Ο Dr. Κωνσταντίνος Αναστασάκης MD, PhD, μέλος της οργανωτικής επιτροπής του ISHRS Prague 2017

Ο Dr. Κωνσταντίνος Αναστασάκης MD, PhD είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Έλληνας ιατρός που επιλέχθηκε ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής του 25ου Παγκόσμιου Συνεδρίου της ISHRS, που θα γίνει 4-7 Οκτωβρίου στην Πράγα.

Dr. Αναστασάκης στο ISHRS Prague 2017

Η Διεθνής Οργάνωση Χειρουργικής Αποκατάστασης Τριχωτού (ISHRS, International Society of Hair Restoration Surgery) είναι ο παγκόσμιος, μη-κερδοσκοπικός οργανισμός που ασχολείται με την τριχόπτωση και τη χειρουργική αποκατάσταση των μαλλιών. Η ISHRS αριθμεί περισσότερα από 1200 μέλη σε 72 χώρες, παγκοσμίως. Κάθε χρόνο διοργανώνει το παγκόσμιο συνέδριο όπου οι ιατροί-μέλη της ISHRS συγκεντρώνονται, παρουσιάζουν τις εξελίξεις, ανταλλάσουν απόψεις, μοιράζονται εμπειρίες, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας στον τομέα της Μεταμόσχευσης Μαλλιών.

Φέτος, η ISHRS διοργανώνει το 25ο παγκόσμιο συνέδριο της στην Πράγα, από τις 4 έως και τις 7 Οκτωβρίου. Η Εμπειρία, η Γνώση και η Εξειδίκευση του  Dr. Κωνσταντίνου Αναστασάκη MD, PhD, Επιστημονικού Διευθυντή της Anastasakis Hair Clinic αναγνωρίζονται σε παγκόσμιο επίπεδο στο επιστημονικό πεδίο της Μεταμόσχευσης Μαλλιών, με την ομόφωνη επιλογή του ως μέλους της Επιστημονικής & Οργανωτικής Επιτροπής του 25ου Παγκόσμιου Συνεδρίου της ISHRS.

Dr. Anastasakis Comitee στο ISHRS Prague 2017

Είναι η πρώτη φορά που Έλληνας χειρουργός Μεταμόσχευσης Τριχοθυλακίων αναλαμβάνει οργανωτική θέση στη διεξαγωγή του παγκόσμιου συνεδρίου της ISHRS. Ο Dr. Κωνσταντίνος Αναστασάκης συμμετέχει ενεργά από το 2009 σε όλα τα συνέδρια της ISHRS με ομιλίες και παρουσιάσεις ενώ τα 2 τελευταία χρόνια προέδρευσε και σε 2 στρογγυλά τραπέζια με θέματα την ενημέρωση των νέων μελών της ISHRS και την μεταμόσχευση μαλλιών σε νεαρούς ασθενείς. Επιπλέον ο Dr. Αναστασάκης ως διπλωματούχος της ABHRS, είναι απο το 2015 μέλος στην επιτροπή εξεταστών του σώματος της ABHRS με αντικείμενο την προφορική εξέταση των ιατρών που επιθυμούν να αποκτήσουν τον τίτλο πιστοποίησης της ABHRS.

Ο Δρ. Αναστασάκης εξειδικευμένος ιατρός μεταμόσχευσης μαλλιών συμμετέχει στο ISHRS Prague 2017

Το σημαντικότερο, όμως, είναι πως στο φετινό συνέδριο της ISHRS στην Πράγα, ο Dr. Κωνσταντίνος Αναστασάκης αναλαμβάνει επίσης την ΠΡΟΕΔΡΙΑ μιας εκ των βασικότερων διασκέψεων των ABHRS & ISHRS, του Morbidity & Mortality Conference.

Στη διάσκεψη αυτή μετέχουν μόνο ιατροί με αποδεδειγμένη επαγγελματική εμπειρία και παρουσιάζονται δεδομένα από ιδιαίτερες περιπτώσεις μεταμόσχευσης μαλλιών στις οποίες οι ιατροί αντιμετώπισαν δυσκολίες και επιπλοκές, με ζητούμενο την ενημέρωση και εκπαίδευση των ιατρών αναφορικά στις σπάνιες αυτές περιπτώσεις και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν. Πρόκειται για μία από τις πιο νευραλγικές διασκέψεις του συνεδρίου της ISHRS και ο Προεδρεύων πρέπει να διαθέτει εξαιρετική γνώση, άρτια κατάρτιση και πλούτο επαγγελματικής εμπειρίας.

Ο Dr. Κωνσταντίνος Αναστασάκης ορίστηκε επίσης μέλος στην επιτροπή ρυθμιστικών ζητημάτων που αφορούν στα Ευρωπαϊκά πρότυπα Μεταμόσχευσης Μαλλιών (Ad Hoc Committee on Regulatory Issues – Subcommittee on European Standards). Σκοπός της επιτροπής αυτής είναι να ενημερώνεται συνεχώς για τις πληροφορίες που αφορούν στους κανονισμούς σε διάφορα μέρη του κόσμου και να κάνει συστάσεις για τα ζητήματα που αφορούν την ISHRS, στο Board of Governors.

Τέλος ο Dr. Κωνσταντίνος Αναστασάκης είναι μέλος της επιτροπής CME (Continuing Medical Education) της ISHRS που εποπτεύει όλες τις δραστηριότητες και τα προγράμματα της ISHRS που αφορούν στη συνεχή ιατρική εκπαίδευση και διασφαλίζει τις κατευθυντήριες γραμμές των διαδικασιών διαπίστευσης για το Συμβούλιο Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (ACCME – Accreditation Council for Continuing Medical Education).

H φετινή διοργάνωση του παγκόσμιου συνεδρίου της ISHRS γιορτάζει τα 25 χρόνια του και αναμένεται πως τόσο το επιστημονικό αλλά και το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα θα είναι το πληρέστερο αυτής της 25ετούς πορείας με πλήθος ομιλιών,  live surgery workshops, round tables, επιστημονικές ανακοινώσεις και εκπαιδευτικές ημερίδες.  Μπορείτε να δείτε περισσότερα για το συνέδριο στην επίσημη ιστοσελίδα του εδώ.

abhrs-anastasakis-greece
fellow-members-ishrs-anastasakis
ishrs-member-anastasakis
elamat-anastasakis-president
medical-beauty-awards-anastasakis-platinum
medical-beauty-awards-gold-brand-anastasakis
medical-beauty-awards-gold-anastasakis
medical-beauty-awards-silver-anastasakis
influencer-awards-influencer-doctor-anastasakis
Screenshot 2022-01-07 at 10.05.17
ishrs india 2023