Η ΑΣΦΑΛΗΣ κλινική Μεταμόσχευσης Μαλλιών

Πότε μια Κλινική Μεταμόσχευσης Μαλλιών είναι Ασφαλής: Μια από τις δημοφιλέστερες κοσμητικές επεμβάσεις είναι η μεταμόσχευση μαλλιών, ιδιαίτερα στους άντρες. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση του ενδιαφερόμενου κοινού για τέτοιου τύπου επεμβάσεις. Σκοπός αυτών μια καλαίσθητη και αψεγάδιαστη εμφάνιση του τριχωτού της κεφαλής τους.

COVID-19 και Ασφαλής Μεταμόσχευση Μαλλιών

Διερχόμενοι από μια κρίσιμη περίοδο λόγω του COVID-19, πολλοί επαγγελματικοί τομείς άλλαξαν πρακτικές και τρόπο λειτουργίας. Αντίστοιχα και ο χώρος της αισθητικής χειρουργικής  δεν μπορούσε να παραμείνει ανεπηρέαστος. Το θετικό είναι ότι το ενδιαφέρον του κοινού για μεταμόσχευση μαλλιών παραμένει υψηλό, εμπνέοντας μας να προσαρμοστούμε γρηγορότερα στην νέα πραγματικότητα και να επανέλθουμε κοντά στους κανονικούς μας ρυθμούς.

Τι πρέπει να προσέξουν οι ενδιαφερόμενοι μεταμόσχευσης μαλλιών αυτήν την περίοδο

 Ο Dr. Kωνσταντίνος Αναστασάκης MD, PhD, FISHRS, Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Μεταμόσχευσης Μαλλιών (ΕΛΑΜΑΤ) του τοπικού παραρτήματος της ISHRS (International Society of Hair Restoration Surgery) στην Ελλάδα, Fellow Member της ISHRS, Treasurer του Board of Governors του American Board of Hair Restoration Surgery (ABHRS) και Διδάκτωρ Πανεπιστημίου, απαντά στα ερωτήματα των αναγνωστών μας:

Ιατρέ, είναι ασφαλής η Μεταμόσχευση Μαλλιών στην ….COVID-19 εποχή;

 Dr. Αναστασάκης: Η Μεταμόσχευση Μαλλιών αποτελεί ιδιαίτερα ασφαλή επέμβαση, αλλά πρέπει να πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις.

Πρέπει να είναι σύμφωνη με τις κατευθυντήριες οδηγίες που έχουν θεσπίσει οι εξής Παγκόσμιοι Οργανισμοί:

ISHRS (International Society of Hair Restoration Surgery)

ABHRS (American Board of Hair Restoration Surgery)

Παράλληλα είναι υψίστης σημασίας η μεταμόσχευση μαλλιών να εκτελείται από πιστοποιημένο γιατρό σε κατάλληλο χειρουργικό χώρο.  Σε αντίθετη περίπτωση μια ασφαλής επέμβαση μπορεί να μετατραπεί στο εντελώς αντίθετο.

Σας ακούω πολύ σαφή σε αυτό και αυστηρό!

Dr. Αναστασάκης:  Φυσικά και είμαι διότι με απασχολεί πάρα πολύ η ασφάλεια του κοινού!

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια αυστηρή χειρουργική πράξη.

Ακόμα και στην περίπτωση της μεθόδου FUE, η οποία διαφέρει από την περίπτωση χειρουργικής τομών με νυστέρι, χρειάζεται ο χώρος που εκτελείται να πληρεί υψηλές ιατρικές προδιαγραφές. Κατά την μέθοδο FUE γίνονται μικρές στρογγυλές τομές γύρω από την τρίχα, οι οποίες επιτρέπουν την μεταμόσχευση της. Η εξής τεχνική είναι η δημοφιλέστερη, με τον χρόνο ανάρρωσης να είναι αμελητέος σε σχέση με άλλου τύπου επεμβάσεις.

