Η εμπειρία του Στέλιου Καλαθά ως ασθενής μεταμόσχευσης μαλλιών

προσωπική εμπειρία μεταμόσχευσης μαλλιών Στέλιος ΚαλαθάςΟ ηθοποιός και σκηνοθέτης Στέλιος Καλαθάς επιλέγει τον Dr. Κωνσταντίνο Αναστασάκη & την Anastasakis Hair Clinic για τη Μεταμόσχευση Μαλλιών του. Μας μιλά για την επιλογή του αυτή ,συζητά μαζί με τον ιατρό τη σχεδίαση της δικής του Μεταμόσχευσης Μαλλιών και στη συνέχεια παρακολουθούμε στα videos που ακολουθούν, βήμα-βήμα τη διαδικασία από την τριχοσκόπηση μέχρι και τη 10η μέρα μετά την επέμβαση.

Γιατί διάλεξα τον Dr. Κωνσταντίνο Αναστασάκη.

Ο Στέλιος Καλαθάς μας εξηγεί γιατί διάλεξε τον Dr. K. Αναστασάκη, ποια ήταν τα βασικά κριτήρια επιλογής του ιατρού, πώς έφτασε στην απόφαση να προχωρήσει σε Μεταμόσχευση Μαλλιών αλλά και γιατί προτίμησε την τεχνική FUΤ έναντι της τεχνικής FUE.


“Σκεφτόμουν εδώ και καιρό να κάνω μεταμόσχευση μαλλιών. Τα χρόνια περνάνε, η τριχόπτωση γίνεται πιο αισθητή και επειδή είμαι ηθοποιός, η εμφάνισή μου πρέπει πάντα να είναι άψογη. Η αλήθεια είναι πως δεν είχα δει πολύ καλά αποτελέσματα από άλλους συναδέλφους που είχαν κάνει μεταμόσχευση μαλλιών σε άλλα κέντρα ή κλινικές και γι’ αυτό ήμουν αρχικά διστακτικός. Παρόλα αυτά, έκανα μια πολύ καλή έρευνα αγοράς και προετοιμάστηκα ψυχολογικά για να προχωρήσω σε μια μεταμόσχευση μαλλιών. Όταν επισκέφθηκα την Anastasakis Hair Clinic ένοιωσα αμέσως εμπιστοσύνη, σιγουριά και ασφάλεια προς το πρόσωπο του ιατρού. Δεν είναι τυχαίο πως ο Dr. Κωνσταντίνος Αναστασάκης είναι ο πρώτος Έλληνας ιατρός που είναι Diplomate του American Board of Hair Restoration Syrgery (ABHRS). Αυτό όμως που με κέρδισε είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς του που είδα με τα ίδια μου τα μάτια! Τελικά πιστεύω πως αυτός είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο εμπιστεύθηκα την Anastasakis Hair Clinic.
Όσον αφορά στην επιλογή τεχνικής μεταμόσχευσης μαλλιών, ο ιατρός μου εξήγησε αναλυτικότατα τα υπερ και τα κατά της κάθε μεθόδου. Έτσι, ενώ αρχικά σκεφτόμουν να προχωρήσω με την τεχνική FUE όπου η εξαγωγή των μοσχευμάτων γίνεται ένα προς ένα, ο ιατρός μου εξήγησε πως θα χρειαζόταν να ξυρίσω το κεφάλι μου και αυτό δεν ήταν εφικτό – είχα προγραμματισμένες παραστάσεις. Έτσι, από κοινού αποφασίσαμε πως η καλύτερη μέθοδος για εμένα είναι η τεχνική FUT. Έτσι, με μια μόνο συνεδρία μπορώ να έχω περισσότερα μοσχεύματα άρα και πιο πυκνό αποτέλεσμα. Ήταν η ιδανική τεχνική για την περίπτωσή μου!”

Ενημέρωση και σχεδίαση

Στην ενημέρωση από τον Dr. Κωνσταντίνο Αναστασάκη έγινε τριχοσκόπηση, πυκνομέτρηση, συνολική εκτίμηση της δότριας περιοχής και, τέλος, η ακριβής σχεδίαση του hairline και της κορυφής πριν την Μεταμόσχευση Μαλλιών του Στέλιου Καλαθά.

