“Γεια σας! Θα αναρωτιέστε τι κάνουν αυτά πάνω στο γραφείο μου. Θα σας πω αμέσως τώρα. Καθημερινά δέχομαι email και τηλεφωνήματα για την τεχνική PRP. Υπάρχει κόσμος που με ρωτάει ποιά είναι η γνώμη μου για την τεχνική PRP.

Η τεχνική PRP είναι χρήσιμη και μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να βοηθήσει συγκεκριμένους ασθενείς να βγάλουνε μαλλιά αλλά υπάρχει μια μεγάλη προϋπόθεση: θα πρέπει να γίνεται το PRP σωστά.

Προκειμένου να γίνει σωστά θα πρέπει να γίνει σε ολόκληρη την επιφάνεια και όχι σε κάποια μικρά σημεία, σε ολόκληρη την επιφάνεια της περιοχής όπου αραιώνει.

Προκειμένου να καλύψεις όλη την επιφάνεια, χρειάζεσαι απαραίτητα 10ml πλούσιου σε αιμοπετάλια πλάσματος PRP χρειάζεσαι 10 ml. Για να βγουν αυτά τα 10 ml σας εγγυώμαι ότι ο μόνος τρόπος είναι να σας πάρει κάποιος περίπου 200 ml αίμα και αυτά είναι απλά πράγματα, είναι απλή αριθμητική. Προκειμένου να βγουν τα απαραίτητα 10 ml του συμπυκνωμένου σε αιμοπετάλια πλάσματος το οποίο μετά ενεργοποιείται, δεν γίνεται να τα πάρεις από λιγότερο από 200 ml αίμα, ότι μηχάνημα και να έχεις, ότι  τεχνική και να χρησιμοποιείς. Αν λοιπόν θα πάτε κάπου και σας πουν θα σας κάνουν PRP και δείτε να σας παίρνουν ένα φιαλίδιο (αυτό είναι μόλις 5 ml) ή δύο φιαλίδια αίμα, να ξέρετε ότι αυτό που σας κάνουν δεν είναι σωστό PRP. Γι’ αυτό και έχω καθημερινά ασθενείς όπου έρχονται στο ιατρείο μου οι οποίοι κατά κανόνα όποιος έχει κάνει PRP δεν έχει βγάλει ούτε τρίχα γιατί ακριβώς όλοι τους όταν τους ρωτάω πόσο αίμα τους πήρανε μου λένε “μου πήρανε ένα φιαλίδιο”.

Στην πραγματικότητα το PRP, προκειμένου να γίνει σωστά, θα πρέπει κανείς να σας πάρει περίπου τόσο αίμα κάθε φορά που το κάνει. Οπότε έχετε το υπό όψιν σας αυτό προκειμένου να δείτε τι θα κάνετε και εσείς για την υγεία των μαλλιών σας.

Στην κλινική μου σε περιστατικά τριχόπτωσης ΔΕΝ εφαρμόζω την τεχνική  PRP και ο λόγος είναι ότι δεν θεωρώ ότι υπάρχει οποιαδήποτε επιστημονική απόδειξη που να με πείσει εμένα προσωπικά, εμένα ως γιατρό ότι αξίζει κάθε μήνα να παίρνω τόσο αίμα από τον ασθενή μου προκειμένου να του βγάλω έναν άγνωστο αριθμό μαλλιών. Έχω στα χέρια μου εγκεκριμένα φάρμακα και τεχνικές οι οποίες ξέρω ότι βγάζουν μαλλιά και ξέρω και πόσα μαλλιά βγάζουν και δεν χρειάζεται ούτε αίμα να παίρνω ούτε τίποτα.”

ΝΕΟ! Αλήθειες & ψέματα γύρω από τη μεταμόσχευση μαλλιών