Ποιος είναι ο κατάλληλος υποψήφιος για μεταμόσχευση μαλλιών;

22 Σεπτεμβρίου, 2023 Κανένα Σχόλιο Γενικά

Είσαι κατάλληλος υποψήφιος για μεταμόσχευση μαλλιών; Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική λύση για την αντιμετώπιση της αραίωσης των μαλλιών. Είναι μάλιστα η πιο εντυπωσιακή επέμβαση αισθητικής χειρουργικής γιατί δεν υπάρχει καμία άλλη, η οποία μπορεί να αλλάξει την εμφάνιση ενός ανθρώπου τόσο πολύ όσο μια επιτυχημένη, πυκνή και απόλυτα φυσική μεταμόσχευση μαλλιών. Ποιος όμως είναι ο  κατάλληλος υποψήφιος για μεταμόσχευση μαλλιών και πώς οι παράγοντες υγείας, τόσο σωματικής όσο και ψυχικής, μπορεί να επηρεάσουν τη διαδικασία, αλλά και το αποτέλεσμα της μεταμόσχευσης μαλλιών;’  

Εξαρτάται από ποια οπτική που το βλέπει κανείς. Γιατί υπάρχει η οπτική του ιατρού και οπτική του ασθενή. 

Ποιος είναι κατάλληλος υποψήφιος για μεταμόσχευση μαλλιών για τον ιατρό 

Για τον ιατρό, κατάλληλος υποψήφιος για μεταμόσχευση μαλλιών είναι αυτός ο οποίος έχει ιδανικά στοιχεία δότριας, έχει περιορισμένες ανάγκες στη λήπτρια και είναι και σε μια ηλικία η οποία δεν επιφυλάσσει συνήθως εκπλήξεις. Δηλαδή 35, 40 ίσως και παραπάνω. 

Κατάλληλος υποψήφιοσ για μεταμόσχευση μαλλιών με βάση τον γιατρό

Υπάρχουν βέβαια και ορισμένα πιο εξειδικευμένα κριτήρια με μεγαλύτερη σημασία που οφείλει να λαμβάνει υπόψιν ο ιατρός όπως: 

 • Ηλικία του ασθενούς 
 • Αναλογία δότριας/λήπτριας περιοχής του ασθενούς 
 • Στόχοι και προσδοκίες του ασθενούς 
 • Κατάσταση της σωματικής υγείας του ασθενούς 
 • Ψυχική υγεία του ασθενούς 
 • Χαρακτηριστικά των τριχών 
 • Δεξιότητες του χειρουργού και του νοσηλευτικού προσωπικού 
 • Οικογενειακό ιστορικό και προοπτικές εξέλιξης της τριχόπτωσης 

Υπάρχουν και άλλα με μικρότερη σημασία όπως : 

 • Πάχος του δέρματος του τριχωτού της κεφαλής 
 • Ελαστικότητα και κινητικότητα του τριχωτού 
 • Ανατομική δομή του κρανίου του ασθενούς (μέγεθος, σχήμα κ.λπ.) 
 • Τριχοφυΐα στους κροτάφους 
 • Συνολική ικανότητα του ασθενούς για να υποβληθεί σε μεταμόσχευση μαλλιών (ψυχολογικά, οικονομικά κ.λπ.) 
 • Φαρμακευτική αγωγή κατά της τριχόπτωσης πριν από τη μεταμόσχευση 
 • Προτιμήσεις σχετικά με το χτένισμα του ασθενούς 
 • Οικονομική δυνατότητα του ασθενούς 
 • Ανοχή του ασθενούς στις αλλαγές στην εικόνα του μεταξύ των συνεδριών 
 • Διαθέσιμη τρόποι κάλυψης της αραίωσης των μαλλιών 

Αυτό που πολλοί αγνοούν είναι ότι η μεταμόσχευση μαλλιών δυστυχώς είναι η πιο άδικη επέμβαση αισθητικής χειρουργικής. Γιατί, στην πραγματικότητα, όσο περισσότερο τη χρειάζεται κάποιος τη μεταμόσχευση μαλλιών, τόσο πιο ακατάλληλος υποψήφιος είναι. Και αυτοί οι οποίοι χρειάζονται περισσότερο τη μεταμόσχευση μαλλιών είναι αυτοί οι οποίοι έχουν τη μεγαλύτερη αραίωση, ή τη μεγαλύτερη άδεια περιοχή. Όσο μεγαλύτερη είναι η άδεια περιοχή, τόσο περισσότερα μοσχεύματα θα χρειαστούν για να καλυφθεί και τις περισσότερες φορές όσο περισσότερα μοσχεύματα χρειάζονται και όσο πιο μεγάλη είναι η άδεια περιοχή, τόσο μικρότερη είναι η  ασφαλής δότρια περιοχή απ’ όπου μπορούμε να πάρουμε τα μοσχεύματα. 

Ποιος είναι κατάλληλος υποψήφιος για μεταμόσχευση μαλλιών από τη μεριά του ασθενή 

Αν το δούμε από τη μεριά του ασθενούς, κατάλληλος υποψήφιος για μεταμόσχευση μαλλιών είναι αυτός ο οποίος πραγματικά έχει αποδεχτεί ότι η λύση στο πρόβλημα των μαλλιών του τον ταλαιπωρεί είναι να βρει έναν εξειδικευμένο ιατρό ο οποίος θα του λύσει το πρόβλημα μια και καλή. Αν ο συγκεκριμένος ενδιαφερόμενος έχει φτάσει σε αυτό το σημείο ωρίμανσης – δηλαδή να έχει αποδεχτεί ότι όντως τον απασχολεί η  αραίωση των μαλλιών του και δεν προσπαθεί να το «κουκουλώσει» υποβαθμίζοντάς το, και αν έχει καταλάβει ότι πρέπει να το αντιμετωπίσει –  γιατί δεν θα εξαφανιστεί από μόνο του- τότε αυτός ο άνθρωπος είναι κατάλληλος υποψήφιος για μεταμόσχευση μαλλιών.  