Αρχικά έγινε ο έλεγχος της δότριας περιοχής του Στέλιου – το πρώτο βήμα πριν τη μεταμόσχευση μαλλιών που καθορίζει κατά πόσο και αν είναι κάποιος κατάλληλος για μεταμόσχευση μαλλιών. Η δότρια περιοχή βρίσκεται στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Από τη δότρια περιοχή γίνεται η συγκομιδή των τριχοθυλακίων που θα μεταμοσχεύθούν. Τα μαλλιά που θα βγουν από αυτά τα τριχοθυλάκια δεν πέφτουν ΠΟΤΕ! Τα χαρακτηριστικά των τριχών είναι η πυκνότητα, το πάχος των τριχών και ο αριθμός των τριχών ανά τριχοθυλάκιο. Η κάθε τριχοθυλακιακή μονάδα μεταμοσχεύεται αυτούσια στη λήπτρια περιοχή. Έτσι, ούτε ένα τριχοθυλάκιο με 4 τρίχες μπορεί να διαχωριστεί σε 4 μοναδες αλλά ούτε 4 μονότριχα τριχοθυλάκια μπορούν να εννωθούν σε ένα. Συνεπώς, τα τριχοθυλάκια απομονώνονται ένα προς ένα και μεταμοσχεύνται ένα προς ένα. Μόνο έτσι μπορούμε να έχουμε απόλυτα φυσικά και πυκνά αποτελέσματα. Παλαιότερες τεχνικές έφαρμοζαν ακριβώς το αντίθετο – έπαιρναν πολύτριχα μοσχεύματα και τις μεταμόσχευαν σε μεγάλες υποδοχές. Αυτό πλέον, στη σύγχρονη μεταμόσχευση μαλλιών, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ! Επομένως, το ζητούμενο είναι να αντιγράψουμε τη φύση, κάτι το οποίο εκτός από γνώση απαιτεί και μεράκι, πολύ προσπάθεια και τέχνη.
Το επόμενο βήμα είναι η σχεδίαση της μπροστινής γραμμής (hairline) και της πίσω περιοχής (κορυφή). Και οι δύο περιοχές πρέπει να προσομιάζουν τη φυσική έκφυση των τριχών, οπότε μεγάλο ρόλο παίζει η φορά με την οποία τοποθετούνται τα μοσχέυματα στο κεφάλι. Ειδικά η περιοχή της κορυφής είναι η πιο δύκολη περιοχή καθώς χρειάζεται την περισότερη τέχνη. Ο στροβιλισμός με τον οποίο γίνεται η έκφυση των τριχών στην κορυφή είναι αρκετά δύσκολος να αναπαραχθεί και χρειάζεται μεγάλη εμπειρία και γνώσεις στη μεταμόσχευση μαλλιών για ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα.

Διαχωρισμός των τριχοθυλακίων

Παρακολουθείστε την προετοιμασία και τον διαχωρισμό των φυσικών τριχοθυλακιακών μονάδων μέσα από τα ειδικά στερεομικροσκόπια Mantis® Vision και τη συνεχή διατήρησή τους σε ειδικές ηλεκτρονικές ψυκτικές μονάδες σε σταθερή θερμοκρασία 6oC και σε διάλυμα liposomatic ATP. Δείτε γιατί οι φυσικές τριχοθυλακιακές μονάδες έχουν τη μέγιστη επιβίωση στην Anastasakis Hair Clinic!

Δημιουργία υποδοχών στο hairline

Η δημιουργία υποδοχών που θα φιλοξενήσουν τις φυσικές τριχοθυλακιακές μονάδες στην πιο απαιτητική αισθητικά περιοχή του hairline χρίζει ιδιαίτερης προσοχής! Οι υποδοχές γίνονται μια-προς-μια, αλλάζει η πυκνότητα, η φορά και η γωνία σε κάθε σημείο, προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι απόλυτα φυσικό!
Η διαδικασία της δημιουργίας υποδοχών ξεκινά με την εφαρμογή της τοπικής αναισθησίας. Μετά την τοπική αναισθησία ξεκινά η δημιουργία των υποδοχών. Οι υποδοχές δημιουργούνται σχεδόν πάντοτε με micro-blades, πλάτους 0,7-1,0mm. Στην περίπτωση του Στέλιου όμως, προτιμήθηκαν βελόνες 20G, 19G και 18G λόγω του μεγάλου μεγέθους των τριχοθυλακίων του. Μόλις 2mm υποδοχών υψηλής πυκνότητας στο hairline απαιτούν περισσότερα από 400 λεπτά, μονότριχα μοσχεύματα. Έτσι, γίνεται κατανοητό ότι δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ περίπτωση κάλυψης στη μεταμόσχευση μαλλιών με 1000 τρίχες ή 500 τριχοθυλάκια που κάποιοι διαφημίζουν, αφού τόσα δεν αρκούν ούτε για μισό κρόταφο. Η διαδικασία είναι τόσο άνετη για τον ασθενή που ορισμένες φορές μπορεί ακόμα και να κοιμηθεί.
Το πιο δύσκολο στη δημιουργία υποδοχών είναι να προστατευθούν τα ήδη υπάρχοντα μαλλιά στην περιοχή, χωρίς να τραυματιστεί κανένα από τα υπόλοιπα τριχοθυλάκια. Ανάλογα με την περιοχή του τριχωτού αλλάζει η γωνία, η φορά, το βάθος και η διάμετρος των υποδοχών. Ένα hairline βάθους 7-8mm απαιτεί περισσότερα από 650 μονότριχα και δίτριχα μοσχεύματα. Για την κάλυψη του hairline και των κροτάφων του Στέλιου δημιουργήθηκαν 1600 υποδοχές που θα καλυφθούν από 400 μονότριχα, 700 δίτριχα και 500 πολύτριχα τριχοθυλάκια. Τα 1600 μοσχεύματα είναι περίπου 3500-4000 τρίχες. Η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και για τη δημιουργία υποδοχών στην περιοχή της κορυφής.

