Μεταμόσχευση Μαλλιών; Πότε θα πρέπει να φύγεις… ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ;

17 Μαρτίου, 2020 Κανένα Σχόλιο Γενικά

Έχετε αποφασίσει να κάνετε μεταμόσχευση μαλλιών, αλλά μετά από αρκετή έρευνα νοιώθετε λίγο μπερδεμένοι και δεν ξέρεις τι να επιλέξετε. Οι παρακάτω συμβουλές για το τι να ΜΗΝ επιλέξετε και ποιους πραγματικά πρέπει να αποφύγετε, σίγουρα θα φανούν πολύ χρήσιμές.
Έχετε κάνει ενδελεχή έρευνα και αποφασίζετε να κλείσετε ραντεβού σε μια κλινική που φαίνεται αρκετά αξιόπιστη, με πολυετή εμπειρία και δεκάδες «καλά περιστατικά»…μέχρι εδώ όλα τέλεια. Πηγαίνετε στο ραντεβού και…

  • Η ενημέρωση γίνεται από κάποιον πωλητή και όχι από ιατρό. Τι κάνετε; Εννοείται ότι ζητάτε να σας εξετάσει και ο ιατρός και μάλιστα αυτός που θα σας κάνει τη μεταμόσχευση μαλλιών! Αν όμως κατά σύμπτωση εκείνη την ημέρα ο ιατρός απουσιάζει…ή εμφανίζεται κάποιος (συνήθως με ιατρική ρόμπα) που σας λέει ότι είναι ιατρός, όμως προσπαθώντας εσείς να μάθετε πληροφορίες για ειδικότητα, εξειδίκευση κλπ ακούτε αοριστολογίες και κάτι δεν σας πάει καλά με τα λεγόμενά του… η λύση είναι μια: ΦΥΓΕΤΕ!

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια καθαρά ιατρική πράξη, οπότε είναι απαραίτητο να σας δει ιατρός, όπως εξάλλου θα κάνατε και σε μια επέμβαση αφαίρεση χολής… θα μιλούσατε με τον χειρουργό. Επίσης είναι δικαίωμά σας, να ζητήσετε από έναν ιατρό όλα εκείνα τα διαπιστευτήρια που θα σας κάνουν να νοιώσετε ασφαλής με την απόφαση σας και αυτός από την μεριά του, οφείλει να σας τα παρέχει.

  • Η γραπτή εγγύηση – «χρυσή», «εφ όρου ζωής» κλπ – αποτελέσματος, χρησιμοποιείται σαν επιχείρημα. Δηλαδή ότι μετά τη μεταμόσχευση σας δίνουν γραπτή εγγύηση ότι τα τριχοθυλάκια που θα σας μεταμοσχεύσουν δεν θα φύγουν ποτέ! Πάρα πολύ καλό… αλλά… ΦΥΓΕΤΕ!

Την μονιμότητα των τριχοθυλακίων δεν την εξασφαλίζει η καταπληκτική μεταμόσχευση που κάνουν στο συγκεκριμένο κέντρο…αλλά η ίδια η φύση. Οπότε μια τέτοια γραπτή εγγύηση είναι άχρηστη και μάλιστα αν χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης και σαν πλεονέκτημα… μάλλον και επικίνδυνη…

  • Σας μιλούν για τη μια και μοναδική μέθοδο, που μόνο εκείνοι κάνουν σε όλο τον κόσμο, η οποία μάλιστα είναι χωρίς πόνο, χωρίς ουλές …ονειρεμένη… Απλά ΦΥΓΕΤΕ!