Ακόμα και σε μια τέτοιου τύπου επεμβάσεις, το προεπεμβατικό πλάνο είναι υψίστης σημασίας για την ασφαλή έκβαση της μεταμόσχευσης. Κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό αν ο γιατρός δεν έχει τις απαραίτητες ιατρικές γνώσεις, πιστοποιήσεις και εμπειρία. Η ασφάλεια του ασθενή εξαρτάται από την ικανότητα του γιατρού. Η πανδημία του COVID-19 επέφερε αλλαγές στον αριθμό των περιστατικών που εξυπηρετούνται. Παρόλα αυτά η μέθοδος λειτουργίας των εξουσιοδοτημένων κλινικών που τηρούν συνεχώς τους κανόνες υγιεινής στο έπακρο δεν άλλαξε δραματικά. Απλώς τώρα έκανε ακόμα προσεκτικότερο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με τους κανόνες αντισηψίας και την τήρηση τους από τους ασθενείς μας, διότι δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους.

 

Τι έχει αλλάξει με την πανδημία του COVID-19 στον τομέα της Μεταμόσχευσης Μαλλιών;

Dr. Αναστασάκης:  Δεν μπορώ να μιλήσω για το σύνολο των κλινικών και των ιατρών που ασκούν πρακτικές μεταμόσχευσης μαλλιών. Μπορώ όμως να μιλήσω με σιγουριά για την Anastasakis Hair Clinic.

Η ρουτίνα του προσωπικού της κλινικής περιλαμβάνει την προσεκτική απολύμανση και αποστείρωση όλων των χώρων, περιλαμβανομένου τον χώρο των επισκεπτών. Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Ακόμα και τις αυστηρότερες οδηγίες των ISHRS και ABHRS.

Τα ατομικά μέτρα προστασίας του προσωπικού συμβαδίζουν με τους αυστηρούς κανόνες για προστασία ενάντια του COVID-19. Συνεχώς ενημερωνόμαστε για οποιεσδήποτε αλλαγές από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τις αρμόδιες Κρατικές Αρχές. Στην Anastasakis Hair Clinic δεχόμαστε τους ασθενής μόνο ύστερα από προκαθορισμένο ραντεβού, καθώς θέλουμε να αποτρέψουμε τον συνωστισμό στους χώρους αναμονής. Σε κάθε επισκέπτη δίνονται υποχρεωτικά χειρουργικά γάντια και μάσκα, αφού προηγηθεί απολύμανση των χεριών του.

 Ως πρόσθετο μέτρο έχουμε ενσωματώσει τα ειδικά τεστ ανοσοσφαιρινών για

όλα τα μέλη του προσωπικού με τακτικό έλεγχο ανά 2 ημέρες.

anastasakis hair clinic ασφαλής μεταμόσχευση μαλλιών με μέθοδο FUE

Στην υπηρεσία της Μεταμόσχευσης Μαλλιών προσφέρουμε στον υποψήφιο για Μεταμόσχευση Μαλλιών, το μοριακό διαγνωστικό test για PCR COVID-19 πριν την επέμβαση σε συνεννόηση με εξειδικευμένο διαγνωστικό κέντρο και χωρίς επιπλέον κόστος για τον ασθενή.

Ποια χαρακτηριστικά αποδίδουμε σε μια Ασφαλή κλινική μεταμόσχευσης Μαλλιών;

Dr. Αναστασάκης:

Μια Κλινική Μεταμόσχευσης Μαλλιών για να θεωρείται ασφαλής (COVID-Protected Facility) πρέπει να εφαρμόζει εκτός από τα κρατικά μέτρα, τις αυστηρότερες οδηγίες που θεσπίστηκαν από την International Society of Hair Restoration Surgery (ISHRS). Δεν υπάρχουν περιθώρια για συμβιβασμούς όταν πρόκειται για την υγεία και ασφάλεια του ασθενή.

