Η επιλογή του κατάλληλου Χειρουργού για την δική σας μεταμόσχευση μαλλιών δεν είναι απλή υπόθεση αλλά είναι μια αναζήτηση η οποία θα σας ανταμείψει με ένα τέλειο αισθητικά αποτέλεσμα.
Αν ο ιατρός εκτελέσει τέλεια την μεταμόσχευση, πάντοτε θα πάει καλά, διότι οι επεμβάσεις, όταν εκτελούνται σωστά πετυχαίνουν! Το αποτέλεσμα της μεταμόσχευσης τριχοθυλακίων που θα αποτύχει, σε αντίθεση για παράδειγμα ακόμα και με την σοβαρότερη επέμβαση ανοιχτής καρδιάς, είναι εμφανέστατο, γιατί είναι στην… κορυφή του κεφαλιού του ασθενούς, δεν κρύβεται, δύσκολα διορθώνεται και ακόμα δυσκολότερα ξεχνιέται από τον ασθενή, αφού η ήδη προηγούμενη κακή ψυχολογία του καταρρακώνεται.

[divider_line type=”divider_blank”]

Η δύναμη της επιλογής του σωστού ιατρού

Σε όλες σχεδόν τις ιατρικές πράξεις, ο ασθενής νιώθει εξαρτημένος στα χέρια του ιατρού και τον αντιμετωπίζει με δέος, θεωρώντας τον ιατρό αυθεντία.
Δυστυχώς οι περισσότεροι ασθενείς, ειδικά όταν επισκέπτονται κάποιον γνωστό ιατρό αντιδρούν κάπως έτσι:
«Ότι πείτε εσείς ιατρέ, αφήνομαι στα χέρια σας».
ΛΑΘΟΣ!
Ο ενδιαφερόμενος για εμφύτευση μαλλιών πρέπει να απαιτεί να απαντάται κάθε ερώτησή του και ειδικότερα όταν αφορά μια χειρουργική εκλεκτική, επέμβαση αισθητικής χειρουργικής, όπως αυτή.
Ο ενημερωμένος και «διαβασμένος» ασθενής μπορεί ουσιαστικά να συνομιλήσει επί ίσοις όροις με τον ιατρό και να διαφωνήσει ή να συμφωνήσει με τις παρεχόμενες υπηρεσίες και μεθόδους.

[vc_single_image image="4333" img_size="full" alignment="center"]

Πληροφορίες & Ραντεβού

210-8011000 και 801-11-801-01 (χρέωση 1 αστική μονάδα)

9:00 – 21:00 καθημερινά
Περικλέους 1 Μαρούσι

[divider_line type=”divider_blank”]

Πόσο διαφέρει η μεταμόσχευση μαλλιών από μια άλλη χειρουργική επέμβαση;

Η ηθική ευθύνη του ιατρού στη μεταμόσχευση μαλλιών είναι τεράστια και είναι μεγαλύτερη από το να χειρουργεί ένα ζωτικό όργανο ή να αφαιρεί ένα κακοήθη όγκο στον ίδιο ασθενή!
Ο χειρουργός που χειρουργεί κάποιο ζωτικό όργανο έχει την ευθύνη της ζωής του ασθενούς, αλλά χειρουργεί έναν προβληματικό ιστό που ο ιατρός προσπαθεί να επιδιορθώσει με τη βοήθεια της Φύσης. Ο ασθενής είναι ενήμερος για την πιθανότητα αποτυχίας ακόμα και αν η επέμβαση εκτελεστεί τέλεια και ο ιατρός ξέρει ότι έκανε ότι καλύτερο γινόταν, αλλά η Φύση δεν βοήθησε. Ο ιατρός έχει δικαίως καθαρή συνείδηση και ο ασθενής δεν θεωρεί τον ιατρό υπεύθυνο.
Ο χειρουργός στην μεταμόσχευση τριχοθυλακίων, χειρουργεί επί υγιούς ιστού και ο ασθενής που τον εμπιστεύεται περιμένει να εξέλθει από το χειρουργείο εξίσου υγιής με πριν και με καλύτερη εμφάνιση από πριν. Και το σημαντικότερο είναι ότι οι επεμβάσεις μεταμόσχευσης επιδέχονται παρά ελάχιστες διορθώσεις όταν κάτι δεν πάει καλά.

Με ποια κριτήρια επιλέγει κανείς χειρουργό μεταμόσχευσης μαλλιών;

Μια πολύ χρήσιμη μέθοδος που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει είναι η σύνταξη ενός ερωτηματολογίου που θα περιέχει όλες τις ερωτήσεις που αφορούν στην διαδικασία της εμφύτευσης μαλλιών, αλλά και ερωτήσεις που θα αφορούν στα επιστημονικά διαπιστευτήρια του Ιατρού.
Σε πρώτη φάση αυτό ακούγεται υπερβολικό αλλά είναι απαραίτητο. Κάποιοι ιατροί μπορεί να θεωρήσουν ακόμα και προσβλητικές ερωτήσεις που αναφέρονται στο επίπεδο των γνώσεων και της ενημέρωσής τους, στο κατά πόσο έχουν υποβληθεί αγωγές εναντίον τους για ιατρικές πράξεις κ.α.

