Μεταμόσχευση στα γένια

15 Ιουλίου, 2021 Κανένα Σχόλιο Γενικά

Μεταμόσχευση στα γένια αποτελέσματα
Τα γένια αποτελούν χαρακτηριστικό κομμάτι της ανδρικής εμφάνισης

Η μεταμόσχευση τριχοθυλακίων στο πρόσωπο, αφορά τα γένια, το μουστάκι, το πηγούνι και τις φαβορίτες. Όπως θα περίμενε κανείς, πιο δημοφιλής είναι η μεταμόσχευση στα γένια.

Αποκατάσταση της τριχοφυΐας στο πρόσωπο με μεταμόσχευση στα γένια

Η τριχοφυΐα στο πρόσωπο είναι ένα εξέχον ανδρικό χαρακτηριστικό που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ανδρικής εμφάνισης και ένα καθοριστικό στοιχείο αρρενωπότητας. 

Μάλιστα σύμφωνα με μελέτες, οι άνδρες που υιοθετούν ένα αξύριστο look θεωρούνται πιο αρρενωποί, κυρίαρχοι, μαχητικοί και προσελκύουν περισσότερο τις γυναικείες συγκριτικά με εκείνους που έχουν ένα καθαρό και ξυρισμένο πρόσωπο.
Ο σχεδιασμός είναι πολύ σημαντικός στην αποκατάσταση της τριχοφυΐας στα γένια και ο ιατρός καλείται να αναπαραστήσει τη Φύση όσο πιο πιστά γίνεται. Ο σωστός σχεδιασμός στηρίζεται στα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του προσώπου του κάθε ασθενούς

Υπάρχουν όμως κάποιες περιπτώσεις που η τριχοφυΐα στο πρόσωπο δεν είναι …αρκετή! Πλέον η σύγχρονη Μεταμόσχευση τριχοθυλακίων έχει τη δυνατότητα να αποκαταστήσει την τριχοφυΐα στην περιοχή, ενισχύοντας την ανδρική εμφάνιση και χαρίζοντας ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα που διαρκεί εφ’ όρου ζωής. 

Οι πιο συνηθισμένες αιτίες απώλειας γενιών 

  • Τραυματισμός της περιοχής και επούλωση (με ή χωρίς ράμματα).
  • Φαρμακευτική αγωγή ή χειρουργική επέμβαση που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια της τριχοφυΐας του προσώπου.
  • Συστεμική ή τοπική ασθένεια που προκάλεσε απώλεια της τριχοφυΐας του προσώπου (π.χ. γυροειδής αλωπεκία).
  • Τριχοτιλλομανία.
  • Κληρονομικοί ή ορμονικοί παράγοντες που προκαλούν αραιή τριχοφυΐα ή ακόμα και απουσία γενιών.

Μεταμόσχευση στα γένια για αισθητικούς λόγους

Κάποιοι επιλέγουν να κάνουν μεταμόσχευση στα γένια για αισθητικούς λόγους, κυρίως για να ενισχύσουν την πυκνότητα στην περιοχή, ανάλογα με το στυλ που θέλουν να υιοθετήσουν. Συνήθως αυτοί που επιλέγουν τη μεταμόσχευση στα γένια είναι όσοι έχουν πολύ λεπτά ή αραιά γένια/ μουστάκι και επιθυμούν ένα πιο πυκνό αποτέλεσμα ή όσοι θέλουν να καλύψουν κάποια ουλή. Υπάρχουν όμως και συγγενείς ασθένειες που επηρεάζουν την τριχοφυΐα στην περιοχή, όπως ατριχία, υποτριχία ή ανισοτριχία.

Σε όλες τις περιπτώσεις ανεξαρτήτου αιτιολογίας αυτό που ζητούν οι ασθενείς που επιθυμούν μεταμόσχευση στα γένια συνήθως είναι «πιο παχύ μουστάκι», «πιο πυκνά μούσια» ή «πιο τονισμένο μουσάκι».