Ένα άριστο, πυκνό και φυσικό αποτέλεσμα στη μεταμόσχευση μαλλιών μπορεί να σας το δώσει ένας ιατρός ο οποίος γνωρίζει και κάνει και τις 2 τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών που υπάρχουν και που ονομάζονται ΜΟΝΟ – FUT και FUE. και αυτό γιατί καμία από τις 2 τεχνικές, δεν είναι κατάλληλη για όλους τους υποψήφιους για μεταμόσχευση μαλλιών. Ορισμένοι είναι κατάλληλοι για την τεχνική FUE, άλλοι είναι κατάλληλοι για την τεχνική FUT και υπάρχουν και οι περιπτώσεις εκείνες που ένα άριστο αποτέλεσμα είναι εφικτό με τον συνδυασμό και των 2 αυτών τεχνικών. Επίσης, οι μοναδικοί παγκοσμίως Επίσημοι Επιστημονικοί Φορείς International Society of Hair Restoration Surgery (ISHRS) και American Board of Hair Restoration Surgery (ABHRS) απαγορεύουν στους ιατρούς-μέλη τους τη χρήση όρων όπως «ανώδυνη» («no-pain»), «επέμβαση χωρίς ουλές» («No scars»), «επέμβαση χωρίς τομή» («No incision»), «επέμβαση χωρίς επαφή («No touch»), «επέμβαση χωρίς κόψιμο» («No cutting») και «ελάχιστα παρεμβατική επέμβαση» («Non-invasive»).

  • Σας μιλούν για τρίχες… και μάλιστα βάσει τριχών συνήθως κάνουν και τον οικονομικό διακανονισμό – προσφορές όπως «οι 500 τρίχες 590 ευρώ!».

Στη μεταμόσχευση μαλλιών μεταμοσχεύονται τριχοθυλάκια και όχι τρίχες. Οπότε ο μόνος λόγος που μπορεί να σας μιλάει κάποιος για τρίχες, είναι απλά για να κάνει πιο δελεαστική την τιμή της μεταμόσχευσης μαλλιών. Από ένα τριχοθυλάκιο συνήθως εκφύονται περισσότερες από μια τρίχες, οπότε σύμφωνά με το παράδειγμα, οι 500 τρίχες αντιστοιχούν σε 200 περίπου τριχοθυλάκια. Υπολογίζοντας λοιπόν τη τιμή, σαφώς ακούγεται πολύ πιο συμφέρον πχ. οι 500 τρίχες 590 ευρώ, παρά το 200 τριχοθυλάκια 590 ευρώ. Η αλήθεια είναι ότι ένας σοβαρός επαγγελματίας – ιατρός που ασχολείται με τη μεταμόσχευση μαλλιών επ’ ουδενί δεν θα σας μιλήσει ποτέ για αριθμό τριχών, παρά μόνο για αριθμό τριχοθυλακίων.

  • Σας πιέζουν να κλείσετε την προσφορά στη μεταμόσχευση μαλλιών που ισχύει ΜΟΝΟ για σήμερα και να φροντίσετε να την κάνετε όσο πιο σύντομα γίνεται πριν χάσετε και άλλα μαλλιά. Επίσης αν την κάνετε, να ξέρετε ότι δεν πρόκειται να ασχοληθείτε με τα μαλλιά σου ποτέ ξανά. Ακούγεται τέλειο, όμως δεν είναι και το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να… φύγετε!

Αφενός η τριχόπτωση έχει εξελικτική πορεία και δεν σταματάει ποτέ, αυτό σημαίνει ότι αν κάνετε τώρα μια μεταμόσχευση μαλλιών, κανείς δεν μπορεί να σας εγγυηθεί ότι δεν θα χάσετε και άλλα μαλλιά – ειδικά αν δεν ακολουθείτε και κάποια εγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή, για τα υπάρχοντα μαλλιά σας. Να θυμάστε ότι η μεταμόσχευση μαλλιών μπορεί να καλύψει ή να πυκνώσει μια ήδη αραιωμένη περιοχή, δεν μπορεί να σταματήσει την εξέλιξη της τριχόπτωσης, των δικών σας μαλλιών! Αφετέρου, λαμβάνοντας υπόψη ότι η αραίωση ΔΕΝ γίνεται αντιληπτή από το ανθρώπινο μάτι πριν χαθεί τουλάχιστον το 50% της μάζας των μαλλιών σε μια περιοχή, αντιλαμβάνεστε ότι το να καθυστερήσετε τη μεταμόσχευση έναν ή δύο μήνες, σίγουρα δεν θα κάνει κάποια διαφορά. Ένας σωστός ιατρός γνωρίζει, ότι η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια αρκετά σοβαρή απόφαση και άρα ποτέ δεν θα χρησιμοποιούσε το οικονομικό κομμάτι ως μοχλό πίεσης για να πάρτε μια βεβιασμένη απόφαση. Η μεταμόσχευση μαλλιών δεν είναι κάτι που επείγει, αντιθέτως πρέπει να γίνεται ύστερα από ώριμη σκέψη, έρευνα και πάνω απ’ όλα όταν είστε εσείς πραγματικά έτοιμοι.

