βελτιώσει το αποτέλεσμα και ουσιαστικά να διορθώσει το hairline».

Ο σχεδιασμός βέβαια είναι απίστευτα ταιριαστός για την ηλικία του τώρα. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι τότε ήταν ένας πολύ συντηρητικός σχεδιασμός και ίσως όχι πολύ επιτυχημένος για κάποιους.

Αναλύοντας τις λεπτομέρειες

joe biden talk

Εικ. 3: Σε προεκλογική ομιλία το 2020

Αυτό που βλέπει κανείς κοιτάζοντας την κόμη του Μπάιντεν είναι ένα σχετικά αραιό λευκό μαλλί με πολύ βαθιούς κροτάφους τους οποίους όμως κρύβει επιμελώς με τον τρόπο που χτενίζει τα μαλλιά του. Τα μαλλιά του μπορεί να μην φαίνονται πολύ πυκνά και η εξήγηση είναι απλή. Τα λίγα μαλλιά που είχε πριν κάνει τη μεταμόσχευση μαλλιών προφανώς με τον καιρό ακολούθησαν την πορεία των υπολοίπων εξαιτίας της ανδρογενετικής αλωπεκίας… μακριά από το κεφάλι του σημερινού Προέδρου των ΗΠΑ. Επίσης το χρώμα των μαλλιών του ευνοεί πάρα πολύ την εικόνα τους, γιατί δεν φαίνονται τόσο αραιά και δίνουν την ψευδαίσθηση πιο πυκνών μαλλιών. Επιπλέον το μήκος τους που είναι σχετικά μακρύ προφανώς βοηθά να καλύπτεται η πιθανή μεγαλύτερη αραίωση που έχει στην κορυφή. Τέλος, κοιτάζοντας διάφορες φωτογραφίες του -επειδή διακρίνεται μια διακύμανση στην πυκνότητα των μαλλιών του -, είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιεί κάποιο προϊόν για την κάλυψη της αραίωσης.

Ό,τι πάντως και να κάνει, το αποτέλεσμα όπως προαναφέρθηκε είναι πολύ ταιριαστό για την ηλικία του.

Η αξία του επιτυχημένου σχεδιασμού στη μεταμόσχευση μαλλιών

Όταν έκανε τη μεταμόσχευση μαλλιών ο Μπάιντεν η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη αισθητική επέμβαση δεν είχε εξελιχθεί όσο σήμερα και ορισμένες δημοφιλείς πρακτικές εκείνης της εποχής είχαν αργότερα καταστροφικά αποτελέσματα κυρίως στο αισθητικό κομμάτι. Εκείνη την εποχή είναι πολύ συνηθισμένη η εικόνα πολύ χαμηλών, τριγωνικών ή πολύ ίσιων hairlines που φαίνονταν αφύσικα εξαιτίας των χοντρών μοσχευμάτων παραταγμένων στη σειρά.

Ο Πρόεδρος όμως ήταν από τους τυχερούς γιατί το hairline του όπως φαίνεται σχεδιάστηκε συντηρητικά και ίσως λίγο ψηλά για την ηλικία που έκανε τη μεταμόσχευση μαλλιών του. Όμως τώρα για την ηλικία του είναι απίστευτα ταιριαστό.

Όταν ο ιατρός καλείται να επανασχεδιάσει ένα hairline που έχει αρχίσει να υποχωρεί θα πρέπει να έχει κατά νου ότι αυτό που θα «δημιουργήσει» τώρα, ο ασθενής θα το κουβαλά για όλη του τη ζωή. Τα αποτελέσματα της μεταμόσχευση μαλλιών είναι μόνιμα. Γι΄αυτό όταν αναφερόμαστε στο hairline – που είναι το πρώτο πράγμα που αντικρίζει κανείς όταν κοιτάζει κάποιον – η σχεδίαση του θα πρέπει να είναι διαχρονική. Θα πρέπει το hairline που θα σχεδιάσει ο ιατρός να ταιριάζει στην εικόνα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ασθενή όχι μόνο τώρα, αλλά ακόμα και μετά από 10, 20 ή 40 χρόνια.

Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό ο ιατρός να είναι συντηρητικός στη σχεδίαση αλλά και οξυδερκής. Θα πρέπει να μπορεί να φανταστεί τον ασθενή του στο μέλλον. Είναι σημαντικό η εικόνα που θα του χαρίσει τώρα, να περνάει και στο μέλλον απαρατήρητη και να μην μπορεί να καταλάβει κάποιος ότι το συγκεκριμένο άτομο έχει κάνει μεταμόσχευση μαλλιών.

Εξάλλου κανείς δεν ξέρει τι του επιφυλάσσει το μέλλον … και αν καταλήξει Πρόεδρος μια υπερδύναμης!

Εάν σας ενδιαφέρει να μάθετε εάν η σύγχρονη μεταμόσχευση μαλλιών είναι η κατάλληλη λύση για εσάς, μπορείτε μπορείτε να κλείσετε ένα δωρεάν online ραντεβού ενημέρωσης στην κλινική μας για να ενημερωθείτε για το κόστος μεταμόσχευσης μαλλιών και να λύσετε όλες τις απορίες σας. Συμπληρώστε την οnline φόρμα επικοινωνίας ή καλέστε μας στο 210-80.11000.

abhrs-anastasakis-greece
fellow-members-ishrs-anastasakis
ishrs-member-anastasakis
elamat-anastasakis-president
medical-beauty-awards-anastasakis-platinum
medical-beauty-awards-gold-brand-anastasakis
medical-beauty-awards-gold-anastasakis
medical-beauty-awards-silver-anastasakis
influencer-awards-influencer-doctor-anastasakis
Screenshot 2022-01-07 at 10.05.17
ishrs india 2023