Κατάλληλοι υποψήφιοι για μεταμόσχευση στα γένια

Τα άτομα με ουλωτική αλωπεκία στο πρόσωπο είναι συνήθως πολύ καλοί υποψήφιοι για μεταμόσχευση στα γένια. Αυτή η ουλωτική αλωπεκία μπορεί να οφείλεται σε τραυματισμό, έγκαυμα, χειρουργική επέμβαση, σχιστοστομία (λαγόχειλο-λυκόστομα) ή να παρουσιαστεί μετά από θυλακίτιδα.

joakin phoenix with and without beard
Ο Χοακίν Φοίνιξ είναι ένας διάσημος ηθοποιός με σχιστοστομία

Υπάρχει κι ένα μικρό ποσοστό που παρουσιάζει αραίωση στην περιοχή λόγω αλωπεκίας από έλξη (πχ «ράστα» στο μούσι). 

Τι περιλαμβάνει η αξιολόγηση των ασθενών για μεταμόσχευση στα γένια

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να λάβει υπόψη ο ιατρός είναι η ηλικία του ασθενούς και αυτό γιατί τα γένια στον άνδρα αναπτύσσονται πλήρως γύρω στα 30. Όποτε η νεότερη ηλικία ίσως στην πραγματικότητα είναι αντένδειξη. Επίσης θα πρέπει να διερευνηθούν και να αξιολογηθούν οι λόγοι που ένας ασθενής θέλει να κάνει μεταμόσχευση στα γένια και το αν κατανοεί πλήρως τη διαδικασία ή αν από πίσω από αυτή του την απόφαση κρύβεται κάποια ψυχική διαταραχή.

Επίσης είναι σημαντικό να λάβει υπόψη τις διαφορές που έχουν τα έθνη μεταξύ τους όσον αφορά τα γένια. Για παράδειγμα οι Ινδοί και οι λαοί της Μέση Ανατολής έχουν γένια με μεγάλη πυκνότητα, οι Καυκάσιοι και οι Αφρικανοί έχουν κανονική πυκνότητα, ενώ η μικρότερη πυκνότητα παρατηρείται στους λαούς της Άπω Ανατολής. Προφανώς βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Τέλος πρέπει οι προσδοκίες του ενδιαφερόμενου για μεταμόσχευση στα γένια να είναι ρεαλιστικές και αυτό γιατί για παράδειγμα, ένα άτομο με φυσιολογική υποτριχία μπορεί να χρειάζεται έως και 2500 τριχοθυλάκια για μια πλήρη πυκνότητα σε ολόκληρη την γενειοφόρα επιφάνεια, το οποίο όμως είναι απαγορευτικό.

Η αξιολόγηση τους ασθενούς για μεταμόσχευση στα γένια, στην Anastasakis Hair Clinic

Ο ιατρός θα πρέπει να πραγματοποιήσει μια πλήρης ιατρική αξιολόγηση αναζητώντας κάθε είδους ασθένεια που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών ή το αποτέλεσμα της διαδικασίας. Κάποιες ασθένειες όπως παρωτίτιδα, διαβήτης, διαταραχές της πήξης του αίματός, κ.α.,  αποτελούν σοβαρές αντενδείξεις.

Επιπλέον γίνεται προσεκτική εξέταση της δότριας περιοχής ώστε να αποκλειστούν ασθένειες του δέρματος που μπορεί να μεταφερθούν μετά τη μεταμόσχευση στην περιοχή του προσώπου προκαλώντας ψωρίαση, λεύκη, ακμή κα. 

