H Ανδρογενετική Αλωπεκία από το Α έως το Ω

Μια μοναδική επιστημονική πρωτιά που μας κάνει ιδιαιτέρως υπερήφανους για δεύτερη φορά.
Μετά την 1η έκδοση και την επανέκδοση στα ελληνικά του ιατρικού συγγράμματος “Ανδρογενετική Αλωπεκία από το Α έως το Ω” του Δρ. Κωνσταντίνου Αναστασάκη, ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο του 2022 από τον διεθνή εκδοτικό οίκο Springer και η επίσημη έκδοση του βιβλίου στην Αγγλική γλώσσα με τίτλο «Androgenetic Alopecia from A to Z» σε e-book και hardcover.

SPRINGER VOL 1 anazitiseis

Ο μεγαλύτερος και πλέον καταξιωμένος εκδοτικός οίκος επιστημονικών εκδόσεων στο κόσμο Springer, γνωστός στην ακαδημαϊκή και ευρύτερη επιστημονική κοινότητα για τις υψηλού επιπέδου και έγκυρες εκδόσεις του, ανέλαβε την έκδοση του βιβλίου στα Αγγλικά σε 3 τόμους. Oι τρεις τόμοι στα Αγγλικά είναι:

  • Vol 1: Biology, diagnosis, etiology and related disorders/ comorbidities,
  • Vol 2: Drug treatment options, the intricate effects of nutrition, lifestyle, and food supplements on AGA/FPHL and hair loss in general
  • Vol 3: Surgical hair restoration, hair care, as well as adjuvant and upcoming treatment options.

Η θεματολογία του βιβλίου “Ανδρογενετική Αλωπεκία από το Α έως το Ω”

Η ανδρογενετική αλωπεκία και η γυναικεία ανδρογενετική αλωπεκία (AGA/FPHL) ευθύνονται για την αραίωση των μαλλιών, σε ποσοστό >98% στους άνδρες και >70% στις γυναίκες. Από τα ποσοστά αυτά καταλαβαίνει κανείς ότι αποτελούν μια από τις πιο κοινές διαταραχές της υγείας των ενηλίκων (18–50 ετών), ίσως μετά την τερηδόνα!
Παραδόξως, η ανδρογενετική αλωπεκία και η γυναικεία ανδρογενετική αλωπεκία έχουν παραμεληθεί κατά κάποιο τρόπο στην επιστημονική βιβλιογραφία. Μέχρι πρότινος δεν υπήρχε κανένα βιβλίο που να προσεγγίζει την ανδρογενετική αλωπεκία «ολιστικά», εξηγώντας διεξοδικά τις αιτίες, τους επιβαρυντικούς παράγοντες, τις επικίνδυνες συννοσηρότητες και, κυρίως, όλες οι θεραπευτικές επιλογές, φαρμακευτικές, χειρουργικές και επικουρικές.
Η «Ανδρογενετική Αλωπεκία από το Α έως το Ω» είναι ένα πλήρες εργαλείο αναφοράς για την κατανόηση, τη διαχείριση και την αποτελεσματική θεραπεία της ανδρογενετικής αλωπεκίας και της γυναικείας ανδρογενετικής αλωπεκίας (AGA/FPHL) σύμφωνα με όλες τις τελευταίες έρευνες και κλινικά ευρήματα.

ανδρογενετικη αλωπεκια απο το α ως το ω πρώτη ελληνικη εκδοση εξωφυλλο

Η αρχική ελληνική έκδοση 891 σελίδων αυτού του βιβλίου εκδόθηκε το 2015 και περιλάμβανε περισσότερες από 7000 επιστημονικές βιβλιογραφικές αναφορές.

«Androgenetic Alopecia from A to Z»

Η αγγλική έκδοση ενημερώθηκε εκτενώς με περισσότερες από 9500 βιβλιογραφικές αναφορές και με την πιο πρόσφατη βιβλιογραφία του 2021 και εμπλουτίστηκε με χιλιάδες εικόνες από το αρχείο του Dr. Κωνσταντίνου Αναστασάκη.