  • Σας κάνουν 2 οικονομικές προσφορές για να διαλέξετε: μία αν σας χειρουργήσει ο ιατρός της κλινικής και μια άλλη – οικονομικότερη – για να σας χειρουργήσει η άρτια εκπαιδευμένη ομάδα του ιατρού, αλλά…χωρίς ιατρό! Αν μέχρι τώρα δεν το κάνατε, ευχαριστήστε τους πρώτα και μετά φύγετε!

Η μεταμόσχευση μαλλιών – ανεξαρτήτου της μεθόδου που θα γίνει – είναι μια καθαρά ιατρική πράξη. Ακόμα και η μέθοδος FUE, στην οποία μπορεί να μην χρησιμοποιείται κλασσικό νυστέρι, είναι μια πολύ επεμβατική πράξη, κατά την οποία γίνονται χιλιάδες μικρές στρογγυλές τομές στο τριχωτό, στο οποίο γίνεται και τοπική αναισθησία. Οι αποφάσεις που καλείται να πάρει το άτομο που εκτελεί τη μεταμόσχευση μαλλιών κατά τη διάρκεια της, απαιτούν ιατρικές γνώσεις και εξειδίκευση, ώστε να αποφευχθούν επιπλοκές όπως νέκρωση τριχωτού από τον υπερβολικό τραυματισμό-όταν αφαιρείται μεγάλος αριθμός τριχοθυλακίων σε μια συνεδρία-, καταστροφή των τριχοθυλακίων κατά την αφαίρεση και μεταφορά τους (λόγω μη τέλειας τεχνικής) καθώς και τραυματισμός των διπλανών τριχοθυλακίων. Αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να φυτρώσουν πολύ λίγα από τα τριχοθυλάκια που μεταμοσχεύθηκαν αλλά και να γίνει ανεπανόρθωτη ζημία στη δότρια περιοχή! Σκεφτείτε ότι έχετε να κάνετε ένα χειρουργείο, πχ στα μάτια που δεν απαιτείται κι εκεί ολική νάρκωση. Θα δεχόσασταν να σας χειρουργήσει κάποιος μη – ιατρός, όση εμπειρία κι αν είχε; Για ποιο λόγο να το κάνετε στη μεταμόσχευση μαλλιών;
Αν μετά από όλα αυτά, το μόνο που σας προβληματίζει είναι το κατά πόσο είναι εύκολο να φύγετε, αν για οποιοδήποτε λόγο νοιώσετε άβολα, ότι σας πιέζουν ή ότι σας κοροϊδεύουν, μπορείτε να το κάνετε. Ή αν δεν φύγετε, μην εμπιστευθείς σε αυτούς τη μεταμόσχευση μαλλιών σας… συνεχίστε την έρευνα!

abhrs-anastasakis-greece
fellow-members-ishrs-anastasakis
ishrs-member-anastasakis
elamat-anastasakis-president
medical-beauty-awards-anastasakis-platinum
medical-beauty-awards-gold-brand-anastasakis
medical-beauty-awards-gold-anastasakis
medical-beauty-awards-silver-anastasakis
influencer-awards-influencer-doctor-anastasakis
Screenshot 2022-01-07 at 10.05.17
ishrs india 2023