Πως γίνεται η μεταμόσχευση στα γένια, στην Anastasakis Hair Clinic

Η μεταμόσχευση στα γένια είναι μια πολύ απαιτητική αισθητική επέμβαση και αυτό γιατί έχουμε να κάνουμε με την αποκατάσταση μιας περιοχής που ο καθένας έχει άμεση οπτική επαφή. Σε μια τέτοια μεταμόσχευση –αν και αυτό ισχύει σε όλες τις μεταμοσχεύσεις, ανεξαρτήτου περιοχής-  η ιατρική ομάδα της κλινικής μας καλείται να αναπαραστήσει τη Φύση όσο πιο πιστά γίνεται. Στόχος μας είναι ένα αποτέλεσμα απόλυτα φυσικό που να περνάει απαρατήρητο. 

Το πρώτο βήμα για μια επιτυχημένη μεταμόσχευση τριχοθυλακίων στα γένια είναι ο σωστός σχεδιασμός που στηρίζεται στα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του προσώπου του κάθε ασθενούς.

Συνήθως στη μεταμόσχευση στα γένια συλλέγονται μονότριχα τριχοθυλάκια με την τεχνική FUE, από τη ζώνη σταθερής τριχοφυΐας του τριχωτού της κεφαλής. Τα τριχοθυλάκια που επιλέγονται από τη ζώνη σταθερής τριχοφυΐας είναι εκείνα που έχουν σκουρόχρωμες και πιο χοντρές τρίχες, ώστε να ομοιάζουν με τις τρίχες του προσώπου που είναι πιο χοντρές εκ φύσεως από αυτές του τριχωτού. 

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις, όταν απαιτείται μικρός αριθμός τριχοθυλακίων, που τα μοσχεύματα συλλέγονται από την περιοχή κάτω από το πηγούνι και τον λαιμό, εφόσον βέβαια η περιοχή εκείνη είναι αρκετά πυκνή και μπορεί να λειτουργήσει ως δότρια. Μάλιστα το πλεονέκτημα είναι πως τα συγκεκριμένα  τριχοθυλάκια έχουν ακριβώς την ίδια υφή και χρώμα με τα υπόλοιπα γένια. 

Μεταμόσχευση στα γένια τμήματα
Οι Ζώνες 1,2 και 3 είναι οι «κόκκινες ζώνες». Είναι σημαντικές για τα δευτερεύοντα χαρακτηριστικά του φύλου, γι’ αυτό είναι και από τις πρώτες ζώνες που επιλέγουμε να αποκαταστήσουμε με τη μεταμόσχευση. Οι φαβορίτες (Ζώνη 4) είναι εξίσου σημαντικές κυρίως για το styling. Οι πράσινες ζώνες 5-9 είναι λιγότερο σημαντικές ζώνες και μονό αφού έχουμε δυναμώσει τις ζώνες 1-4 πρέπει κάποιος να μεταμοσχεύσει σε αυτές

Στη μεταμόσχευση στα γένια είναι αναγκαία η εμπειρία, η τέλεια τεχνική και η εξειδίκευση. Ο ιατρός ανάλογα με την περιοχή που καλείται να καλύψει,  Θα αξιοποιήσει διαφορετικός αριθμός μοσχευμάτων για να επιτευχθεί μια φυσική πυκνότητα. Σημαντική επίσης και κρίσιμη λεπτομέρεια στη δημιουργία των υποδοχών αλλά και στην τοποθέτηση των μοσχευμάτων είναι  ότι ανάλογα με την περιοχή του προσώπου οι τρίχες έχουν διαφορετική γωνία. Η φορά, το βάθος και η γωνία των υποδοχών και της τοποθέτησης  προσαρμόζεται ανάλογα στις 9 διαφορετικές περιοχές αλλά και εντός κάθε περιοχής χωριστά ώστε το αποτέλεσμα να είναι όχι μόνο πυκνό αλλά και απόλυτα φυσικό. 

genia prin meta tin epemvasi
Η γωνία και η φορά στα γένια είναι εξαιρετικά σημαντική, διότι είναι εντελώς αφύσικο τα γένια ή το μουστάκι να φυτρώνουν …κάθετα στο δέρμα! Σε αυτό το περιστατικό τα γένια είναι αραιά έως και ανύπαρκτα με κενές περιοχές ανάμεσά τους. Όπως μπορεί να δει κανείς, εκτός από την πύκνωση στο μουστάκι, αποκαταστάθηκε και η τριχοφυΐα στο σημείο που το μουστάκι “κατεβαίνει” στα πλάγια και κάτω από τα χείλη και ενώνεται με το μούσι. Τέλος ενισχύθηκε η πυκνότητα στις παριές για ένα απόλυτα φυσικό και πυκνό αποτέλεσμα.

