Για μια ακόμα χρονιά ο Dr. Κωνσταντίνος Αναστασάκης MD, PhD, βρίσκεται στο κέντρο των εξελίξεων στη μεταμόσχευση μαλλιών παγκοσμίως. Αποτέλεσμα της αφοσίωσης και της εντατικής δουλειάς του είναι η αναγνώριση της συνέπειας, της αριστείας και της ειλικρίνειάς από τους συναδέλφους του, μέλη της ISHRS και της ABHRS. Με μια ατζέντα που ξεπερνά τις 30 συμμετοχές του με παρουσιάσεις, ομιλίες, ρόλο συντονιστή σε συναντήσεις και workshops, ξεκινά το πρόγραμμα του Dr. Αναστασάκη MD, PhD, στο 27ο Παγκόσμιο Συνέδριο και Live Surgery Workshop της International Society of Hair Restoration Surgery (ISHRS) που πραγματοποιείται αυτές της μέρες στην Μπανκόγκ της Ταϋλάνδης.
Ποτέ ξανά Έλληνας χειρουργός Μεταμόσχευσης Μαλλιών δεν έχει λάβει από την ISHRS & την ABHRS τέτοια αναγνώριση. Οι πολυάριθμες συμμετοχές του και σε αυτό το συνέδριο, αναδεικνύουν την επιμονή και το όραμά του και τοποθετούν τον Dr. Αναστασάκη MD, PhD, στο πάνελ των Κορυφαίων Χειρουργών Μεταμόσχευσης Μαλλιών παγκοσμίως.
Για μια ακόμα χρονιά, ο Dr. Κωνσταντίνος Αναστασάκης MD, PhD, ο μοναδικός Έλληνας ιατρός, μέλος του Board of Directors της ABHRS, θα έχει το ρόλο του εξεταστή στο πρόγραμμα των γραπτών και προφορικών εξετάσεων του American Board of Hair Restoration Surgery (ABHRS) για την πιστοποίηση χειρουργών στη Μεταμόσχευση Μαλλιών.
Επίσης συμμετέχει στην ετήσια συνεδρίαση του American Board of Hair Restoration Surgery ως εκλεγμένο μέλος του Συμβουλίου και λαμβάνει μέρος στο Advanced/Board Review Course της ABHRS ως ομιλητής με 2 ξεχωριστές παρουσιάσεις που έχουν θέμα την εκπαίδευση χειρουργών, μελών της ISHRS, στη Μεταμόσχευση Μαλλιών.
Με την ιδιότητα του Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Μεταμόσχευσης Μαλλιών (ΕΛΑΜΑΤ), του τοπικού παραρτήματος της ISHRS στην Ελλάδα, συμμετέχει στην επίσημη συνεδρίαση του Παγκόσμιου Συμβουλίου – Global Council της International Society of Hair Restoration Surgery (ISHRS) – οπου λαμβάνουν μέρος όλοι οι Πρόεδροι των τοπικών παραρτημάτων της ISHRS.
Κατά την εναρκτήρια ομιλία του Προέδρου της ISHRS, Dr. Arthur Tykocinski MD, FISHRS, ο Dr. Κωνσταντίνος Αναστασάκης MD, PhD, συμμετέχει με την παρουσίαση case study ασθενούς του. Είναι επίσης κι ένας από τους κεντρικούς ομιλητές στο open meeting της νέας παγκόσμιας καμπάνιας της ISHRS “Fight the Fight”, ενάντια στις μεταμοσχεύσεις μαλλιών που γίνονται σε παράνομες κλινικές από ανειδίκευτο προσωπικό.
Ο Dr. Κωνσταντίνος Αναστασάκης MD, PhD, είναι συντονιστής μαζί με τον Dr. Michael Chang DO, σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα την τεχνική FUT και συγκεκριμένα στο κομμάτι που αφορά τις τεχνικές βελτίωσης της εξαγωγής των τριχοθυλακίων (strip) από τη δότρια περιοχή.
Επίσης μετέχει στην ειδική κλειστή συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού κλάδου της ISHRS που αφορά σε ρυθμιστικά ζητήματα των ευρωπαϊκών προτύπων της μεταμόσχευσης μαλλιών.
Επιπλέον έχει οριστεί από την ISHRS ως Director και Συντονιστής στο Advanced Workshop με θέμα «The recipient area: Incision making and Graft Placing». O Dr.Αναστασάκης, MD, PhD, ως Πρόεδρος της επιτροπής, συντονίζει το workshop και παρουσιάζει 2 ξεχωριστές ομιλίες με θέμα το σωστό σχεδιασμό και τη διαχείριση της λήπτριας περιοχής για ένα άριστο και φυσικό αποτέλεσμα.
Παράλληλα με το παγκόσμιο συνέδριο, διεξάγεται και το World Live Surgery Workshop της ISHRS στο οποίο ο Dr. Κωνσταντίνος Αναστασάκης MD, PhD, συμμετέχει για μια ακόμα φορά ως μέλος της οργανωτικής του επιτροπής.
Έχει το ρόλο του συντονιστή στο auditorium theater του World Live Surgery Workshop μαζί με την Dr. Sharon Keene MD, FISHRS. Στο κομμάτι αυτό του whorkshop, ο Dr. Αναστασάκης ως moderator αναλύει και συζητά με το κοινό, ιατρούς-μέλη της ISHRS, σε πραγματικό χρόνο, τα 6 περιστατικά των live χειρουργείων του workshop.
Καλή επιτυχία στον ιατρό και στην ομάδα του που για μια ακόμη χρονιά θα εκπροσωπήσουν επάξια την χώρα μας στο 27ο Παγκόσμιο Συνέδριο της ISHRS, δείχνοντας ότι και στην Ελλάδα υπάρχουν ιατροί που έχουν πετύχει με το έργο τους και την αριστεία τους, την αναγνώριση τους σε παγκόσμιο επίπεδο.