Τα 7 πρωτόκολλα ασφαλείας κατά του COVID-19 που υιοθέτησε η κλινική μας είναι τα εξής:

Η κλινική μας πραγματοποιεί μία επέμβαση/ ανά ημέρα/ ανά όροφο της κλινική. Αμέσως πριν και μετά την επέμβαση εκτελείται προσεκτική αποστείρωση του χώρου.

Τα μέτρα ατομικής προστασίας του προσωπικού μας ανανεώνονται τακτικά με καινούργια κατά την διάρκεια της ημέρας. Ολόσωμες φόρμες, μάσκες, προστατευτικές προσωπίδες-γυαλιά είναι μερικά από τα μέτρα πρόληψης που χρησιμοποιούμε στην προσπάθεια για μια ασφαλέστατη κλινική. Οι χώροι μας πληρούν όλες τις προδιαγραφές για την επιτυχή έκβαση της μεταμόσχευσης μαλλιών, δίχως απρόοπτα.

 

Τα τελευταία χρόνια υπήρξε μια άνθηση των λεγόμενων «πειρατικών κλινικών» μεταμόσχευσης μαλλιών. «Κλινικές» σε προορισμούς όπως η Τουρκία ή ακόμα και στη χώρα μας που οι επεμβάσεις γίνονται σε ακατάλληλους χώρους χωρίς άδεια από κάποιον κρατικό φορέα και από μη-ιατρούς. Πιστεύετε ότι το φαινόμενο αυτό θα μειωθεί εξαιτίας της εμφάνισης της πανδημίας;

Dr. Αναστασάκης: Θέλω να πιστεύω πως ναι, αλλά δυστυχώς η απληστία των κλινικών αυτών δεν περιορίζεται λόγω του ιού. Αντίθετα, θα προσφέρουν ολοένα και περισσότερα κίνητρα κυρίως οικονομικά για να προσελκύσουν κόσμο.

Αυτή την περίοδο όμως ο καταναλωτής είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και επιφυλακτικός σχετικά με το που θα καταφύγει για κάποια αισθητική επέμβαση. Μια “πειρατική” κλινική στο εξωτερικό ή στο εσωτερικό, θα αποτελούσε τον τελευταίο ιατρικό προορισμό σε μια τόσο ασταθή περίοδο. Μια τέτοιου τύπου κλινική, στον βωμό του χρήματος θυσιάζει τα έξοδα και τον κόπο για την εξασφάλιση της υγείας του ασθενή και του προσωπικού. Διότι η αποτελεσματική τήρηση των κανόνων που θεσπίστηκαν από τον οργανισμό International Society of Hair Restoration Surgery (ISHRS) δεν αποτελεί εύκολο έργο. Επιπλέον σ’ αυτό το έργο χρειάζεται το προσωπικό της κλινικής να έχει υψηλά το φρόνιμα και να είναι εξαιρετικά καταρτισμένο.

Στην θέση του καταναλωτή θα ήμουν ιδιαίτερα προσεκτικός κατά την επιλογή της κλινικής για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε επέμβασης. Ιδίως σε μια χώρα που τα στοιχεία σχετικά με τα κρούσματα είναι αναληθή και δεν γνωρίζουμε τι πραγματικά επικρατεί. Αυτό, τα ψεύτικα παρηγορητικά “γιατροσόφια” με την κολόνια-λεμόνι που “σκοτώνει” τον Κορονοϊό και προβλέψεις των αρμόδιων αρχών για την εξάλειψη του ιού σε 2-4 εβδομάδες, παρεμποδίζουν την σοβαρή αντιμετώπιση της κατάστασης. Στην Κωνσταντινούπολη και μόνο υπάρχουν περισσότερες από 800 παράνομες “κλινικές” χωρίς άδεια, που λειτουργούν με τρόπο που προβληματίζει, πόσο μάλλον στην περίοδο του COVID-19. Το μέλλον φαντάζει τρομακτικό αν συνεχιστούν τέτοιες πρακτικές. Οι ασθενείς πρέπει να είναι ιδιαίτερα υποψιασμένοι και προσεκτικοί κατά την επιλογή κλινικής.

