“Ένας από τους κλασσικούς μύθους που υπάρχει για την τριχόπτωση και για την ανδρογενετική αλωπεκία είναι κατά πόσο οι άνδρες οι οποίοι έχουνε φαλάκρα είναι πιο αρρενωποί, είναι πιο sexy, είναι πιο άνδρες λόγω των πολλών ορμονών. Είναι μια ερώτηση που μου κάνουνε συχνά κάποιοι από τους ασθενείς.

Έψαξα λοιπόν και βρήκα, μετά από πολύ ψάξιμο, μελέτη η οποία απαντάει. Και δεν είναι μόνο μια. Μια μελέτη έγινε το 1979 η οποία έγινε από τον Barton. Η οποία όταν σύγκριναν μεταξύ ανδρών με ανδρογενετική αλωπεκία και μεγάλης έκτασης φαλάκρα και άλλους που είχαν γεμάτο κεφάλι με μαλλιά. Μέτρησαν διάφορους δείκτες αρρενωπότητας όπως είναι το πόσες τρίχες έχουν στο σώμα, στα χέρια πόσο πολύ ιδρώνουν, πόσο πολύ σμήγμα έχουν στις τρίχες και στο δέρμα αυτό που λένε “βαρβατίλα”. Αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχε διαφορά μεταξύ των ανδρών με μαλλιά και των ανδρών χωρίς μαλλιά. Όμως το ερώτημα παρέμεινε γιατί δεν είχαν ελέγξει ακριβώς το θέμα της αρρενωπότητας και την αρρενωπότητα την όρισαν στο πόσες φορές κάνει κάποιος σεξ την εβδομάδα. Εκεί πέρα το έκριναν και έγινε μια πολύ μεγάλη δευτερογενής μελέτη μεταξύ του 1994 και του 1997 σε 2.836 άνδρες. Οι μισοί είχαν μαλλιά, οι άλλοι μισοί είχαν διαφορετικά στάδια τριχόπτωσης. Αυτό που αποδείχθηκε ήταν ότι και οι δύο κατηγορίες ανδρών και αυτοί που είχαν γεμάτο κεφάλι με μαλλιά και αυτοί που ήταν σε διαφορετικά στάδια ανδρογενετικής αλωπεκίας είχανε παρόμοιο αριθμό σεξουαλικών επαφών την εβδομάδα.

Όμως δυστυχώς αυτό που επίσης αποδείχθηκε ήταν ότι οι άνδρες με φαλάκρα είχαν πολύ λιγότερες πιθανότητες να έχουν πάνω από τέσσερις ερωτικές συντρόφους κατά την διάρκεια της ζωής τους.

Τώρα θα μου πείτε τι μας νοιάζουν να είναι τέσσερις εγώ μια ψάχνω συμφωνώ απολύτως όμως πολλοί θέλουν ποικιλία πολλοί θέλουν να αλλάζουν τις συντρόφους και απ’ ότι δείχνει αυτή η μελέτη μάλλον η φαλάκρα, η ανδρογενετική αλωπεκία περιορίζει αυτές τις πιθανότητες.

Τώρα το κατά πόσο οι γυναίκες βλέπουν τους άνδρες με τριχόπτωση ή με φαλάκρα πιο sexy ή πιο sexy βρίσκουν τους άνδρες με μαλλιά αυτό είναι ένα ερώτημα το οποίο θα πρέπει να ρωτήσετε την κάθε γυναίκα ξεχωριστά το οποίο και αυτό δεν είναι σταθερό διότι πολλές φορές θα δεις την μια γυναίκα σήμερα να σας πει θέλω κάποιον που να έχει πλούσια μαλλιά και μετά από λίγο καιρό θα την δείτε τρελά ερωτευμένη με κάποιον χωρίς μαλλιά. Οπότε δεν μπορείς να βγάλεις άκρη από αυτό. Το θέμα είναι πως νιώθετε εσείς, αν εσάς σας επηρεάζει το θέμα της τριχόπτωσης και της ανδρογενετικής αλωπεκίας και το ότι έχετε χάσει μαλλιά, αν αυτό επηρεάζει την ψυχολογία σας… Σίγουρα μια άσχημη ψυχολογία δεν είναι sexy, ενώ μια καλή ψυχολογία και μια αυτοπεποίθηση είναι sexy με μαλλιά ή χωρίς μαλλιά.

Στο κάτω-κάτω τα μαλλιά είναι απλά τρίχες.

Θα μπορέσετε να δείτε και στο Hollywood ότι υπάρχουν ηθοποιοί οι οποίοι ενώ δεν έχουν μαλλιά θεωρούνται πολύ αρρενωποί και πολύ sexy όπως είναι ο Jason Statham, όπως είναι ο The Rock, όπως είναι ο Vin Diesel όπως ήταν παλαιότερα ο Sean Connery. Βέβαια αυτοί είναι οι εξαιρέσεις οι οποίοι είχαν δεν είχαν μαλλιά πάλι ωραίοι και sexy θα ήταν!

Και καταλήγουμε στο εξής. Ότι με μαλλιά ή χωρίς μαλλιά, μάλλον δείχνει να είναι αδιάφορο! Αυτό που έχει σημασία είναι το πως νιώθει κανείς.

Αν λοιπόν η τριχόπτωση και η ανδρογενετική αλωπεκία σας κάνουν να νιώθετε άσχημα με την εικόνα σας μπορώ να σας βοηθήσω! Μπορώ να σας βοηθήσω να αλλάξει και η εικόνα σας αλλά να αλλάξει και η ψυχολογία σας.”

Αλήθειες & ψέματα γύρω από τη μεταμόσχευση μαλλιών