Στην Anastasakis Hair Clinic οι χειρουργοί έχουν εμπειρία δεκαετιών στη μεταμόσχευση μαλλιών και έχουν αποδείξει σε τοπικό και διεθνές επίπεδο τις γνώσεις και τα αποτελέσματά τους.

Αντίθετα λοιπόν με την πρακτική που εφαρμόζεται σε πολλές περιπτώσεις, ο ασθενής πρέπει να παίρνει συνέντευξη από τον ιατρό και όχι ο ιατρός από τον ασθενή. Και αυτό διότι αντίθετα με τις περισσότερες άλλες επεμβάσεις, η εμφύτευση μαλλιών δεν είναι απαραίτητη και συνεπώς αποτελεί επέμβαση επιλογής.
Να ξέρετε πως τα περισσότερα από τα ερωτηματολόγια δεν θα επιστραφούν ποτέ. Δείτε γιατί:

ΟΛΟΙ όσοι δεν απαντήσουν πρέπει να αποκλεισθούν αμετάκλητα
Όποιος δεν έχει απαντήσει για τους παραπάνω λόγους:

Από την άλλη, οι ιατροί που έχουν αφιερώσει χρόνο προκειμένου να τα απαντήσουν έχουν δείξει ότι σέβονται την ανησυχία του, ότι δικαιολογούν την καχυποψία του και ότι δεν έχουν κάτι να κρύψουν.
Φυσικά, κάποιες από τις απαντήσεις μπορεί να είναι ψευδείς. Στην περίπτωση αυτή, το συμπληρωμένο από τον ιατρό ερωτηματολόγιο μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί στην δικαστική διαμάχη του ασθενούς εναντίον του, αν ο ασθενής κρίνει ότι ο ιατρός ευθύνεται για το δυσάρεστο αποτέλεσμα.
Στην συνάντηση αυτή, ο ασθενής θα μπορέσει να επιμείνει σε κάποια σημεία του ερωτηματολογίου που θεωρεί πιο σημαντικά αλλά θα μπορέσει να δει και κατά πόσο ισχύουν.

Στην Anastasakis Hair Clinic χαιρόμαστε να έχουμε απαιτητικούς και ενημερωμένους ασθενείς, να απαντάμε όλες τις ερωτήσεις τους και να τους ενημερώνουμε για κάθε θέμα που τους απασχολεί με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον τους.

[divider_line type=”divider_blank”]

Δείτε εδώ ένα ενδεικτικό υπόδειγμα ερωτηματολογίου προς τον Ιατρό.

  Το email σας (απαραίτητο)

  Το μήνυμά σας


  Δείτε που να βρείτε χειρουργούς μεταμόσχευσης

  1. Ενημερωθείτε για τους διαθέσιμους ιατρούς που εφαρμόζουν μεταμόσχευση στην πόλη σας. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή του χώρου και του προσώπου και να θυμάστε πως η μεταμόσχευση τριχοθυλακίων είναι ιατρική πράξη και παρέχεται μόνο μέσα σε νόμιμα ιατρεία ή πολυϊατρεία, αδειοδοτημένα σύμφωνα με το Νόμο.
  2. Δεν είναι υπερβολικό να κοιτάξει κανείς για ιατρούς πιο πέρα από την πόλη του ή ακόμα και σε άλλη χώρα! Αν μια επέμβαση πρόκειται να κοστίσει 5000€ ποια η διαφορά να κοστίσει άλλα 1000€ σε έξοδα μεταφοράς αν το αποτέλεσμα είναι πραγματικά καλύτερο;
  3. Με το ίδιο σκεπτικό, δεν πρέπει να αποκλείει κανείς ιατρούς ακόμα και της γειτονιάς του. Δεν είναι απίθανο κάποιος ιατρός στην περιοχή του ή στην πόλη του να αποδειχθεί εξίσου καλός με διεθνώς γνωστούς συναδέλφους του.
  4. Αν κάποιος ενδιαφέρεται να εντοπίσει ειδικούς και αναγνωρισμένους χειρουργούς μπορείτε να επισκεφθείτε το επίσημο site της Διεθνούς Οργάνωσης Χειρουργών Μεταμόσχευσης Τριχοθυλακίων (International Society of Hair Restoration Surgeons, www.ishrs.com)

  Όλοι οι ιατροί της Anastasakis Hair Clinic είναι μέλη του ISHRS, με πλήθος δημοσιεύσεων και ανακοινώσεων, ενώ έχουν συσσωρευμένη πείρα δεκαετιών στην μεταμόσχευσης μαλλιών.