Ένα απόλυτα φυσικό και πυκνό hairline με 3500 fus

Αποτέλεσμα μεταμόσχευσης μαλλιών με 3500 τριχοθυλάκια

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική λύση για την αντιμετώπιση της αραίωσης των μαλλιών 

  

Είναι κατάλληλος υποψήφιος γιατί έχει φτάσει σε εκείνο το σημείο στο οποίο μπορεί πλέον να δεχτεί τη βοήθεια του ειδικού και να του αλλάξει εμφάνιση και να του αλλάξει ψυχολογία. Και πραγματικά χωρίς υπερβολή να του αλλάξει η ζωή από δω και πέρα. 

Πόσο σημαντικές είναι η σωματική και η ψυχική υγεία του ασθενή; 

Ένας υποψήφιος για μεταμόσχευση μαλλιών πρέπει να έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά σχετικά με τη σωματική του υγεία. Είναι σημαντικό να λαμβάνουν υπόψη οι ιατροί παράγοντες και ασθένειες, οι οποίοι μπορούν να επηρεάσουν την τριχόπτωση. Οι περιπτώσεις ασθενών με υποκείμενα νοσήματα πρέπει να αξιολογούνται προσεκτικά, καθώς ορισμένες καταστάσεις μπορεί να είναι red flags για τη μεταμόσχευση μαλλιών που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά το αποτέλεσμα της. 

Η ψυχική υγεία αποτελεί εξίσου σημαντικό παράγοντα στην επιλογή ενός υποψηφίου για μεταμόσχευση μαλλιών. Πριν από την επέμβαση, ο ασθενής πρέπει να είναι σε ψυχολογική κατάσταση που του επιτρέπει να αντιμετωπίσει τη διαδικασία με αυτοπεποίθηση και ψυχολογική σταθερότητα. Οι ανησυχίες και οι προσδοκίες του ασθενούς πρέπει να συζητηθούν ανοικτά με τον ιατρό, και οι ψυχολογικοί παράγοντες πρέπει να αξιολογηθούν προσεκτικά πριν από την επέμβαση. 

Γιατί είναι σημαντική είναι η επιλογή του κατάλληλου υποψηφίου για μεταμόσχευση μαλλιών 

Το να μπορεί ο ιατρός να διακρίνει ποιος είναι ο κατάλληλος υποψήφιος για μεταμόσχευση μαλλιών, είναι ίσως ο πιο κρίσιμος παράγοντα στην διαδικασία της μεταμόσχευσης μαλλιών. Είναι σημαντικό να εξετάζεται από τον ιατρό κατά πόσο κάποιος είναι κατάλληλος υποψήφιος για μεταμόσχευση μαλλιών ή όχι, ασχέτως με την επιθυμία που μπορεί να έχει ο ενδιαφερόμενος. Η  λανθασμένη επιλογή κάποιου ασθενή – ο οποίος δεν είναι κατάλληλος – και ο λάθος σχεδιασμός της επέμβασης μεταμόσχευσης μαλλιών είναι 2 παράγοντες που διακυβεύουν την επιτυχία του αποτελέσματος μιας μεταμόσχευσης μαλλιών. 

Ο κατάλληλος υποψήφιος για μεταμόσχευση μαλλιών με γνώμονα τις ανάγκες κάθε ασθενή!

Ο ιατρός θα πρέπει να μπορεί να προβλέψει τις περιπτώσεις εκείνες που η μεταμόσχευση μαλλιών δεν είναι η σωστή επιλογή.  Για τους υπόλοιπους ασθενείς, οι οποίοι είναι κατάλληλοι υποψήφιοι για μεταμόσχευση μαλλιών θα πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία μεταξύ των επιθυμιών (ή ακόμη και των φαντασιώσεων) των ασθενών και των εφικτών λύσεων. Τέλος, είναι σημαντικό να θυμάται ο ιατρός ότι η επέμβαση σε έναν ασθενή με ψυχική διαταραχή θα έχει ψυχολογικό κόστος και θα επηρεάσει τη φήμη του, πολύ περισσότερο από τα οικονομικά οφέλη που θα αποκομίσει. 

Στην Anastasakis Hair Clinic, είμαστε αφοσιωμένοι στην παροχή υψηλής ποιότητας μεταμοσχεύσεων μαλλιών σε κατάλληλους υποψηφίους μεταμόσχευσης μαλλιών. Είστε έτοιμοι να ανακτήσετε την αυτοπεποίθησή σας και να αντιμετωπίσετε την τριχόπτωση; Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσουμε ένα ραντεβού δια ζώσης ή online και μάθετε αν είστε κι εσείς κατάλληλος υποψήφιος για μεταμόσχευση μαλλιών. 

Αφήστε Ένα Σχόλιο

abhrs-anastasakis-greece
fellow-members-ishrs-anastasakis
ishrs-member-anastasakis
elamat-anastasakis-president
medical-beauty-awards-anastasakis-platinum
medical-beauty-awards-gold-brand-anastasakis
medical-beauty-awards-gold-anastasakis
medical-beauty-awards-silver-anastasakis
influencer-awards-influencer-doctor-anastasakis
Screenshot 2022-01-07 at 10.05.17
ishrs india 2023