SPRINGER VOL 1 cover and inside pages

Η αγγλική έκδοση «Androgenetic Alopecia from A to Z» αποτελείται από 3 τόμους. Ο κάθε τόμος έχει διαφορετική θεματολογία αλλά με αλληλένδετα περιεχόμενα, λόγω του τεράστιου όγκου των πληροφοριών και του τεράστιου αριθμού σχημάτων, πινάκων, γραφημάτων και κλινικών φωτογραφιών.

SPRINGER VOL 1 anazitiseis

Και στους 3 τόμους αξιολογείται κάθε πτυχή της ανδρογενετικής αλωπεκίας. Κάθε θέμα παρουσιάζεται ανάλογα με τις εκπαιδευτικές και κλινικές ανάγκες. Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται προέρχονται από αρκετές χιλιάδες δημοσιεύσεις που έχουν αξιολογηθεί από τον αντίστοιχο επιστημονικό κλάδο, έτσι ώστε οι αναγνώστες να είναι σίγουροι ότι δεν θα χρειαστεί να ψάξουν πουθενά αλλού.
Πιο συγκεκριμένα η αγγλική έκδοση «Androgenetic Alopecia from A to Z» περιλαμβάνει τους εξής τόμους:

  • Τόμος 1: βιολογία, διάγνωση και αιτιολογία της ανδρογενετικής αλωπεκίας και των σχετικών διαταραχών
  • Τόμος 2: φαρμακευτική αγωγή, οι περίπλοκες επιδράσεις της διατροφής, του τρόπου ζωής και των συμπληρωμάτων διατροφής στην τριχόπτωση
  • Τόμος 3: η χειρουργική αποκατάσταση μαλλιών, η περιποίηση των μαλλιών, καθώς και επικουρικές και επερχόμενες θεραπευτικές επιλογές

Όπως αναφέρει και ο συγγραφέας στον πρόλογο της αγγλικής έκδοσης: “…Hopefully, the professional readers will use this vast amount of fully updated, peer-reviewed, and relevant information to educate their patients, to keep them sailing in safe, evidence-based waters, and away from commercially advertised “snake-oils”, and even manufactured “pay-per-page” popular literature that supports several world-famous hair loss products.” (μτφ: Ας ελπίσουμε ότι οι αναγνώστες ιατροί θα χρησιμοποιήσουν αυτόν τον τεράστιο όγκο επικαιροποιημένων και αξιόπιστων πληροφοριών για να εκπαιδεύσουν τους ασθενείς τους, να τους καθοδηγήσουν σωστά και να τους προστατεύσουν από τα χιλιάδες πολυδιαφημισμένα αναποτελεσματικά μαντζούνια και τις ψευδείς δημοσιεύσεις ανύπαρκτων ειδικών που υποστηρίζουν παγκοσμίως γνωστά προϊόντα τριχόπτωσης».)

man holding book androgenetic alopecia from 1 to z

Ο 1ος τόμος διατίθεται από τον Ιανουάριο σε e-book και hardcover και μπορείτε να τον βρείτε στα ηλεκτρονικά “ράφια” του Springer.
Μπορείτε να αποκτήσετε το e-book από το site του Springer, αλλά και να το παραγγείλετε στην hardcover εκδοχή του.
Για την ελληνική έκδοση του βιβλίου μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ.

abhrs-anastasakis-greece
fellow-members-ishrs-anastasakis
ishrs-member-anastasakis
elamat-anastasakis-president
medical-beauty-awards-anastasakis-platinum
medical-beauty-awards-gold-brand-anastasakis
medical-beauty-awards-gold-anastasakis
medical-beauty-awards-silver-anastasakis
influencer-awards-influencer-doctor-anastasakis
Screenshot 2022-01-07 at 10.05.17
ishrs india 2023