Μεταμόσχευση στα γένια , η μετεπεμβατική πορεία

Η μεταμόσχευση στα γένια αποτελεί μια εκλεπτυσμένη μορφή της μεταμόσχευσης τριχοθυλακίων. Όπως και στη μεταμόσχευση μαλλιών, έτσι και με τη μεταμόσχευση στα γένια, το αποτέλεσμα είναι μόνιμο. Οι τρίχες μεγαλώνουν κανονικά και ξυρίζονται ή κουρεύονται κανονικά όπως και τα υπόλοιπα γένια.

Αμέσως μετά την επέμβαση θα σας δοθούν αναλυτικές οδηγίες για την περιποίηση της περιοχής καθώς και ένα πλήρες kit με όλα όσα θα χρειαστείτε.

Η φροντίδα περιλαμβάνει καλό καθαρισμό της περιοχής έτσι ώστε περίπου στις 10 ημέρες να έχουν καθαρίσει τελείως τα «κακαδάκια» από τα σημεία που έχουν τοποθετηθεί τα τριχοθυλάκια. Περίπου τέσσερις μήνες μετά τη χειρουργική επέμβαση, η γενειάδα σας αρχίζει μεγαλώνει και στους εννέα μήνες θα έχετε μια πολύ καλή εικόνα του τελικού αποτελέσματος. Το πρωτόκολλο παρακολούθησης στην Anastasakis Hair Clinic περιλαμβάνει 2-4 επισκέψεις εντός του πρώτου μήνα και επισκέψεις επανελέγχου στους 1,3,6 και 12 μήνες.

Εάν τα γένια σας είναι αραιά ή δύσκολο να μεγαλώσουν λόγω γονιδίων, ουλών ή τραυματισμού μπορούμε να σας βοηθήσουμε με τη μεταμόσχευση μαλλιών. Οι μεταμοσχεύσεις τριχοθυλακίων στο πρόσωπο αποκαθιστούν την τριχοφυΐα σε περιοχές του προσώπου που είναι αραιή ή ανύπαρκτη, όπως φαβορίτες, γενειάδα στα μάγουλα, μούσι ή μουστάκι. Ο Dr. Κωνσταντίνος Αναστασάκης έχει πολυετή εμπειρία βοηθώντας τους ανθρώπους να αποκαταστήσουν την εικόνα της τριχοφυΐας τους – και την αυτοπεποίθησή τους! Για να μάθετε αν είστε κατάλληλος υποψήφιος για μεταμόσχευση στα γένια, καλέστε τον Dr. Κωνσταντίνο Αναστασάκη στο 210-80-11-000 ή στείλτε τις φωτογραφίες σας μαζί με μερικές βασικές πληροφορίες και τους στόχους σας χρησιμοποιώντας τη δωρεάν φόρμα και θα σας παρέχουμε την αξιολόγηση, συνήθως εντός 3 εργάσιμων ημερών.

abhrs-anastasakis-greece
fellow-members-ishrs-anastasakis
ishrs-member-anastasakis
elamat-anastasakis-president
medical-beauty-awards-anastasakis-platinum
medical-beauty-awards-gold-brand-anastasakis
medical-beauty-awards-gold-anastasakis
medical-beauty-awards-silver-anastasakis
influencer-awards-influencer-doctor-anastasakis
Screenshot 2022-01-07 at 10.05.17
ishrs india 2023