Σε πολλές περιπτώσεις με πρόσχημα το όνομα κάποιου “γνωστού” ιατρού ασθενείς επιλέγουν κάποια κλινική, ενώ η επέμβαση εκτελείται τελικά από ανειδίκευτους υπάλληλους, που τις περισσότερες φορές δεν είναι καν ιατροί. Αυτές είναι οι λεγόμενες hair farms ή φάρμες μαλλιών, στις οποίες εκτελούνται μεταφορικά και κυριολεκτικά επεμβάσεις σε ασθενής αγνοώντας παντελώς τους βασικούς κανόνες υγιεινής. Σε μια αίθουσα μπορεί να χειρουργούνται ταυτόχρονα και 10 άτομα. Αν αυτό ήταν επικίνδυνο πριν τον Κορονοϊό, φανταστείτε τώρα!

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή … διότι η υγεία σας είναι ανεκτίμητη!

Τι θα προτείνατε σε κάποιον που θέλει να κάνει μεταμόσχευση μαλλιών αυτήν την περίοδο;

Dr. Αναστασάκης:

 Αυτό που πρότεινα πριν και θα προτείνω και τώρα, είναι να γίνει μια σωστή και αντικειμενική έρευνα αγοράς πριν την επιλογή κλινικής και ιατρού. Ο ιατρός πρέπει να εμπνέει αυτοπεποίθηση και σιγουριά ότι γνωρίζει το αντικείμενο του στο έπακρο. Μια επέμβαση, όπως η μεταμόσχευση μαλλιών δεν είναι επείγουσα, πάρτε τον χώρο σας. Επισκεφτείτε κλινικές, γνωρίστε τους ιατρούς και δείτε αν είναι οι κατάλληλοι άνθρωποι για να σας αναλάβουν. Άλλωστε πρόκειται για τους ανθρώπους στους οποίους αφήνεστε στα χέρια τους, για την δημιουργία κάτι εξαιρετικού!

Ξεκινήστε την έρευνα σας σήμερα, αρχικά από το διαδίκτυο, μαθαίνοντας περισσότερα σχετικά με μια κλινική, τα αποτελέσματα που επιφέρει, τις κριτικές των επισκεπτών της και οτιδήποτε άλλο. Μπορείτε να δείτε για παράδειγμα τον ιστότοπο της Anastasakis Hair Clinic για να πάρετε μερικές ιδέες και να δείτε τα αποτελέσματα μερικών περιστατικών μας. Φυσικά μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να επικοινωνήσετε μαζί μας για τυχόν απορίες ή για να κλείσετε κάποιο ραντεβού.

Αυτή την περίοδο σιγουρευτείτε ότι η κλινική ή ο ιατρός που επιλέξατε ακολουθεί τα μέτρα προστασίας που έχουν ορίσει οι κρατικοί φορείς, καθώς και αν εφαρμόζονται τα ΕΙΔΙΚΑ πρωτόκολλα της International Society of Hair Restoration Surgery (ISHRS) για την ασφάλεια των ασθενών, που υποβάλλονται σε μεταμόσχευση μαλλιών.

Μία ασφαλής κλινική με έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό, με κατάλληλους χώρους και εξοπλισμό, είναι η μόνη που μπορεί να σας εξασφαλίσει άριστο αποτέλεσμα στη δική σας μεταμόσχευση μαλλιών.

 

 

 

 

abhrs-anastasakis-greece
fellow-members-ishrs-anastasakis
ishrs-member-anastasakis
elamat-anastasakis-president
medical-beauty-awards-anastasakis-platinum
medical-beauty-awards-gold-brand-anastasakis
medical-beauty-awards-gold-anastasakis
medical-beauty-awards-silver-anastasakis
influencer-awards-influencer-doctor-anastasakis
Screenshot 2022-01-07 at 10.05.17
ishrs india 2023