Ο Στέλιος μας λέει τις εντυπώσεις του!

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, ο Στέλιος μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία του και αυτά που του έκαναν εντύπωση στην Μεταμόσχευση Μαλλιών του!
“Η εξαιρετική νοσηλευτική ομάδα της κλινικής, τα χαμογελαστά πρόσωπα των κοριτσιών, η θετική ενέργεια του χώρου και του προσωπικού από την πρώτη στιγμή με έκαναν να νοιώσω ασφάλεια και σιγουριά πως έχω κάνει την καλύτερη επιλογή κλινικής για τη μεταμόσχευση μαλλιών μου! Έμεινα έκλπηκτος από το πόσο καλά ξέρουν τη δουλειά τους οι νοσηλεύτριες. Αν και η όλη διαδικασία ήταν λίγο κουραστική και αρκετά χρονοβόρα, δεν είναι κάτι που το κάνεις κάθε μέρα, οπότε ήταν συνολικά μια ωραία εμπειρία.”

Δείτε το αποτέλεσμα της Μεταμόσχευση μαλλιών του Στέλιου Καλαθά ήδη στους 7 μήνες!

Ο Στέλιος 10 ημέρες μετά την Μεταμόσχευση, εντελώς ΑΟΡΑΤΗ ΟΥΛΗ!

Τεχνική FUT με αόρατη ουλή πλάτους 0,5mm!
O Dr. Κωνσταντίνος Αναστασάκης αφαιρεί το μικροσκοπικό ράμμα από τη δότρια περιοχή του Στέλιου Καλαθά και καταρρίπτει το μύθο της ΜΕΓΑΛΗΣ ουλής στη σύγχρονη Μεταμόσχευση Μαλλιών. Δείτε το με τα μάτια σας!

Οδηγίες στο Στέλιο για μετά τη Μεταμόσχευση μαλλιών

Ο Στέλιος Καλαθάς, 10 ημέρες μετά την απόλυτα επιτυχημένη μεταμόσχευση μαλλιών του στην Anastasakis Hair Clinic, επιστρέφει για την αφαίρεση του ράμματος και τις οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθήσει για τον επόμενο καιρό, μέχρι να βγουν τα νέα του μαλλιά!

O ιατρός εξηγεί βήμα-βήμα την διαδικασία και τα στάδια που περιλαμβάνει η σύγχρονη Μεταμόσχευση Μαλλιών σε κάθε ενδιαφερόμενο που επιλέγει την Anastasakis Hair Clinic για τη μεταμόσχευση μαλλιών του.

Η σύγχρονη Μεταμόσχευση Μαλλιών έχει 100% φυσικότητα και τέλεια πυκνότητα χωρίς να αφήνει τα εμφανή «σημάδια» του παρελθόντος και χωρίς καμία ταλαιπωρία για τον ασθενή, αφού ούτε καν τον εμποδίζει στις καθημερινές του δραστηριότητες από την επόμενη κιόλας ημέρα.

Η φυσικότητα, η πυκνότητα, η εντυπωσιακή αλλαγή στην εμφάνιση και η απουσία ταλαιπωρίας μετά την επέμβαση μπορούν να επιτευχθούν μόνο όταν την επέμβαση Μεταμόσχευσης Μαλλιών την εκτελεί ένας εξειδικευμένος και πιστοποιημένος χειρουργός στη σύγχρονη Μεταμόσχευση Μαλλιών, που πλαισιώνεται από μια έμπειρη και εκπαιδευμένη χειρουργική ομάδα.

Αποτέλεσμα από τη Μεταμόσχευση Μαλλιών του Στέλιου Καλαθά

abhrs-anastasakis-greece
fellow-members-ishrs-anastasakis
ishrs-member-anastasakis
elamat-anastasakis-president
medical-beauty-awards-anastasakis-platinum
medical-beauty-awards-gold-brand-anastasakis
medical-beauty-awards-gold-anastasakis
medical-beauty-awards-silver-anastasakis
influencer-awards-influencer-doctor-anastasakis
Screenshot 2022-01-07 at 10.05.17
ishrs india 2023