Πώς προστατεύουμε τα μαλλιά μας το καλοκαίρι;

27 Ιουνίου, 2016 Κανένα Σχόλιο Γενικά

Προστασία των μαλλιών το καλοκαίρι, πως να την πετύχετε

Η ταλαιπωρία που επιδέχονται τα μαλλιά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι σημαντικά μεγαλύτερη απ’ ότι τις άλλες εποχές του χρόνου. Η παραμονή στον ήλιο, το θαλασσινό νερό, τα πολλά λουσίματα των μαλλιών και το απότομο “στέγνωμα” αμέσως μετά τα επιβαρύνουν σημαντικά.Για την προστασία των μαλλιών το καλοκαίρι, πρέπει να γνωρίζουμε ορισμένες ιδιομορφίες τους.

Αρχικά, τα μαλλιά το καλοκαίρι αποκτούν μεγαλύτερη πυκνότητα από κάθε άλλη εποχή, ενώ φυσικό επακόλουθο αυτής της ιδιαιτερότητας είναι η φυσιολογική εποχική τριχόπτωση κατά τους πρώτους φθινοπωρινούς μήνες.

Εξίσου σημαντικό είναι να φροντίζουμε για την προστασία των μαλλιών μας και να μην τα υποβάλλουμε σε υπερβολική έκθεση στον ήλιο, ακόμη και αν διαθέτουμε ιδιαίτερα πυκνά μαλλιά. Η υπερβολική έκθεση μπορεί να προκαλέσει οξειδωτική βλάβη στα τριχοθυλάκια, ταλαιπωρώντας, έτσι, την τρίχα, έχοντας ως αποτέλεσμα ακόμη και την πρόκληση τριχόπτωσης.

Προστασία των μαλλιών το καλοκαίρι: Χρήσιμα tips για γυναίκες και άνδρες

Για να προφυλάξετε τα μαλλιά σας από τις πιθανές καλοκαιρινές ταλαιπωρίες που μπορεί να υποστούν, ακολουθήστε τις παρακάτω 5 οδηγίες, για ένα ασφαλές καλοκαίρι, χωρίς φόβο και ανησυχίες.

  • Αποφύγετε την παρατεταμένη έκθεση. Μην παραμένετε περισσότερο από 15 λεπτά χωρίς κάλυψη, ειδικά αν τα μαλλιά σας είναι βρεγμένα.
  • Φροντίστε να ξεπλένετε τα μαλλιά σας από το θαλασσινό νερό μετά από κάθε σας βουτιά στη θάλασσα. Ο συνδυασμός του αλατόνερου με την ηλιακή αφυδάτωση της τρίχας μπορεί να προκαλέσει σοβαρό αδυνάτισμα της τρίχας και σπάσιμό της.
  • Χρησιμοποιείτε καπέλο και αντιηλιακό. Ειδικά αν έχετε αραιά μαλλιά, η χρήση προστασίας είναι απαραίτητη, τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες, για να αποφύγετε τον κίνδυνο εγκαυμάτων του δέρματος της κεφαλής.
  • Για τους άνδρες με φαλάκρα, η χρήση αντιηλιακού στην περιοχή του κεφαλιού είναι απαραίτητη. Λόγω του λεπτού δέρματος στο φαλακρό τριχωτό, η κάθετη έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει σοβαρά μακροχρόνια προβλήματα.
  • Χρησιμοποιείτε προϊόντα με βάση τη σιλικόνη. Η υγρή κερατίνη είναι εξαιρετικά ωφέλιμη, ειδικά για την περιποίηση ταλαιπωρημένων μαλλιών, καθώς προσφέρει όγκο, λείανση της τρίχας και προστασία του φλοιού.

Αν επιθυμείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την προστασία των μαλλιών το καλοκαίρι, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κλινική μας και να κανονίσετε ένα ραντεβού με τους ιατρούς μας, για να λύσετε οποιαδήποτε απορία σας, ακόμη και για το κόστος μεταμόσχευσης μαλλιών.

abhrs-anastasakis-greece
fellow-members-ishrs-anastasakis
ishrs-member-anastasakis
elamat-anastasakis-president
medical-beauty-awards-anastasakis-platinum
medical-beauty-awards-gold-brand-anastasakis
medical-beauty-awards-gold-anastasakis
medical-beauty-awards-silver-anastasakis
influencer-awards-influencer-doctor-anastasakis
Screenshot 2022-01-07 at 10.05.17
ishrs india 2023